Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pohjois-Helsinki uudistuu – osallistu verkkotilaisuuteen 4.11.2020

Jaa

Pohjois-Helsinkiin on suunnitteilla ja rakenteilla paljon kohteita yksittäisistä tonteista mittavaan täydennysrakentamiseen. Alueen ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan Uutta Pohjois-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa 4. marraskuuta klo 17.30 alkaen. Illan aikana esitellään suunnittelutilannetta Pakilan, Maunulan ja Oulunkylän sekä Tuusulan bulevardin alueilla.

Havainnekuva Maexmontaninpuistosta Seurahuoneen edustalta pohjoiseen. Näkymä Oy.
Havainnekuva Maexmontaninpuistosta Seurahuoneen edustalta pohjoiseen. Näkymä Oy.

Kaupungin toimivuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi rakennetaan Raide-Jokeria sekä uusia kouluja, päiväkoteja ja liikuntatiloja mm. Länsi-Pakilaan. Lisäksi alueella suunnitellaan puistojen kunnostusta.

Oulunkyläntien ympäristön suunnittelu on erityisen ajankohtaista, sillä nähtävillä ja kaupunkilaisten kommentoitavissa on asemakaavoituksen luonnosaineistoa. Tapahtumassa esitellään luonnoksia asuinrakennusten ja pysäköintitalon sijoittelusta. Lisäksi esitellään Maexmontanin puiston suunnitelma, jossa uudelleenmuotoillun lammen ympärille on sijoitettu monipuolisia toimintoja kaupunkilaisille. Puisto liittyy luontevasti yhteen historiallisen Seurahuoneen kanssa.

Verkkotapahtumaan voi osallistua kotisohvalta

Osallistuminen on kaupunkilaisille helppoa – mukaan pääsee omalla tietokoneella tai tabletilla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Koronasta huolimatta alueen suunnittelijat kaupungilta toivovat, että mahdollisimman moni Pohjois-Helsingin asukas tulisi mukaan verkkoon keskustelemaan alueen kehittämisestä.

Verkkotilaisuus on korona-aikana turvallinen tapa osallistua. Tilaisuudessa Pohjois-Helsingin suunnittelijat pitävät etäyhteyksien avulla tiiviitä esityksiä ajankohtaisista hankkeista. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita.

”Koska verkkotilaisuus on monille meistä vielä vähän jännittävä kokemus, olemme tehneet osallistujille ohjeet sivulle hel.fi/asukastilaisuudet. Ennen kaikkea kannattaa kirjautua tilaisuuteen jo varttia ennen sen alkamista eli klo 17.15. Välineeksi suosittelemme tietokonetta tai vähintään tablettia, jotta esitykset karttakuvineen näkyvät hyvin. Kokeilemme tilaisuudessa yhteisen sanapilven tekemistä ja sitä helpottaa, jos käytettävissä on myös älypuhelin” opastaa vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen. ”Niille, jotka eivät pääse osallistumaan juuri tuolloin, julkaisemme illan tallenteen verkkoon kahdeksi viikoksi. Lisäksi tuotamme verkkoon vastaukset jokaiseen illan aikana esitettyyn kysymykseen” lisää Antila-Lehtonen.

Kysymyksiä ja aihetoiveita iltaan voi esittää etukäteen Kerro kantasi -palvelussa, joka on avoinna 1.11. saakka osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/uuttapohjoishelsinkiamarraskuu2020.

Uutta Pohjois-Helsinkiä -verkkotapahtuma 4.11.2020 

Päivittyvät ohjeet tapahtumaan osallistumiseen ja illan tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Ruotsalainen (esiteltävien asioiden yhteyshenkilö)
Arkkitehti
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 37373
sari.ruotsalainen@hel.fi

Tiina Antila-Lehtonen (tapahtuman järjestelyt)
Vuorovaikutussuunnittelija
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva Maexmontaninpuistosta Seurahuoneen edustalta pohjoiseen. Näkymä Oy.
Havainnekuva Maexmontaninpuistosta Seurahuoneen edustalta pohjoiseen. Näkymä Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kielilukion rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa2.12.2020 13:32:08 EETTiedote

Helsingin kielilukiolle rakennetaan uudet tilat Myllypuroon. Uusi rakennus vastaa kasvavan opiskelijamäärän tarpeisiin, ja se korvaa nykyisellään Itäkeskuksessa sijaitsevat tilat. Rakentaminen käynnistyy maanrakennustöillä alkuvuodesta 2021, ja opiskelijat pääsevät uusiin tiloihin syyslukukaudelle 2023. Kielilukio on Helsingin kolmas elinkaarimallilla toteuttava hanke. Hankkeen urakoitsijaksi valikoitui kilpailullisen neuvottelumenettelyn pohjalta SRV.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 1.12.20201.12.2020 18:22:17 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 1.12.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Katsaus koilliseen: Koillis-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat kootusti verkkotilaisuudessa 9.12.1.12.2020 09:37:00 EETTiedote

Koillis-Helsinkiin on suunnitteilla paljon uutta. Tulevaisuudessa erityisesti Malmi muuttuu ja tiivistyy. Raideyhteydet paranevat, kun Viikin-Malmin pikaraitiotietä suunnitellaan ja Raide-Jokeria jo rakennetaan. Koillis-Helsingin eli Malmin, Viikin, Pukinmäen, Puistolan, Suutarilan, Pihlajamäen ja Tapanilan ajankohtaiset suunnitelmat ovat esittelyssä klo 17.00 alkavassa Uutta Koillis-Helsinkiä –tilaisuudessa 9. joulukuuta. Suunnittelijat kaupungilta toivovat, että mahdollisimman moni koillisen asukas tulisi mukaan verkkoon keskustelemaan alueen kehittämisestä.

Katuympäristön rakenne vaikuttaa liikenteen päästöjen laimenemiseen30.11.2020 10:40:54 EETTiedote

Liikenteen päästöt heikentävät katuympäristön ilmanlaatua. Päästöt ovat melko suoraan sidoksissa liikennemäärään, mutta katuympäristön rakenne vaikuttaa niiden laimenemiseen. Helsingin kaupunki selvitti ilmanlaatua ja päästöjen laimenemista pitkäkestoisilla mittauksilla katukuilumaisessa ympäristössä. Päästöjen määrään vaikuttaa etäisyys liikenteestä. Katukuiluissa rakennusmassa suojaa sisäpihoja päästöjen leviämiseltä, mutta toisaalta vähentää katukuilun tuulettuvuutta, mikä nostaa kadunpuoleisia pitoisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme