Kokkolan HalpaHalli

Pitkä odotus täyttyy, Vaasan uusi HalpaHalli avataan huomenna torstaina

Jaa

Vaasan Klemettilässä avataan huomenna torstaiaamuna vaasalaisten pitkään odottama uusi HalpaHalli. Hankkeen toteutusta ja lopulta valmiin myymälän avausta ovat siirtäneet milloin kaava-asiat tai kansainvälinen finanssikriisi, ja viimeksi koronapandemia.

- Olemme erittäin iloisia, että vihdoin ja viimein pääsemme Vaasassa palvelemaan asiakkaitamme ajanmukaisissa puitteissa. Uusi myymälä tarjoaa ennen kaikkea asioimisen helppoutta, mikä oli iso haaste kaupungin keskustassa sijainneessa vanhassa myymälässä, Kokkolan Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen toteaa tyytyväisenä.

Asioimisen helppous toteutuu hänen mukaansa saavutettavuudesta alkaen. Vaasan keskustasta Kivihakaa ja Kokkolaa kohti autoilevat pääsevät uudesta liittymästä suoraan HalpaHallin pysäköintialueelle. Myymälä palvelee sijainniltaan mainiosti myös kevyttä liikennettä.

HalpaHallilla pitkä historia Vaasan vähittäiskaupassa

HalpaHalli on toiminut Vaasassa aina vuodesta 1974 saakka. Kokkolan Halpa-Halli Osakeyhtiöön myymälä siirtyi vuonna 1991, jolloin kauppaneuvos Esko Ylinen osti veljeltään Pentti Yliseltä Vaasan toimipisteen ja viisi muuta HalpaHalli-myymälää.

- Historiansa ansiosta HalpaHalli on vakiintunut osa kaupanalan tarjontaa Vaasassa. Myymälän kehittämistarpeet olemme tunnistaneet jo pitkään, ja yhtiöllä ehti olla vuosien saatossa monenlaisia suunnitelmia myymäläinvestoinnista. Toteutusta ovat hankaloittaneet muun muassa kaava-asiat, ja yhdessä vaiheessa kansainvälinen finanssikriisi siirsi suunnitelmat myöhempään ajankohtaan, Janne Ylinen kertoo.

Noin 5 000 neliön myymälä edustaa ilmeeltään ja valikoimiltaan HalpaHallin uutta konseptia. Päivittäistavaroiden lisäksi saman katon alta löytyvät käyttötavarat eli pukeutumisen, kodin ja vapaa-ajan osastot.

Valikoimiin kuuluu tunnettujen kotimaisten huippubrändien ohella ketjun omia tuotemerkkejä. Pukeutumisessa HalpaHalli myy koko perheelle vaatteet, asusteet ja jalkineet. Kodin ja vapaa-ajan osastoilta löytyvät kaikki tuotealueet astioista grilleihin, ruohonleikkureihin ja sisustustuotteisiin.

- Jatkossa valikoimat ovat tasavahvasti esillä kaikissa tuoteryhmissä, kun päivittäistavarakauppakin pääsee oikeuksiinsa vanhaan myymälään verrattuna, Ylinen painottaa.

Energiatehokkaita ratkaisuja myymälärakentamisessa

Toimivuuden lisäksi HalpaHallin uuden konseptin myymäläratkaisuissa korostuu energiatehokkuus. Ovelliset kylmäkalusteet toimivat ympäristöystävällisesti hiilidioksidilla. Myymälävalaistus toteutetaan energiaa niukasti kuluttavilla led-lampuilla. Lämmön talteenottojärjestelmän ja maahan porattujen kaivojärjestelmien ansiosta jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen käytetään kylmäkalusteista syntyvää hukkalämpöä.

Investoinnit aurinkoenergiaan HalpaHalli aloitti vuonna 2016, jolloin kauppaketjun ensimmäinen aurinkovoimala otettiin käyttöön Muuramen HalpaHallissa. Solarigo Oy:n Vaasan uuteen myymälään toimittama aurinkosähköjärjestelmä käynnistyi toukokuussa.

- Viime vuonna tuotimme aurinkosähköä noin 1 500 megawattituntia. Tänä vuonna itse tuottamamme aurinkosähkö kattaa jo noin 4,5-5 prosenttia ketjun vuotuisesta sähkönkulutuksesta, Janne Ylinen kertoo.

YIT:n toteuttama uuden myymälän rakennushanke valmistui sovitussa aikataulussa. Alunperin Vaasan HalpaHalli piti avata yleisölle vapun tienoilla tänä keväänä, mutta koronapandemia aiheutti vielä yhden viivästyksen.

- Vastuullisena yrityksenä meillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin siirtää avajaisia. Aluksi ensi syksyyn, mutta koronapandemian hidastuttua onnistuneiden rajoitustoimien ansiosta päätimme uudeksi ajankohdaksi kesäkuun toisen viikon.

Koska koronapandemia ei ole ohi, Vaasan myymälä otetaan käyttöön hiljaisen avauksen periaatteella, mikä tarkoittaa tavallista maltillisempaa markkinointia.

- Samalla kun olemme todella iloisia pitkän hankkeen päästyä viimein maaliin, toivomme asiakkaiden muistavan koronaviruksen edellyttämät varotoimet. Palvelemme seitsemänä päivänä viikossa, ja jokaiselle varmasti löytyy sopiva ajankohta tulla ostoksille. Tämä myymälä ei lähde tästä mihinkään, ja ehdimme myös juhlistaa uutta myymälää sitten, kun se on koronatilanteen puolesta mahdollista, Janne Ylinen sanoo.

Yhteyshenkilöt

Janne Ylinen,
toimitusjohtaja
Kokkolan Halpa-Halli Oy
puh. 020 718 2229
janne.ylinen@halpahalli.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkolan HalpaHalli
Kokkolan HalpaHalli
Kaarlelankatu 7
67100 KOKKOLA

https://www.halpahalli.fi

Kokkolan Halpa-Halli Oy on yksityinen perheyhtiö Pohjanmaalta. Yhtiö on toiminut alueellaan vuodesta 1969 alkaen. Halpa-Hallin periaatteena on myydä laadukkaat tuotteensa jatkuvasti yleistä hintatasoa edullisemmin. Ketjulla on 36 myymälää. Kokkolan Halpa-Halli Oy työllistää noin 1500 henkilöä, joista lähes 300 työskentelee ketjun pääpaikalla Kokkolassa. Lisätietoa Halpa-Hallista löydät osoitteesta www.halpahalli.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan HalpaHalli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme