Restel Hotellit Oy

Pohjanhovissa herkutellaan uudistetuilla klassikkoannoksilla

Jaa

Pohjanhovin keittiö on remontoitu täysin kesän aikana ja ravintola aukeaa jälleen 2.10. Samalla otetaan käyttöön uudistettu à la carte -lista, jolta löytyy lappilaisen gastronomian helmiä korvasieni-savuporokeitosta leipäjuustoon.

Pohjanhovin poronkäristys
Pohjanhovin poronkäristys

Cumulus Resort Pohjanhovin ruokalistan uudistuksen tärkein tavoite on ollut nostaa esiin yli 80-vuotiaan legendaarisen talon historiaa ja kunnioittaa perinteitä.

”Talomme henkilökunta on osallistunut tiiviisti listanuudistustyöhön ja ravintolatyöntekijöidemme tuntemusta Pohjanhovin perinneresepteistä on päästy hyödyntämään runsaasti”, kuvailee hotellinjohtaja Sanna Sandgren kesän aikana suunniteltua ruokalistan uudistamista.

Uuden ruokalistan klassikkoannoksia ovat korvasieni-savuporokeitto, perinteinen lohikeitto, riimiporo, Pohjanhovin poronkäristys, Lapin leipäjuusto, graavikalalautanen sekä hiillostettu nieriä.

Poronkäristys on Pohjanhovin kaikkien aikojen suosituin annos

Pohjanhovin kautta aikojen suosituin annos on ehdottomasti poronkäristys. Pohjanhovin poronkäristyksestä on muodostunut käsite niin paikallisille kuin ulkopaikkakuntalaisillekin. Perinteisellä reseptillä valmistettu poronkäristys, voipottumuusi ja puolukkasurvos edustavat parhaimmillaan lappilaista gastronomiaa.

”Yksi loistavan annoksemme salaisuuksista on lihan leikkaamisessa, ja tätä traditiota noudatetaan Pohjanhovissa yhä tänäkin päivänä”, paljastavat Pohjanhovin keittiön vuoromestarit Anne Paavola ja Hannu Javarus.

Jälkiruuista puolestaan pisin historia Pohjanhovissa on Lapin leipäjuustolla, joka löytyi ruokalistalta jo viisikymmentä vuotta sitten. Tätä kanelikermassa haudutettua ja lakkahillon kanssa tarjoiltua herkkua onkin vuosien varrella päässyt maistamaan normaalien asiakkaiden lisäksi lukuisat Rovaniemellä vierailleet valtionpäämiehet.

Ruokalistalla päästään kokemaan myös uusia makuja

Samalla kun ruokalistalla on kunnioitettu perinteitä, on niitä maustettu moderneilla metodeilla ja mauilla. Esimerkiksi riimiporo on perinteisesti tarjoiltu Pohjanhovissa kuusenkerkkä- tai koivusiirapin sekä marinoitujen kantarellien kanssa, mutta nyt annokseen tuodaan uutta otetta hunajapaahdetulla lantulla, tillimajoneesilla ja porkkanaspeltillä. Myös esimerkiksi nieriässä on hyödynnetty uusia valmistustapoja. Kiinnostava täysin uusi annos listalla on puolestaan nyhtöporoburger.

”Ravintolamme väki on innoissaan uudesta listasta ja heidän mielestään on mukava päästä valmistamaan lappilaista ruokaa modernilla vivahteella”, riemuitsee ravintolapäällikkö Kirsi Makkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Sandgren, hotellinjohtaja, 040 199 3525, sanna.sandgren@restel.fi

Kuvat

Pohjanhovin poronkäristys
Pohjanhovin poronkäristys
Lataa
Hiillostettua Lapin nieriää
Hiillostettua Lapin nieriää
Lataa
Riimiporo
Riimiporo
Lataa
Puolukkapavlova ja  Lapin leipäjuustoa
Puolukkapavlova ja Lapin leipäjuustoa
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Restel Hotellit Oy
Hämeentie 19
00500 HELSINKI

http://www.restelhotels.fi

Cumulus City & Resort syntyi tammikuussa 2017, kun Rantasipi- ja Cumulus-hotellit yhdistyivät. Uusi ketju uudistuu lähitulevaisuudessa paljon, ja kehitystyöllä tähdätään Suomen parhaaseen palveluun. Ketjun 36 hotellia ympäri Suomen tarjoavat laajan valikoiman kaikkiin tarpeisiin kuten kaupunkilomalle, rentoutumiseen, liikematkustamiseen ja tilaisuuksien järjestämiseen. www.cumulus.fi

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Konserniin kuuluu 43 hotellia ja 250 ravintolaa. Restelin liikevaihto vuonna 2016 oli 394 M €. Restelin hotelleja ovat kotimaiset Cumulus City & Resort -ketju ja Hotelli Seurahuone Helsinki, kansainväliset Holiday Inn -hotellit, Crowne Plaza Helsinki ja Hotel Indigo Helsinki – Boulevard. Ravintoloihin kuuluvat mm. BURGER KING®-, Rax Buffet-, HelmiSimpukka-, Bistro Cumulus-, Grillsson-, Huviretki-, Martina-, Wanha Mestari- ja Hemingway’s -ravintolat. www.restel.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restel Hotellit Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme