Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli tammikuussa edelleen 8,7 % - työttömien määrä yli 2 000 henkilöä pienempi kuin vuotta aiemmin

Jaa
Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli vuoden 2023 tammikuussa 21 793 henkilöä. Joulukuusta 2022 laskua oli muutamia kymmeniä henkilöitä. Pirkanmaan työttömyysaste 8,7 prosenttia oli sama kuin joulukuussa 2022. Lomautettujen määrä oli 1 612 henkilöä, laskua oli vuositasolla 968 henkilöä. Koko maan työttömyysaste oli 9,8 %.

20-29−vuotiaiden työttömyys on helpottunut vuodentakaisesta merkittävästi. Alle 25-vuotiaiden työttömien henkilöiden määrä laski 13 prosenttia.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä jatkaa korkealla tasolla, niitä oli tammikuussa kaikkiaan 13 387 kpl.

Trendi oli kehittynyt positiiviseen suuntaan muutaman vuoden ajan. Luvut alittavat 10 vuoden takaisen kehityksen. Vuoden 2023 osalta työttömyysasteelta ja lukumäärältä odotetaan matalampaa arvoa kuin edellisinä vuosina. Suotuisa kehitys saattaa kuitenkin hidastua hieman odotettua nopeammin. Mahdollinen hidastuminen näkyisi toisella neljänneksellä tänä vuonna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Lylyharjun tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta voi antaa mielipiteitä 14.4.2023 asti1.3.2023 14:01:07 EET | Tiedote

Ilmatar Lylyharju Oy suunnittelee tuulivoimahanketta Lylyharjun alueelle. Hankealueelle suunnitellaan enintään 14 uuden tuulivoimalan rakentamista. Hanke sijoittuu Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan rajalle Kihniön, Kurikan ja Parkanon kuntien alueille. Hankkeesta järjestetään yleisötilaisuus 9.3.2023 Kihniössä etäosallistumismahdollisuuksin. Mielipiteitä hankkeesta voi esittää 14.4.2023 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme