PlusTerveys

PlusTerveys ja Lääkärikeskus Aava: Suun terveyden tarkastaminen ei ole vain hammaslääkärin velvollisuus

Jaa

”Mitä tuo mun hampaista kyselee”, saattaa olla asiakkaan ensimmäinen ajatus, kun lääkäri tiedustelee edellisen hammaslääkärikäynnin ajankohtaa. Suun terveydentilan selvittäminen on kuitenkin tärkeää myös yleisessä terveydenhuollossa, sillä ientulehduksilla voi olla vakavat seuraukset yleiselle terveydelle.

Suun tulehdukset ovat usein oireettomia ja siten salakavalia. Vaikutukset kokonaisterveyteen ovat kuitenkin vakavia. Hampaiden kunnosta kysely ei ole vain hammaslääkäreiden vastuulla.

”Parodontiitilla on tutkitusti yhteys mm. sydän- ja verisuonisairauksiin sekä diabetekseen. Näiden sairauksien hoidon yhteydessä pitää aina selvittää myös suun mahdolliset tulehdukset. Parodontiitin hoitaminen on tärkeää myös leikkaus- ja nivelproteesipotilaiden kohdalla, sillä tulehduksen leviämisen riski on suuri”, Aavan ylilääkäri Ari Aimolahti sanoo.

Tulehduksen paljastava pikatesti tehdään nyt myös lääkärikeskus Aavassa

Lääkärikeskus Aava ottaa konkreettisen askeleen kohti suomalaisten parempaa suun terveyttä. Maaliskuusta alkaen Aava tarjoaa ensimmäisenä lääkärikeskuksena PerioSafe-sylkitestiä, jolla voidaan 10 minuutissa selvittää ikenien tulehdustila. PlusTerveyden ja Aavan käyttämä PerioSafe-testi on ainutlaatuinen, eikä mikään muu Suomessa käytössä oleva testi kerro samalla tavalla millä tasolla tulehdus on.

Jos epäilys tulehduksesta nousee esiin vastaanotolla, tai potilas kuuluu riskiryhmään, Aavan lääkäri voi lähettää asiakkaan laboratoriossa tehtävään testiin. Mikäli testitulos on positiivinen, asiakas ohjataan ientulehduksiin perehtyneelle hammaslääkärille.

”Haluamme lisätä potilaiden ymmärrystä siitä, miksi hampaista ja ikenistä kannattaa pitää huolta.  Esimerkiksi diabeteksen huonon hoitotasapainon taustalla voi olla tulehdustila suussa”, Aimolahti sanoo.

PlusTerveyden tekemien tutkimusten mukaan suu ja hampaat ovat monelle ihmiselle hyvin intiimi asia. Hampaiden kunnon utelu lääkärin vastaanotolla voi tuntua erikoiselta tai jopa ahdistavalta. Aavan tavoite on lisätä suomalaisten tietoisuutta suun terveyden merkityksestä yleiselle hyvinvoinnille.

Kotimaiset Lääkärikeskus Aava ja Plusterveys Hammaslääkärit aloittavat yhteistyön myös työterveyshuollossa. Aava tarjoaa jatkossa työterveyshuollon asiakkailleen mahdollisuuden työterveyshammashoitoon PlusTerveyden toteuttamana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kaj Karlsson, lääketieteellinen johtaja ja hammaslääkäri, PlusTerveys Hammaslääkärit, p. 040 5264150, kaj.karlsson@plusterveys.fi

Ari Aimolahti, ylilääkäri, sisätautien erikoislääkäri, Lääkärikeskus Aava, p. 050 4417013, ari.aimolahti@aava.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

PlusTerveys
PlusTerveys
Malmin asematie 6
00700 Helsinki

09 351 040https://www.plusterveys.fi/

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy on Suomen suurin yksityisiä suun terveydenhuollon palveluita tuottava yritys. PlusTerveys Hammaslääkäreiden laaja palveluverkosto kattaa 127 hammaslääkäriasemaa 70 paikkakunnalla ympäri Suomen. PlusTerveys Hammaslääkäreissä työskentelee 1000 henkilöä. PlusTerveys Hammaslääkärit on osa täysin suomalaista PlusTerveys-konsernia, jonka omistavat siellä työskentelevät hammaslääketieteen ja lääketieteen ammattilaiset. PlusTerveys-konsernin liikevaihto oli 113 miljoonaa euroa vuonna 2016.

 

Suomalainen Lääkärikeskus Aava on edistänyt terveyttä ja hyvinvointia jo yli 50 vuotta. Huolenpitomme kantaa läpi ihmisen koko elämän. Perheyrityksessämme toimii yli 1000 ammattilaista, 12 toimipisteessä, 9 paikkakunnalla. Lääkärikeskus Aava on osa Aava-konsernia, johon kuuluvat myös Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasemat Oy, Uudenmaan Seniorikodit Oy ja syöpäsairaala Docrates Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta PlusTerveys

PlusTerveyden 5 hammaslääkäriasemaa valittavissa Tampereen seudun hammashoidon valinnanvapauskokeilussa25.5.2018 11:17Tiedote

Tampereen seudun suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa tamperelaiset ja kuuden Tampereen lähikunnan asukkaat voivat touko-kesäkuun vaihteessa valita suun terveydenhuollon toimipisteen yksityisten ja julkisten palveluntuottajien hammashoitoloista. PlusTerveyden yksilöllisistä hammaslääkäriasemista valittava on Tampereelta PlusTerveys Hammasasema Valo, PlusTerveys Hammasasema Loiste, PlusTerveys TempoDent ja PlusTerveys TempoDent Lielahti sekä Kangasalta PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme