Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pirkkolan jäähallien purku alkaa – pöly voi haitata Pirkkolanplotin uimareita

Jaa

Pirkkolan jäähallin ja varajäähallin (Plotinrinne 8) purkutyöt käynnistyvät toukokuussa. Purkutyön ääniä ja pölyä saattaa kulkeutua kesällä uimarien suosimalle Plotin lammelle ja viereisille ulkoiluteille. Tavoitteena on rakentaa paikalle uusi nykyistä parempi jäähalli vuoden 2021 syksyksi.

Jäähalli ja Plotti, Lähde Helsingin kaupunki.
Jäähalli ja Plotti, Lähde Helsingin kaupunki.

Purkaminen alkaa toukokuussa 2019 ja sen arvioidaan kestävän lokakuuhun asti. Töitä on tarkoitus tehdä arkisin kello 7.00‒18.00.

Purkutyövaiheessa ei voida täysin estää pölyämistä, ja Plotin lampi on niin lähellä työmaata, että pöly ja purkutyön kolinat todennäköisesti häiritsevät jonkin verran rentoutumista rannalla.

Pölyämistä suitsitaan mm. kostuttamalla työmaan pölyäviä kohteita ja suolamaalla soratietä. Purkamisesta syntyy jätettä noin 5 500 tonnia.

Työmaa aidataan siten, että jalankulku ja pyöräily voivat jatkua turvallisesti jäähallin lähellä.

Purettavat hallit on rakennettu vuosina 1974 ja 1992. Jäähallit on suljettu rakennusten huonon kunnon takia jo keväällä 2018. Uuden jäähallin suunnittelu on meneillään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Matti Priha
p. 09 310 39705
matti.priha@hel.fi
kaupunkiympäristö / rakennuttaminen
Helsingin kaupunki

Kuvat

Jäähalli ja Plotti, Lähde Helsingin kaupunki.
Jäähalli ja Plotti, Lähde Helsingin kaupunki.
Lataa
Jäähallit ja lampi kauempaa. Lähde: Helsingin kaupunki
Jäähallit ja lampi kauempaa. Lähde: Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kunnostaa Vanhankaupunginlahden lintuvettä23.8.2019 15:57:20 EESTTiedote

Kaupunkistrategiansa mukaisesti kaupunki vaalii arvokasta luontoaan ja toimii kaupunkiluonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi. Vanhankaupunginlahden lintuvesi Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelmaa 2015–2024 toteutetaan kunnianhimoisesti nyt käynnissä olevalla valtuustokaudella. Apulaispormestari Anni Sinnemäki puhuu lauantaina 24.8. Viikissä Birdlife Suomen järjestämillä Lintumessuilla alueen hoidosta ja tavoitteista linnuston olosuhteiden parantamiseksi.

Sinilevää uimarannoilla enää vähäisiä määriä23.8.2019 12:47:06 EESTTiedote

Tällä viikolla otettiin uimavesinäytteet kolmeltatoista itäisen Helsingin uimarannalta. Viime viikonlopun ja alkuviikon sateiden huuhtoutumasta johtuen muutaman rannalla (Iso Kallahti, Rastila ja Tuorinniemi) bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden uimarantojen näytteet olivat mikrobiologiselta laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme