HKL

Pitäjänmäentiellä läpikulkukielto voimaan 2. maaliskuuta 2020

Jaa

Pikaraitiotien rakennustyöt etenevät Pitäjänmäentiellä, ja Pitäjänmäentie suljetaan autoilun läpikululta maanantaina 2.3.2020. Kiinteistöille ajo on koko ajan mahdollista, ja myös joukkoliikenne säilyy Pitäjänmäentiellä. Jalankulun ja pyöräilyn reitteihin tulee muutoksia ajoittain rakennustöiden edetessä. Läpiajo palautuu Pitäjänmäentielle arvion mukaan loppuvuonna 2022.

Raide-Jokerin työmaa laajenee Pitäjänmäentiellä. Läpiajo Pitäjänmäentiellä tulee voimaan maanantaina 2. maaliskuuta. Joukkoliikenteen sekä jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät Pitäjänmäentiellä, ja kiinteistöille ajo turvataan. Läpiajo palautuu Pitäjänmäentielle arvion mukaan loppuvuonna 2022. Rakennustyöt jatkuvat suunnitelmien mukaan vuoteen 2023 asti.

Jalankulku ja pyöräily
Jalankulun ja pyöräilyn reitti kulkee koko rakentamisen ajan vähintään jommallakummalla puolella katua. Muutokset opastetaan maastossa sekä Raide-Jokerin verkkosivuilla. Ensimmäisessä vaiheessa jalankulku- ja pyörätie on Pitäjänmäentien eteläreunassa Takkatien ja Purotien välisellä osuudella. Purotien kohdalla reitti siirtyy kadun toiselle puolelle.

Moottoriajoneuvot
Moottoriajoneuvojen läpikulku välillä Strömbergintie–Valimotie on kielletty 2.3. alkaen. Pitäjänmäentien kiertoreitti kulkee Kaupintien ja Vihdintien kautta. Pitäjänmäentiellä välillä Strömbergintie–Valimotie vasemmalle kääntyminen on sallittu ainoastaan Pajamäentielle.

Kulku kiinteistöille on mahdollista rakentamisen ajan. Kumpaankin suuntaan on käytössä vain yksi kaista.

Suositellut reitit autoilijoille:

  • Pitäjänmäen ohi esimerkiksi Turunväylää, Kehä I:tä, Kaupintietä ja Vihdintietä pitkin
  • Strömbergin alueelle Vihdintien ja Karvaamokujan tai Valimokujan kautta ja lännen suunnasta Strömbergintietä
  • Talin alueelle Vihdintien kiertoliittymän suunnasta Kutomotien kautta
  • Pajamäkeen Kaupintien suunnasta

Joukkoliikenne ja pysäkit
Bussit kulkevat Pitäjänmäentietä pitkin. Pysäkkien sijainteihin tulee pieniä muutoksia töiden edetessä.

Lisätietoa liikennejärjestelyistä ja rakennustöistä on Raide-Jokerin verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joonas-Petteri Kallonen, p. 050 560 0694, joonas-petteri.kallonen@yit.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Raitiovaununkuljettajat rajoittavat toistaiseksi asiakaspalvelua13.3.2020 17:24:20 EETTiedote

HKL pyrkii suojaamaan kuljettajiaan virustartunnoilta rajoittamalla toistaiseksi kuljettajien asiakaspalvelua. Apua ja neuvoja matkustamiseen saa tarvittaessa HSL:n asiakaspalvelusta, p. 09 4766 4000. HKL toivoo myös, että matkustajat mahdollisuuksien mukaan välttäisivät oleskelua vaunun etuosassa. Asiakaspalvelun rajoittamiseen on päädytty, jotta yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeä raitiovaunuliikenne häiriintyisi mahdollisten sairastapausten seurauksena mahdollisimman vähän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme