Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa ovat saaneet oman rannikon vesistökunnostusverkoston

Jaa

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan rannikkovedet ovat pääosin heikossa tilassa, mutta tahtotila vesien tilan parantamiseksi yhdistää uunituoreen verkoston jäseniä. Verkosto kokoaa yhteen rannikkovesien tilasta kiinnostuneita tahoja yksityishenkilöistä ja kyläyhdistyksistä viranomaisiin. Verkosto tarjoaa ajankohtaista tietoa ja tukea vesistökunnostuksiin.

Rehevöitynyt vesistö kaipaa kunnostusta.
Rehevöitynyt vesistö kaipaa kunnostusta.

"Vuoden 2022 alussa toimintansa käynnistäneen Rannikko-Pohjanmaan vesistökunnostusverkoston tarkoituksena on jakaa tietoa, tehostaa rannikon vesistökunnostuksia ja edesauttaa käytännön kunnostustoimien toteutumista", kertoo toiminnanjohtaja Heli Jutila Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:stä. Yhdistys koordinoi verkostoa ja toimintaa toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa.

Tietoa vesistökunnostuksiin liittyvistä rahoitusmahdollisuuksista, uusimmista tutkimustuloksista ja eri vesistökunnostusmenetelmien toimivuudesta ja vaikuttavuudesta jaetaan tapaamisissa ja tilaisuuksissa sekä uutiskirjeessä ja verkkosivuilla. Tilaisuuksia järjestetään monipuolisesti webinaareina, tapaamisina ja maastovierailuina. Tilaisuuksien yhteydessä osallistujilla on mahdollisuus tutustua ja verkostoitua muiden vesistökunnostajien kanssa. “Esimerkiksi maaliskuussa Luodossa pidetyssä iltatilaisuudessa keskusteltiin vilkkaasti alueen vesistöjen vedenlaadusta ja kunnostustarpeista ja osallistujat toivoivat lisää tietoa kunnostusmahdollisuuksista”, toteaa ympäristökoordinaattori Anna Sundelin Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:stä.

Kaikille avointen tilaisuuksien lisäksi verkosto järjestää kuntakohtaisia tapaamisia, jolloin kunnan edustajien kanssa keskitytään kyseisen kunnan alueen kysymyksiin. Kunnostushankkeisiin tarjotaan tietoa ja apua hankkeiden kaikissa vaiheissa. Hankeideoita on myös mahdollista esittää verkostolle. Ideoita käsitellään asiantuntijaryhmässä ja ideoinutta tahoa neuvotaan seuraavien vaiheiden kanssa hankkeen toteuttamiseksi.

Verkosto on kaikille avoin ja kaikkien halukkaiden on mahdollista liittyä mukaan ottamalla yhteyttä verkoston koordinaattoriin pohjanmaa@vesiensuojelu.fi. Verkostossa on jo mukana runsaasti alueellisia toimijoita. Verkoston toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja siihen kuuluminen on maksutonta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristökoordinaattori Anna Sundelin, Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry, anna.sundelin@pvy.fi, puh. 044 766 6129
Toiminnanjohtaja Heli Jutila, Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry, heli.jutila@pvy.fi, puh. 0400 924 848
Vesienhoidon asiantuntija Helena Puro, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, helena.puro@ely-keskus.fi, puh. 0295 027 029

Kuvat

Rehevöitynyt vesistö kaipaa kunnostusta.
Rehevöitynyt vesistö kaipaa kunnostusta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Jääskänjärven säännöstelypadon kunnostaminen ja kalatien rakentaminen alkaa20.5.2022 09:55:36 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kunnostaa Jääskänjärven (Alavus) säännöstelypadon betonirakenteita sekä säännöstelyluukun. Samalla padon länsipuolelle aukaistaan tilapäinen juoksutusväylä, jotta kunnostustyöt pystytään tekemään kuivatyönä säännöstelyn vaarantumatta. Kunnostustyön jälkeen juoksutusväylään rakennetaan kalatie. Urakoitsijana toimii RAPinsto Oy. Työn aikana vedenpinta pyritään pitämään normaalilla korkeudella, mutta vedenpinnan vaihtelut saattavat olla normaalia suurempia.

Asfalteringen och vägmärkningsarbetet inleds i maj i de österbottniska landskapen (landskapen i Österbotten)5.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Enligt uppgifterna just nu inleds beläggningsarbetet sommaren 2022 i NTM-centralen i Södra Österbottens område under vecka 20. I NTM-centralen i Södra Österbottens område beläggs cirka 150 kilometer väg i de redan konkurrensutsatta entreprenaderna för Södra Österbotten, Mellersta Österbotten och Österbotten. Peab Industri Oy är beläggningsentreprenör.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme