Vaasan kaupunginteatteri

Pohjalaisteatterit panostavat turvalliseen teatterisyksyyn

Jaa

Vaasan kaupunginteatteri, Wasa Teater, Seinäjoen kaupunginteatteri sekä Kokkolan kaupunginteatteri haluavat taata kaikille kävijöilleen turvallisen teatterikokemuksen. Teatterit ovat viranomaisohjeistukseen pohjautuen linjanneet yhteisiä ohjeistuksia syyskaudelle.

Kuvassa Vaasan kaupunginteatterin suuri näyttämö, Romeo. Kuva: Vaasan kaupunginteatteri/Jyrki Tervo
Kuvassa Vaasan kaupunginteatterin suuri näyttämö, Romeo. Kuva: Vaasan kaupunginteatteri/Jyrki Tervo

Pohjalaisteattereissa on seurattu tiiviisti vallitsevaa koronatilannetta sekä viranomaisohjeistuksia. Teattereiden tavoitteena on järjestää yleisölleen elämyksellinen – mutta ennen kaikkea turvallinen – teatterisyksy.

Teattereiden poikkeusjärjestelyt voivat hidastaa palvelujen kulkua, joten yleisöltä toivotaankin pitkämielisyyttä ja malttia teatterissakäyntiin. Yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa teatteriin, jotta teatteritiloissa ei pääsisi syntymään jonoja. Teatterisalien ovet avataan hyvissä ajoin ennen näytöksen alkua ja myös väliaikoja on pidennetty.

Kaikkien flunssan oireita kokevien tulisi jäädä kotiin. Mikäli teatterilipun ostanut sairastuu tai on ollut kontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa, voi hän kuluitta vaihtaa lippunsa saman esityksen toiseen näytökseen. Teatterikävijöitä pyydetään huolehtimaan käsihygieniasta ja käsihuuhdetta on tarjolla kaikissa teatteritaloissa. Teattereiden siivousta on myös tehostettu. Maksukorttia suositaan lippukassalla maksuvälineenä, jotta kontaktien määrä saadaan minimoitua. Kasvosuojaimia on saatavilla jokaisessa teatterissa. Katsomoiden asiakaspaikkoja on vähennetty, ja vain noin puolet katsomopaikoista on käytössä. Teattereissa on lisätty aulapalveluhenkilökuntaa, jotka ohjeistavat asiakkaita turvalliseen asiointiin. Aulapalveluhenkilökunnalla on käytössään visiirit ja suojakäsineet. Teatterisaliin saapuminen sekä sieltä poistuminen tapahtuu ohjatusti. Lisäksi asiakkaita ohjeistetaan kuulutuksin. Asiakkaita pyydetään varaamaan väliaikatarjoilut etukäteen.

Kunkin teatterin tarkempiin yleisöohjeistuksiin pääsee tutustumaan teatterin omilla kotisivuilla. Pohjanmaan teattereille kohtaaminen ja yhdessä jakaminen on tärkeää. Näinä aikoina jokaisen on kannettava vastuu, jotta kohtaamisen hetket ovat turvallisia. Yhdessä suuntaamme kohti tulevaisuutta. Teatterit toivottavat yhdessä kaikille asiakkailleen nautinnollisia teatterikokemuksia.

Lisätiedot:

Seppo Välinen | Teatterinjohtaja | Vaasan kaupunginteatteri | 040 575 5231

Markko Heinonen | Teatterinjohtaja | Seinäjoen kaupunginteatteri | 0400 134 744 

Marit Berndtson | Administrativ chef | Wasa Teater | 06 320 9312

Juha Luukkonen | Toimitusjohtaja | Kokkolan kaupunginteatteri | 040 806 8296

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Kuvassa Vaasan kaupunginteatterin suuri näyttämö, Romeo. Kuva: Vaasan kaupunginteatteri/Jyrki Tervo
Kuvassa Vaasan kaupunginteatterin suuri näyttämö, Romeo. Kuva: Vaasan kaupunginteatteri/Jyrki Tervo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme