Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pohjois-Helsinki uudistuu – osallistu verkkotilaisuuteen 4.11.2020

Jaa

Pohjois-Helsinkiin on suunnitteilla ja rakenteilla paljon kohteita yksittäisistä tonteista mittavaan täydennysrakentamiseen. Alueen ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan Uutta Pohjois-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa 4. marraskuuta klo 17.30 alkaen. Illan aikana esitellään suunnittelutilannetta Pakilan, Maunulan ja Oulunkylän sekä Tuusulan bulevardin alueilla.

Havainnekuva Maexmontaninpuistosta Seurahuoneen edustalta pohjoiseen. Näkymä Oy.
Havainnekuva Maexmontaninpuistosta Seurahuoneen edustalta pohjoiseen. Näkymä Oy.

Kaupungin toimivuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi rakennetaan Raide-Jokeria sekä uusia kouluja, päiväkoteja ja liikuntatiloja mm. Länsi-Pakilaan. Lisäksi alueella suunnitellaan puistojen kunnostusta.

Oulunkyläntien ympäristön suunnittelu on erityisen ajankohtaista, sillä nähtävillä ja kaupunkilaisten kommentoitavissa on asemakaavoituksen luonnosaineistoa. Tapahtumassa esitellään luonnoksia asuinrakennusten ja pysäköintitalon sijoittelusta. Lisäksi esitellään Maexmontanin puiston suunnitelma, jossa uudelleenmuotoillun lammen ympärille on sijoitettu monipuolisia toimintoja kaupunkilaisille. Puisto liittyy luontevasti yhteen historiallisen Seurahuoneen kanssa.

Verkkotapahtumaan voi osallistua kotisohvalta

Osallistuminen on kaupunkilaisille helppoa – mukaan pääsee omalla tietokoneella tai tabletilla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Koronasta huolimatta alueen suunnittelijat kaupungilta toivovat, että mahdollisimman moni Pohjois-Helsingin asukas tulisi mukaan verkkoon keskustelemaan alueen kehittämisestä.

Verkkotilaisuus on korona-aikana turvallinen tapa osallistua. Tilaisuudessa Pohjois-Helsingin suunnittelijat pitävät etäyhteyksien avulla tiiviitä esityksiä ajankohtaisista hankkeista. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita.

”Koska verkkotilaisuus on monille meistä vielä vähän jännittävä kokemus, olemme tehneet osallistujille ohjeet sivulle hel.fi/asukastilaisuudet. Ennen kaikkea kannattaa kirjautua tilaisuuteen jo varttia ennen sen alkamista eli klo 17.15. Välineeksi suosittelemme tietokonetta tai vähintään tablettia, jotta esitykset karttakuvineen näkyvät hyvin. Kokeilemme tilaisuudessa yhteisen sanapilven tekemistä ja sitä helpottaa, jos käytettävissä on myös älypuhelin” opastaa vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen. ”Niille, jotka eivät pääse osallistumaan juuri tuolloin, julkaisemme illan tallenteen verkkoon kahdeksi viikoksi. Lisäksi tuotamme verkkoon vastaukset jokaiseen illan aikana esitettyyn kysymykseen” lisää Antila-Lehtonen.

Kysymyksiä ja aihetoiveita iltaan voi esittää etukäteen Kerro kantasi -palvelussa, joka on avoinna 1.11. saakka osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/uuttapohjoishelsinkiamarraskuu2020.

Uutta Pohjois-Helsinkiä -verkkotapahtuma 4.11.2020 

Päivittyvät ohjeet tapahtumaan osallistumiseen ja illan tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Ruotsalainen (esiteltävien asioiden yhteyshenkilö)
Arkkitehti
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 37373
sari.ruotsalainen@hel.fi

Tiina Antila-Lehtonen (tapahtuman järjestelyt)
Vuorovaikutussuunnittelija
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva Maexmontaninpuistosta Seurahuoneen edustalta pohjoiseen. Näkymä Oy.
Havainnekuva Maexmontaninpuistosta Seurahuoneen edustalta pohjoiseen. Näkymä Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme