Kalevala Koru Oy

Planetaariset laaksot ja muut Björn Weckströmin ikoniset korut saatavilla jatkossa myös kierrätettyinä ja huollettuina Kalevala Pidetty -koruina

Jaa
Asiakkaat rakastuivat Kalevala Pidetty -kierrätyskoruihin. Nyt Kalevala Koru laajentaa suosittua Pidetty -second hand -mallistoaan Björn Weckströmin designkoruihin sekä muihin Lapponia-brändin alla valmistettuihin koruihin.

Kalevala Koru on edelläkävijä vastuullisuudessa ja korujen kierrätyksessä sekä huollossa. ”Olemme kierrättäneet Kalevala Pidetty -palvelun kautta jo yli 3000 Kalevala-korua. Alkuvuonna omien kanaviemme myynnistä 13 % tuli jo second hand -koruista. Tavoitteenamme onkin, että vuonna 2025 omien kanaviemme myynnistä 25 % tulee käytetyistä ja tehdashuolletuista koruista. Olemme saaneet asiakkailtamme paljon kyselyjä käytettyjen Lapponia-korujen myyntimahdollisuudesta, ja nyt on oikea aika laajentaa Kalevala Pidetty -palvelua”, kertoo Kalevala Korun toimitusjohtaja Kirsi Paakkari.

Lapponian tunnetuin korutaiteilija Björn Weckström suhtautuu innostuneesti käytettyjen Lapponia-korujen kierrätykseen: ”Suunnittelemani korut ovat pienoisveistoksia. Kun korun takana on ihminen – se tekee korusta ainutlaatuisen. Korujen kierrättäminen ja ammattitaitoisten kultaseppien niille tekemä huolto antaa koruille uuden elämän. Olen iloinen, että vanhat designkorut tulevat takaisin uusien kuluttajien ulottuville taidokkaasti huollettuina”.

Pidetty-malliston laajentuessa ikonisiin koruihin, kuten esimerkiksi Planetaarisiin laaksoihin ja Avaruusomenaan, Kalevala Koru nostaa esille suomalaisen korumuotoilun ajattomuuden ja sen arvon. Kalevala Korun kultasepät huoltavat vuosikymmenien ammattitaidollaan yrityksen omassa huoltopalvelussa Helsingissä korut uudenveroisiksi. Jalometallien ja muotoilun arvo säilyy koruja huollettaessa – käsityö ja laatu kulkevat korun mukana.

”Kalevala Pidetty on saanut loistavan vastaanoton kuluttajilta. Korut on tehty käytettäviksi ja ihmiset tarvitsevat ympärilleen varsinkin tällaisena aikana myös kauneutta – ennen kaikkea kestävää kauneutta. Kiertotaloudesta on tullut olennainen osa liiketoimintaamme ja Kalevala Pidetty on sen konkreettinen ilmentymä. Kierrätetyt Pidetty-korut ovat löytäneet tiensä myös lahjoiksi”, kertoo Kirsi Paakkari.

Kalevala Pidetty -mallisto laajenee 11.5. alkaen hopeisiin ja pronssisiin Lapponia-brändin alla valmistettuihin käytettyihin designkoruihin. Korut vaihdetaan lahjakorttiin ja korut voi lähettää Kalevala Korulle postin kautta tai ne voi tuoda Kalevala-myymälöihin Helsingissä. Käytetyt ja huolletut designkorut tulevat myyntiin osana Kalevala Pidetty -mallistoa Helsinki-päivänä 12.6. Pidetty-mallisto löytyy sekä Kalevala-myymälöistä että -verkkokaupasta.

Kalevala Pidetty

  • Käytettyjä Kalevala- ja Lapponia-malliston hopeisia ja pronssisia koruja eri vuosikymmeniltä.
  • Uutta! Käytettyjen Lapponia-korujen sisäänosto alkaa 11.5. ja myynti 12.6. Kalevala Pidetty -mallistossa.
  • Kalevala Pidetty -second hand -korut puhdistetaan ja huolletaan tehtaalla ennen myyntiin laittamista.
  • Kalevala Pidetty-korut myydään rasioituna, jossa mukana on korun tiedot sisältävä tuotelappu.
  • Kalevala Pidetty -mallisto on noussut nopeasti myös myynnillisesti merkittäväksi.
  • Kalevala Pidetty -korut ovat myynnissä Kalevala-myymälöissä sekä Kalevala-verkkokaupassa kalevala.fi/pidetty.

    Lisää Kalevala Pidetty -palvelusta https://www.kalevala.fi/pages/pidetty .
    Ajankohtaiset tiedotteet https://www.kalevala.fi/blogs/blogi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Paakkari, toimitusjohtaja
p. 050 382 2025, kirsi.paakkari@kalevala.fi


Lea Aarinen-Koski, kaupallinen johtaja
p. 0400 847 816, lea.aarinen@kalevala.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kalevala Koru Oy
Kalevala Koru Oy
Hankasuontie 11 A
00390 Helsinki

https://www.kalevala.fi

Naisten perustama, joulukuussa 85 vuotta täyttävä Kalevala Koru on jo vuosikymmenten ajan ollut Suomen rakastetuin Koru. Kotimaisena käsityönä valmistetut Kalevala-korut edustavat ajatonta ja rohkeaa muotoilua ja juhlistavat jokaisessa meissä asuvaa kauneutta ja voimaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevala Koru Oy

Ruusut puhkeavat pimeässä – Kalevala Koru lanseeraa vaatesuunnittelija Anni Ruuthin suunnitteleman korusarjan19.1.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Kalevala Korun kevään uutuuskokonaisuuden avaa tänään julkistettava Kesäyön ruusu. Korusarjan on suunnitellut ylellisistä juhla-asuistaan tunnettu vaatesuunnittelija Anni Ruuth. Vintage pronssi -sävyinen Kesäyön ruusu -korusarja ammentaa suomalaisen kesäyön taiasta, menneiden aikojen lumosta ja kauniiden hetkien viattomuudesta. Se kannustaa haaveilemaan ilosta ja kauneudesta aikana, jona jokainen meistä odottaa muutosta parempaan. Kesäyön ruusu on ensimmäinen Anni Ruuthin suunnittelema korumallisto.

85 vuotta nuori – Kalevala Koru panostaa vastuullisuuteen ja kiertotalouteen, mutta hyvän tekeminen on edelleen kaiken ytimessä8.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Suomalaisten naisten perustama ja omistama Kalevala Koru on aina ollut enemmän kuin muotoilutalo. Perustamisestaan lähtien yrityksen missiona on ollut naisten ja tyttöjen aseman vahvistaminen. Tänään 85 vuotta täyttävässä Kalevala Korussa hyvän tekemisen perinne elää vahvana edelleen: Tavoitteena on, että yhtiön vuosittaisesta tuloksesta kolmasosa jaetaan työntekijöille ja hyvän tekemiseen. Tänä vuonna yhtiö on ottanut monta merkittävää askelta matkallaan – niin vastuullisuudessa, hyvän tekemisessä kuin kansainvälistymisessäkin.

Kalevala Koru lähtee hakemaan kasvua second handista – “Haluamme osoittaa, että myös korubisnes voi rakentua vahvasti kiertotalouteen”15.11.2022 09:34:51 EET | Tiedote

Kalevala Koru lähtee ensimmäisenä suomalaisena korubrändinä rakentamaan liiketoimintaansa kiertotalouden varaan. Uusi korumallisto Kalevala Pidetty on kiertotalousponnistus, jonka kautta Kalevala myy uudenveroisiksi kunnostettuja korujaan. Tähtäimessä on, että vuoteen 2025 mennessä käytettyjen korujen myynti kattaa yhtiön suorasta kuluttajakaupasta neljänneksen.

Vammaisten tyttöjen ja naisten asema Suomessa on edelleen heikko – Kalevala Koru ja Rusetti ry nostavat näkyvyyttä yhteiskunnassa11.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Vammaiset naiset ja tytöt ovat edelleen syrjitty ja näkymätön vähemmistö yhteiskunnassamme. Vammaisten naisten hyvinvointia ja näkyvyyttä parantaakseen Kalevala Koru on valinnut kotimaan uudeksi hyväntekeväisyyskumppanikseen vammaisten tyttöjen ja naisten järjestön Rusetti ry:n. Kalevala Korun ja Rusetin yhteistyön tavoitteena on muuttaa tilanne ja nostaa vammaiset tytöt ja naiset näkyviksi.

Kalevala-korut pilottimyyntiin kahteen K-Citymarketiin21.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalainen Kalevala Koru ja Kesko pilotoivat jakeluyhteistyötä. Kalevala-korut ovat myynnissä 11.10.2021 – 18.1.2022 K-Citymarket Järvenpäässä ja K-Citymarket Pirkkalassa. Pilotti on osa Kalevala Korun pyrkimystä vastata kuluttajien muuttuvaan ostokäyttäytymiseen ja olla saatavilla siellä, missä asiakkaat päivittäin liikkuvat. Hypermarketeista on tullut merkittäviä muodin, kodin tuotteiden ja lahjatavaroiden ostopaikkoja. Kalevala Koru haluaa tarttua tähän ilmiöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme