Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli syyskuussa 9,3 prosenttia

Jaa

Pirkanmaan työllisyystilanne jatkoi syyskuussa myönteistä kehitystään. Työttömien työnhakijoiden määrä laski lähes 24 prosenttia ja lomautettujen määrä peräti noin 70 prosenttia edellisvuoden syyskuuhun verrattuna. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-palveluihin edelleen runsaasti lähes 12 300 kappaletta.

Pirkanmaalla oli syyskuussa yhteensä 22 987 työtöntä työnhakijaa. Luvut lähestyvät hyvää vauhtia koronapandemiaa edeltänyttä aikaa. Syyskuussa 2019 työttömiä työnhakijoita oli Pirkanmaalla yhteensä 21 519 henkilöä.

Pirkanmaan kunnista suurimmat muutokset syyskuussa tapahtuivat Sastamalassa ja Vesilahdella, joissa työttömien työnhakijoiden määrä laski 38 prosenttia edellisvuodesta. Kolmanneksi eniten laskua oli Nokialla 36 prosenttia. Tampereella työttömyys laski 21 prosenttia.  

Yli puolet pirkanmaalaisista työttömistä on toisen asteen koulutuksen saaneita. Korkeasti koulutettuja oli 23 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten palvelu- ja myyntityössä, rakennus- ja valmistustyössä sekä erityisasiantuntijoiden työssä.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin syyskuussa yhteensä 12 227 kappaletta, määrä on lähes elokuun ennätyslukemissa. Eniten eli 39 prosenttia uusista paikoista oli rakennus-, korjaus- ja valmistelutyössä, palvelu- ja myyntityössä niistä oli 19 prosenttia.

Koko Suomessa työttömyysaste oli syyskuussa 10,1 prosenttia. Työttömänä oli yhteensä 265 314 henkilöä, joista lomautettuina 21 065 henkilöä.

Tiedot ilmenevät Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemasta syyskuun työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Liikenteenharjoittaja vaihtuu bussilinjalla Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere, lisää tarjontaa Huittinen-Eura-Rauma-välille29.11.2021 13:08:45 EET | Tiedote

Bussilinjan Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere liikenteenharjoittaja vaihtuu vuoden 2022 alussa. Satakunnan Liikenne Oy voitti liikennettä koskevan ELY-keskusten kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 1.1.2022. Samassa kilpailutuksessa hankittiin vuoroja välille Huittinen-Eura-Rauma. Liikennettä ajetaan jatkossa Onnibus Flex -ilmeen autoilla ja tunnuksella F22. Molempien yhteysvälien lipputuotteisiin tulee myös muutoksia. Kummankin yhteysvälin yhtäaikaisella hankkimisella taataan matkustajille koronatilanteesta riippumaton ja vakaa joukkoliikennetarjonta sekä sujuvat matkaketjut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme