SDP EDUSKUNTA

Pohjalaiskansanedustajat Kim Berg ja Matias Mäkynen: Budjettiriihestä hyviä uutisia Vaasan vaalipiiriin

Jaa

Kansanedustajat Matias Mäkynen ja Kim Berg iloitsevat siitä, että Suupohjan radan tehostettuun kunnossapitoon saatiin hallituksen budjettiriihessä rahoitus. Budjetissa saadut 3,5 miljoonaa euroa mahdollistavat liikennöinnin jatkumisen vuoden 2023 loppuun. Myös Vaasassa sijaitsevan Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen valtionavustus sai jatkoa.

Kuvat: J-P Flander
Kuvat: J-P Flander

- Seinäjoen ja Kaskisten välinen raideyhteys on keskeisessä roolissa Suupohjan alueen yritysten toiminnalle. Sen takia pidän tärkeänä, että budjettiriihessä saadun rahoituksen avulla liikennöinti jatko varmistetaan. Rataosuudella on vielä paljon käyttämätöntä kuljetuspotentiaalia, jota ei ole pystytty hyödyntämään ja jonka merkitys on kasvanut Ukrainan sodan myötä. Tämän potentiaalin avulla olisi mahdollista kasvattaa alueen taloutta ja työllisyyttä, kansanedustaja Matias Mäkynen sanoo.

- On hienoa, että valtakunnallisesti merkittävää työtä tekevän Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen valtionavustus saa jatkoa. Työtä on tehty pitkäjänteisesti sairaanhoitopiirin alueelle jo ennen vuonna 2020 saatua kansallista rahoitusta ja jatkettu sen jälkeen laajempana kehittämistoimintana. Kuten jo edeltävän avustuksen varmistuttua totesin, tästä työstä hyötyvät kaikki, kansanedustaja Kim Berg kertoo.

- Olemme pitäneet Suupohjan radan tilannetta esillä ja työ on kantanut hedelmää. Jatkossa tavoitteena on saada rataosuuden peruskorjaukseen rahoitus, sillä näemme rataosuudella monia mahdollisuuksia tulevaisuudessa ilmastonmuutoksenkin takia. Samalla tavalla Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen kansallinen rahoitus pitää varmistaa myös jatkossa, jotta Suomi voi nousta asiakas- ja potilasturvallisuuden mallimaaksi, kuten STM:n visiona on, pohjalaiskansanedustajat toteavat vielä lopuksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Matias MäkynenKansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:040 509 4409

Kuvat

Kuvat: J-P Flander
Kuvat: J-P Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Viitanen ja Eloranta: E-kirjojen lainauskorvaus toteutettava pikaisella aikataululla29.9.2022 12:17:38 EEST | Tiedote

E-kirjojen lainauskorvauksiin varattiin rahoitus tuleville vuosille keväällä julkisen talouden suunnitelmassa. Sitä ennen hyväksyessään kuluvan vuoden talousarvion eduskunnan valtiovarainvaliokunta kiirehti rahoitukseen liittyvien ratkaisujen sekä tarvittavien säädösmuutosten valmistelua. Jotta lainauskorvaus voidaan toteuttaa, tarvitaan muutos lainsäädäntöön.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Sosiaali- ja terveydenhuollon tilaa ei ratkaista ilman hoitohenkilökunnan työoloista huolehtimista28.9.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Keskiviikkona 28.9. eduskunnassa keskusteltiin opposition yhteisestä välikysymyksestä koskien vanhuspalveluiden ja terveyspalveluiden tilannetta. SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää erikoisena, että välikysymyksen tekevät puolueet, jotka itse ovat olleet leikkaamassa palveluista, mutta myöntää myös, että toimia yhä tarvitaan varsinkin hoitajien tilanteen parantamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme