Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pohjanmaan museossa kerrotaan haarniskoista ja miekoista torstaina 22.8.

Jaa

Konservaattori AMK Lasse Mattila pitää Pohjanmaan museossa Haarniskat ja miekat -luennon torstaina 22.8. klo 18. Museo on auki klo 20 asti.

Kuva: Mia Lindqvist
Kuva: Mia Lindqvist

Luento on suomenkielinen ja sitä pääsee kuulemaan museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Lasse Mattila on tutkinut ja kunnostanut haarniskan sekä miekkoja, jotka kuuluvat Pohjanmaan museon kokoelmiin. Vuonna 1920 museon kokoelmiin lahjoitettu haarniska on 1500-luvulta. Miekat puolestaan muodostavat hyvän läpileikkauksen Suomessa käytetyistä miekoista 1600-luvun lopulta aina nykypäivään saakka.

Mattila tutki viime syksynä kaikki kokoelman 128 miekkaa ja konservoi niistä osan. Konservoidut ovat nyt esillä Hedmanin kerroksen yhteydessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

museopalveluvastaava Salla Mällinen
Vaasan kaupungin museot
p. 040 356 4870
salla.mallinen@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Mia Lindqvist
Kuva: Mia Lindqvist
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme