Oulun yliopisto

Planmecalta 100 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Jaa

Lääketieteelliseen tutkimukseen, koulutukseen ja kehitykseen panostava terveysteknologiayritys Planmeca osallistuu Oulun yliopiston meneillään olevaan varainhankintakampanjaan 100 000 euron lahjoituksella. Oulun yliopiston ja Planmecan yhteistyö liittyy etenkin lääketieteelliseen kuvantamiseen, anturiteknologioihin sekä älykkäisiin ratkaisuihin potilasdiagnostiikassa ja data-analytiikassa.

”Yrityksemme on vahvasti sitoutunut kotimaiseen tuotekehitykseen sekä pitkäaikaiseen ja läheiseen yhteistyöhön yliopistojen ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Ilman tieteellistä tutkimusta ei synny innovaatioita, ja haluamme lahjoituksellamme auttaa edistämään laadukasta tutkimusta ja tuotekehitystä. Oulun yliopisto on ollut meille läheinen kehitys- ja tutkimusyhteistyökumppani aivan yrityksemme alkutaipaleilta lähtien”, kertoo Planmeca Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Kyöstilä.

Planmeca on edelläkävijäterveysteknologian alalla, erityisesti hammashoidon ja vastaanottojen digitaalisten kokonaisratkaisujen kehittämisessä. Planmeca on alan suurin yksityisomistuksessa oleva hammasteknologiayritys ja Planmeca Groupin emoyhtiö. Yritysryhmä työllistää 4 500 henkilöä ympäri maailman, ja sen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2021 oli 1,2 miljardia euroa.

Oulun yliopisto on omalla osaamisellaan mukana hyvinvointiteknologian tutkimuksessa ja innovaatiotoiminnassa sekä tulevaisuuden ratkaisujen edistämisessä.

”Arvostamme Planmecan lahjoitusta ja sitoutumista pitkäjänteiseen yhteistyöhön. Haluamme tutkimustulostemme ja osaamisemme olevan aktiivisessa käytössä. Yhteistyö meille keskeisten toimialojen yritysten kanssa on merkittävässä roolissa kehitettäessä tulevaisuuden ratkaisuja”, toteaa Oulun yliopiston yhteistyösuhteista vastaava vararehtori Arto Maaninen.

Nyt tehty lahjoitus kohdentuu lääketieteen alalle. Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia, eli lahjoitus saa valtion vastinrahan muodossa lisäkertoimen. Vastinrahoituskausi päättyi 30.6.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Kanerva, Senior Vice President, Planmeca Group, puh. 050 387 8113, sähköposti: Jukka.Kanerva@planmeca.com

Arto Maaninen, Oulun yliopisto, yhteistyösuhteiden rehtori, puh. 040 7463 117, sähköposti: Arto.Maaninen@oulu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkimus valottaa Nokian menestyksen sosiaalisia vaikutuksia – tietoliikennejätti rikkoi toimialan ja yhteiskunnan normistoa Elcoteq-yhteistyön aikana 1984–20117.7.2022 10:37:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa tehty tutkimus selvittää tietoliikenneyhtiö Nokian ja sen sopimusvalmistajan Elcoteqin liikesuhteen muutoksen taustoja vuosina 1984–2011. Tutkimus kuvaa sitä kehityspolkua, jossa asiakkaan ja toimittajan tiivis, luottamukseen perustuva kumppanuus alkaa rakoilla markkinoiden muutosten ja vahvemman osapuolen strategisten päätösten seurauksena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme