Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Pitkäaikaistyöttömien määrä on kääntynyt viime kuukausina laskuun Etelä-Savossa

Jaa

Etelä-Savossa oli marraskuun lopussa 5 563 työtöntä työnhakijaa, mikä on 15 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kokonaan työttömiä oli 519 henkilöä vähemmän ja lomautettuja 483 vähemmän. Lomautettuja oli 343 eli 58 % vuodentakaista vähemmän.

Työttömänä oli marraskuun lopussa 20 henkilöä enemmän kuin lokakuussa. Työttömänä oli 9,8 % työvoimasta. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli marraskuun lopussa 597, eli 146 henkilöä ja 20 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Yhdenjaksoisesti yli vuoden työttömänä olleiden määrä on viime kuukausina kääntynyt laskuun Etelä-Savossa. Määrä oli marraskuun lopussa 1 871, mikä on 66 henkilöä eli 4 % vuodentakaista enemmän, mutta lähes 300 henkilöä vähemmän kuin huhtikuun lopussa. Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu vuodentakaisesta on ollut Etelä-Savossa selvästi pienempää kuin koko maassa. Koko maassa kasvu on ollut 25 %.

Etelä-Savon työttömistä 2 400 asioi TE-toimistossa, 2 100 Mikkelin seudun kuntakokeilussa ja 1 000 Savonlinnan kaupungin kuntakokeilussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi

Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004 hanna.makkula(at)te-toimisto.fi

Asiantuntija Mervi Huuskonen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon vesistöjen kunnostukseen ja hoitoon haettiin avustuksia15.12.2021 12:38:33 EET | Tiedote

ELY-keskukset myöntävät vuosittain harkinnanvaraisia avustuksia vesistökunnostushankkeille, joiden tavoitteena on vesien hyvän tilan saavuttaminen ja ylläpitäminen. Etelä-Savon ELY-keskukseen saapui 30.11.2021 mennessä yhteensä 38 hakemusta ja haettujen avustusten yhteismäärä on noin 310 000 euroa. Päätökset avustettaviin hankkeisiin tehdään keväällä 2022. Hankkeisiin voi kuulua sekä vesistössä että valuma-alueella tehtäviä toimenpiteitä. Avustusta myönnetään hankkeiden asiantuntijatyönä tehtävään suunnitteluun ja varsinaiseen toteuttamiseen. Avustuksen osuus on yleensä enintään 50 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Puumalan Kaukaantien venekuuria kunnostetaan saariston ympäristönhoitoavustuksella22.11.2021 13:16:21 EET | Tiedote

Puumalan kirkonkylässä Puumalanvirran rannalla seisoo useita komeita, punaiseksi maalattuja venekuureja eli venevajoja. Yksi niistä kuuluu puumalalaisen Ari Kainulaisen suvulle ja toimii nykyisin vapaa-ajan veneilyn tukikohtana. Kainulainen sai venekuurin kunnostukseen saariston ympäristönhoitoavustusta Etelä-Savon ELY-keskukselta vuonna 2021. Tänä vuonna saariston ympäristönhoidon avustusta voi hakea 30.11.2021 saakka. Avustuksella edistetään saaristoluonnon suojelua, saariston maisemakuvan säilyttämistä ja parantamista sekä saaristolaisen rakennusperinnön hoitoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme