Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pirkkolan jäähallit pois käytöstä rakenteissa olevien kosteusvaurioiden seurauksena

Jaa

Pirkkolan liikuntapuiston jäähallit 1 ja 2 (Plotinrinne 8) on suljettu rakennusten huonon kunnon takia kevätkauden jälkeen, eikä niitä avata käyttöön syksyllä 2018. Hallit poistettiin käytöstä suunniteltua aikaisemmin, sillä hallien peruskorjauksen oli tarkoitus alkaa vuonna 2019.

Molemmissa halleissa ja niiden välisessä nivelosassa on tutkimusten mukaan mikrobivaurioita. Nivelosan sekä hallin 1 yhteydessä olevan huoltotilan alapohjarakenteissa on kosteutta.

Halli 1:n päädyissä on sisäpuolen seinärakenteissa asbestipitoisia materiaaleja, minkä vuoksi hallissa tutkittiin sisäilman asbestipitoisuutta. Ilmanäytteiden perusteella sisäilmassa ei ole asbestia. Myöskään pinnoilta otetuissa pyyhintänäytteissä ei löytynyt asbestikuituja.

Pirkkolan jäähalleja on tutkittu osana perusparannushankkeen suunnittelua ja kustannusarviointia. Tehdyssä rakennusteknisessä kuntotutkimuksessa selvitettiin rakenteiden kuntoa, sisäilman laatua ja haitta-aineiden esiintymistä. Jäähallien peruskorjaus on suunniteltu alkavaksi vuonna 2019. Nyt saatujen uusien tutkimustulosten valossa peruskorjauksen toteutus joudutaan arvioimaan uudelleen.

Hallit ovat Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan käytössä. Halleissa harrastetaan viikoittain jääkiekkoa, luistelua, kaukalopalloa, ringetteä ja käydään luistelemassa yleisillä luisteluvuoroilla. Suurimmat käyttäjäseurat ovat Karhu-kissat ry, Helsingin Jokerit, Helsinfors skridskoklubb rf, Helsingin taitoluisteluklubi ry ja Helsingin luistelijat ry.Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala pyrkii löytämään hallien käyttäjille korvaavia vuoroja Helsingin muista jäähalleista mahdollisuuksien mukaan. Ratkaisuja etsitään yhdessä käyttäjien ja seurojen kanssa.

”Otamme kaupungilla puutteet tilojemme kunnossa hyvin vakavasti, ja olemme todella pahoillamme Pirkkolan jäähallien nyt paljastuneesta tilanteesta. Asiakasturvallisuuden varmistaminen on aina ensisijaista, eikä muuta ratkaisua ole kuin sulkea hallit toistaiseksi ja arvioida korjaustarve uudelleen. Teemme yhdessä hallin asiakaskunnan kanssa kaikkemme, että jäälurheilun harrastajille ja seuroille löytyy korvaavia vuoroja muista kaupungin jäähalleista”, toteaa Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Hallien käyttäjille järjestetään jäähallien tilanteesta tiedotustilaisuus ma 7.5. klo 18 Pirkkolan urheilupuistossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimustulokset:

Projektinjohtaja Jari Pere
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristö
p. 09 310 31803, jari.pere@hel.fi

Tilojen käyttö ja liikuntapalvelut:
Liikuntajohtaja Tarja Loikkanen
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
p. 09 310 87720, tarja.loikkanen@hel.fi

Liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
p.09 310 87791, petteri.huurre@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Silakkaherkut, toritanssit ja koko viikon yleisöohjelma juhlistavat Stadin Silakkamarkkinoita 201820.9.2018 08:00Tiedote

Helsingin Kauppatori täyttyy jälleen kalastajista, silakasta ja syyssesongin herkuista, kun viikon mittaisia Stadin Silakkamarkkinoita juhlitaan 7.–13. lokakuuta. Tämän vuoden markkinoilla on mukana 30 kalastajaa, jotka myyvät tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista perjantaihin 7. –12. lokakuuta kello 7–19 ja lauantaina 13. lokakuuta kello 7–15. Markkinaviikko on täynnä ilmaista koko perheen ohjelmaa, ruoka- ja saaristolaiskulttuuria sekä Helsingin merellisyyden tunnelmointia perinteitä unohtamatta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 18.9.201818.9.2018 17:56Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-18_Kylk_24_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Kestävä liikkuminen tutuksi Helsingin kouluissa Liikkujan viikolla17.9.2018 08:57Tiedote

Liikkujan viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta arjen liikkumisen kestävistä valinnoista. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksu autoilu. Tämän vuoden teema ”Miksaa ja Mene!” haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Liikkujan viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa 16.–22.9.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.9.201814.9.2018 17:26Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-14_Ylja_12_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 28.9.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme