Helsingin yliopisto

POCKit-tiimi sai europarlamentaarikoilta vaikuttavuuspalkinnon

Jaa

Helsinki Challenge -kilpailun finalistitiimit esittelivät Brysselissä suomalaisia tiedeinnovaatioita ja tapasivat EU-päättäjiä.

Ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma Helsinki Challengen finalistitiimit vierailivat Brysselissä EU-asiantuntijoiden ja -vaikuttajien mentoroitavina. Kaksipäiväisen tapahtuman lopuksi ryhmä europarlamentaarikkoja valitsi Impact Prize -palkinnon voittajaksi taskuun mahtuvaa laboratoriota suunnittelevan POCKit-tiimin.

– Tässä valinnassa painotimme eniten sen innovatiivisuutta. Mutta myös siltä osalta kaikki kilpailijat olivat todella hyviä, perusteli valintaa tuomaristossa mukana ollut europarlamentaarikko Benedek Jávor. Jávorin lisäksi tuomaristossa olivat suomalaismepit Miapetra Kumpula-Natri ja Sirpa Pietikäinen.

– Tämä tunnustuspalkinto todella rohkaisee ryhmäämme tekemään entistäkin innokkaammin tämän projektin parissa. On todella motivoivaa saada tunnustusta työstä, johon itse uskomme niin kovasti, sanoo POCKit-tiimin vetäjä, apulaisprofessori Leona Gilbert Jyväskylän yliopistosta.

Brysselin Global Impact Camp -tapahtuman aikana Helsinki Challenge -finalistitiimit pääsivät tapaamaan muun muassa Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen, Euroopan tiedeneuvoston puheenjohtaja Jean-Pierre Bourguignonin ja CERNin kehitysjohtaja Markus Nordbergin. Tapahtuman tavoitteena oli edistää suomalaisen tutkimuksen tunnettavuutta, antaa kilpailutiimeille eväitä EU-rahoituksen hakemiseen sekä syventää yhteyksiä päättäjiin ja muihin vaikuttajiin.

Helsinki Challenge on suomalaisyliopistojen yhteinen tiedekilpailu. Siinä tutkijaryhmät kehittävät tiedepohjaisia ratkaisuja, joilla ihmiskunta pääsee kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Kesäkuussa valitut Helsinki Challenge -finalistit ovat malariatartuntoja kolmiulotteisella hyttysverkolla torjuva ELMO, kesän lämpöä talven varalle varastoiva HeatStock, taskuun mahtuva laboratorio POCKit, henkisestä hyvinvoinnista huolehtiva äitiyspakkaus Parental Box, personoidun syöpähoidon mahdollistava tietokanta iCombine, globaaleja taitoja uusilla tavoilla opettava Dlearn.Helsinki ja 3D-tulostettavia minimunuaisia kehittävä FutuRena.

Helsinki Challenge -kilpailun voittaja valitaan 24. marraskuuta. Voittajatiimi saa 375 000 euroa ideansa toteuttamiseen.

Lisätietoja:
- yhteyspäällikkö Tanja Remes, Helsingin yliopisto, puh. +358 50 415 0286
- koordinaattori Hanna Talikka, Helsingin yliopisto, puh. +358 50 314 9366

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Tiedejulkaisemisen uudet tuulet: sukupolvet kohtaavat Politiikka-lehden juhlaseminaarissa17.12.2018 10:28Tiedote

Tieteellinen julkaiseminen on vuosikymmeniä nivoutunut yhteen julkisuuden ja yhteiskunnan kanssa. Valtiotieteellisen yhdistyksen toimittaman Politiikka-lehden juhlavuosi huipentuu 19. joulukuuta 60-vuotisseminaariin, joka pohtii tieteen ja politiikan kautta menneitä vuosikymmeniä ja tulevia haasteita. Tilaisuudessa neljä eri vuosikymmenenä toiminutta päätoimittajaa avaa ja analysoi kutsumansa vieraan kanssa päätoimittajakaudellaan runsaasti esillä ollutta yhteiskunnallista ilmiötä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme