HSL Helsingin seudun liikenne

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran bussilinjat uudistuvat 12.8.2019 – tutustu uusiin reitteihin ”Lontoon metrokartan” avulla

Jaa

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran bussilinjat uudistuvat elokuussa. Uusiin linjoihin on nyt mahdollista tutustua HSL:n uuden kartan avulla, joka esittelee kaikki linjaston linjat ja pysäkit. Linjastouudistuksesta on myös julkaistu tietopaketti HSL:n verkkosivuilla, ja elokuun alussa kaikkiin muutosalueen talouksiin jaetaan linjastouudistuksesta kertova infolehti.

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran uusi bussilinjasto parantaa joukkoliikenteen palvelutasoa ja selkeyttää reittejä monin paikoin. Erilaisia kirjainversioita on karsittu, ja linjoja on sijoitettu yhteisille reittiosuuksille tiheän vuorovälin takaamiseksi.

Yksittäisistä linjoista kaikkein tiheimmin liikennöi uusi bussilinja 235 (Elielinaukio–Leppävaara–Jorvi–Espoon keskus), joka kulkee varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan joka päivä, suurimman osan ajasta kymmenen minuutin välein. Linja muuttuu tulevaisuudessa runkolinjaksi 200.

Joukkoliikenteen laatukäytävissä tiheät vuorovälit

Uudessa linjastossa paras palvelu on keskitetty niin kutsuttuihin joukkoliikenteen laatukäytäviin. Niille muodostuu kahden tai useamman linjan yhdistelmänä kymmenen minuutin tai tiheämpi vuoroväli. Ennen muuta liikkuminen helpottuu iltaisin ja viikonloppuisin.

Tällaisia yhteysvälejä muodostuu muun muassa linjaston tärkeimmästä solmukohdasta Leppävaarasta useisiin eri suuntiin.

Kyseessä on ensimmäinen suurempi uudistus Pohjois-Espoon bussilinjastoon sitten Leppävaaran kaupunkijunaradan avaamisen vuonna 2002.

Uusi linjasto piirrettiin ”Lontoon metrokartaksi”

HSL on lisäksi julkaissut uudesta bussilinjastosta kartan, joka on skemaattinen – siis sellainen, jossa kartta perustuu maantieteelliseen todellisuuteen mutta muun muassa linjojen reittejä on suoristettu. Maailman kuuluisin esimerkki skemaattisesta joukkoliikennekartasta on Lontoon metrokartta.

HSL:ssä skemaattista karttaa on käytetty jo aiemmin runkolinjastossa ja raitiolinjastossa.

Pohjois-Espoon kartassa on esitelty yö- ja lähibusseja lukuun ottamatta kaikki Keski- ja Pohjois-Espoossa kulkeva HSL:n joukkoliikenne sekä niiden kaikki pysäkit ja asemat suomen- ja ruotsinkielisine nimineen. Linjaviivojen paksuudella kuvataan linjojen palvelutasoa: mitä paksumpi viiva, sitä tiheämpi liikenne.

Kartan on HSL:n tilauksesta piirtänyt helsinkiläinen Elmo Allén.

Uuden bussilinjaston verkkosivut: hsl.fi/pohjoisespoo2019

Kartta uudesta linjastosta: espoonkartta2019.hsl.fi

Yhteyshenkilöt

Mari Linna
joukkoliikennesuunnittelija
p. 040 640 3481

Jonne Virtanen
ryhmäpäällikkö, linjasto- ja aikataulusuunnittelu
p. 040 161 2173

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 14.6.201914.6.2019 12:52:27 EESTTiedote

Lausuntopyyntö Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta 2020–2022 Hallitus päätti pyytää Helsingin, Espoon, Vantaan, Keravan ja Kauniaisten kaupunkeja sekä Kirkkonummen, Siuntion, Sipoon ja Tuusulan kuntia antamaan 31.8.2019 mennessä lausuntonsa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän taloussuunnitelmaehdotuksesta 2020–2022. Lausuntoa pyydetään strategiasuunnitelmasta, liikenteen palvelutasosta ja palvelutason muutoksista, kuntaosuuksien tasosta, lipputulotavoitteista TTS-kaudella, tarkastusmaksun korottamisesta sekä kuntakohtaisen ylijäämän käytöstä suunnitelmakaudella 2020–2022. Linkki pöytäkirjaan Lippu- ja informaatiojärjestelmän jatkokehitykseen liittyvät hankinnat Hallitus päätti, että HSL voi tehdä Lippu- ja informaatiojärjestelmän jatkokehitystä LIJ Tuki- ja ylläpitosopimuksen jäljellä olevana voimassaoloaikana vuosina 2019–2023 enintään 3,5 miljoonalla eurolla vuosittain. Lisäksi hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan ja Teknol

Helsingin seudun MAL-yhteistyöllä on saatu hyviä tuloksia - uutta sopimusta valmistellaan14.6.2019 11:35:27 EESTTiedote

Helsingin seudun kuntien ja valtion yhteisen maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen toimenpiteet ovat edenneet hyvin. Nykyinen sopimuskausi päättyy tämän vuoden lopussa. Uusi MAL 2019 -suunnitelma on hyväksytty tänä keväänä Helsingin seudun päätöksenteossa. Sen pohjalta valmistellaan uutta Helsingin seudun kuntien ja valtion välistä MAL-sopimusta kaudelle 2020-2023.

Metromatkustajat nyt keväällä syksyä tyytyväisempiä matkanteon sujuvuuteen14.6.2019 10:39:55 EESTTiedote

HSL:n kevään 2019 asiakastyytyväisyystutkimuksessa metromatkustajat olivat syksyä tyytyväisempiä matkanteon sujuvuuteen ja vaihtamiseen. Erityisesti matkustajat, jotka tekivät matkansa kokonaan tai osittain metron läntisellä osuudella Ruoholahdesta länteen, antoivat näihin kysymyksiin nyt keväällä syksyä 2018 paremman arvion: syksyllä 2018 matkustajista 80 prosenttia oli tyytyväisiä matkanteon sujuvuuteen, keväällä 2019 tyytyväisten osuus oli 86 prosenttia. Tyytyväisiä liikennevälineen vaihtamisen sujuvuuteen oli syksyllä 74 prosenttia ja keväällä 78 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme