SDP EDUSKUNTA

Pohjalaiskansanedustajat Kim Berg ja Matias Mäkynen: Budjettiriihestä hyviä uutisia Vaasan vaalipiiriin

Jaa

Kansanedustajat Matias Mäkynen ja Kim Berg iloitsevat siitä, että Suupohjan radan tehostettuun kunnossapitoon saatiin hallituksen budjettiriihessä rahoitus. Budjetissa saadut 3,5 miljoonaa euroa mahdollistavat liikennöinnin jatkumisen vuoden 2023 loppuun. Myös Vaasassa sijaitsevan Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen valtionavustus sai jatkoa.

Kuvat: J-P Flander
Kuvat: J-P Flander

- Seinäjoen ja Kaskisten välinen raideyhteys on keskeisessä roolissa Suupohjan alueen yritysten toiminnalle. Sen takia pidän tärkeänä, että budjettiriihessä saadun rahoituksen avulla liikennöinti jatko varmistetaan. Rataosuudella on vielä paljon käyttämätöntä kuljetuspotentiaalia, jota ei ole pystytty hyödyntämään ja jonka merkitys on kasvanut Ukrainan sodan myötä. Tämän potentiaalin avulla olisi mahdollista kasvattaa alueen taloutta ja työllisyyttä, kansanedustaja Matias Mäkynen sanoo.

- On hienoa, että valtakunnallisesti merkittävää työtä tekevän Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen valtionavustus saa jatkoa. Työtä on tehty pitkäjänteisesti sairaanhoitopiirin alueelle jo ennen vuonna 2020 saatua kansallista rahoitusta ja jatkettu sen jälkeen laajempana kehittämistoimintana. Kuten jo edeltävän avustuksen varmistuttua totesin, tästä työstä hyötyvät kaikki, kansanedustaja Kim Berg kertoo.

- Olemme pitäneet Suupohjan radan tilannetta esillä ja työ on kantanut hedelmää. Jatkossa tavoitteena on saada rataosuuden peruskorjaukseen rahoitus, sillä näemme rataosuudella monia mahdollisuuksia tulevaisuudessa ilmastonmuutoksenkin takia. Samalla tavalla Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen kansallinen rahoitus pitää varmistaa myös jatkossa, jotta Suomi voi nousta asiakas- ja potilasturvallisuuden mallimaaksi, kuten STM:n visiona on, pohjalaiskansanedustajat toteavat vielä lopuksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Matias MäkynenKansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:040 509 4409

Kuvat

Kuvat: J-P Flander
Kuvat: J-P Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Lähisuhdeväkivalta on maamme kipeimpiä epäkohtia - lisää toimia tarvitaan25.11.2022 18:36:53 EET | Tiedote

Orange Day ja YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen kansainvälinen päivä muistuttavat meitä tänään siitä, että naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on yksi laajimmista ihmisoikeusrikkomuksista. Suomi on valitettavasti yksi niistä EU-maista, joissa naisiin kohdistuva väkivalta on yleisintä. Kansanedustaja Heidi Viljanen katsoo, että lähisuhde- ja perheväkivallasta on puhuttava avoimemmin ja väkivaltaa on vähennettävä eri tavoin. EU:n tutkimuksen mukaan 47 prosenttia suomalaisista naisista on kokenut fyysistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa nykyisen tai aiemman kumppanin taholta tai toisen henkilön taholta 15-vuotta täytettyään. Suomessa myös 15-30 naista kuolee vuosittain väkivallan seurauksena. Kuudessakymmenessä prosentissa näistä tapauksista naisen tappoi kumppani tai entinen kumppani. Se tarkoittaa yhtä kuollutta naista kuussa. - Hyvinvointialueilla tulee panostaa lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn muun muassa lisäämällä osaamista lähisuhdeväkivallan tunnistamisessa ja ilmoit

SDP:n Johan Kvarnström: Meidän pitää jatkossakin tehdä kaikkemme väkivallan ja naisvihan torjumiseksi25.11.2022 13:49:06 EET | Tiedote

Tänään ei ole ”Black Friday” vaan ”Orange Day” ja YK:n kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Kuten Istanbulin sopimuksen käsikirjassa todetaan, naisiin kohdistuva väkivalta ja perheväkivalta ovat edelleen yksi maailman yleisimmistä ihmisoikeusloukkauksista. Se vaikuttaa kaikkiin naisiin kulttuurisesta, uskonnollisesta, taloudellisesta, sosiaalisesta tai maantieteellisestä taustasta riippumatta.

Riksdagsledamot Kvarnström (SDP): Vi måste ständigt göra allt vi kan för att stoppa våld och kvinnohat.25.11.2022 11:49:40 EET | Tiedote

Det viktiga med denna dag är inte ”Black Friday” utan Orange Day och FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Precis som det står skrivet i Istanbulkonventionens handbok är våld mot kvinnor och våld i hemmet är fortfarande en av de mest genomgripande kränkningarna av de mänskliga rättigheterna i världen. Det drabbar kvinnor från alla delar av samhället, oberoende av kulturell, religiös, ekonomisk, social eller geografisk bakgrund.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme