Pohjois-Karjalan kauppakamari

Pohjois-Karjalan kauppakamarin kansainvälistymispalkinto Plasthill Oy:lle

Jaa
Pohjois-Karjalan kauppakamarin kansainvälistymispalkinto on myönnetty kontiolahtelaiselle Plasthill Oy:lle. Palkinto jaetaan kauppakamarin kevätkokouksessa Joensuussa maanantaina 8.5.2023.

-        ”Plasthill Oy:n vienti on viimeisten seitsemän vuoden aikana yli kymmenkertaistunut ja kaikki Kupilka-tuotteet tehdään hiilineutraalisti yrityksen omasta Kareline-luonnonkuitukomposiitista Pyytivaaralla, Kontiolahdessa. Tuotteita viedään noin 40 maahan. On todella hienoa, että pienempikin yritys pystyy kansainvälistymään ja menestymään, kun tuote ja kasvutahto ovat kohdallaan” iloitsee kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Janne Tuomikko.

Yritys on perustettu 1996 ja vientiin panostus aloitettiin 2014. Yritys on valmistanut Kuplika-ruokailuvälineitä, -tuluksia ja -puukkoja retkeilyyn ja ulkoiluun viimeiset lähes yhdeksän vuotta. Viime vuonna yli puolet liikevaihdosta meni vientiin ja vientimaita ovat mm. Japani, Ruotsi, Norja, USA ja Saksa. Yritys työllistää 19 henkilöä. Kareline-luonnonkuitukomposiitti sisältää 50% mäntysellukuitua ja 50% polypropeenia, ja lopputuloksena on kevyt ja kestävä tuote, jolla on hyvät lämpöominaisuudet. Jokaisella tuotteella on myös luonnollisen kaunis ja uniikki ulkoasu. Sitoutuminen kestävän kehityksen periaatteisiin juontaa juurensa vuoteen 1998, jolloin yrityksestä tuli yksi maailman ensimmäisistä vihreän sähkön loppukäyttäjäyrityksistä.

-        Perheyrityksen muutos pienestä sopimusvalmistusyrityksestä omien ekologisten tuotteiden ja materiaalien valmistajaksi ja viejäksi on se suurin asia mitä yritykselle kohta 27-vuotisen historian aikana on tapahtunut. Vuodesta 2014 lähtien vientiin on panostettu vuosi vuodelta enemmän ja vuodet 2018 alkaen ovat olleet palkintojen ja positiivisten kehitys- ja kasvuharppausten aikaa erityisesti viennin osalta, kertoo toimitusjohtaja Arja Kaasinen Plasthill Oy:stä.

Pohjois-Karjalan kauppakamari perusti vuonna 1981 ensimmäisenä suomalaisena kauppakamarina kauppakamarin nimeä kantavan vientipalkinnon. Vuonna 2003 palkinto nimettiin uudestaan kansainvälistymispalkinnoksi.

Vuosittain jaettavan palkinnon ovat saaneet muun muassa Binderholz Nordic Oy (2022), Nordic Koivu Ltd (2021), FinnEasy Oy (2020), Arbonaut Oy (2019), Valamis Oy (2018), ACA Systems Oy (2017), muun muassa Suomen Biathlon Oy:stä tunnettu Kurvisen yrittäjäperhe (2016), Nanocomp Oy (2015) ja Finelcomp Oy (2014).

Lisätiedot:

Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Toivanen, p. 050 327 7732, antti.toivanen@kauppakamari.fi

Kupilka, Plasthill Oy: toimitusjohtaja Arja Kaasinen, p. 0500 408857, arja.kaasinen@plasthill.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan kauppakamari
Pohjois-Karjalan kauppakamari
Torikatu 21 C
80100 Joensuu

http://www.pohjoiskarjalankauppakamari.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan kauppakamari

Pohjois- ja Etelä-Karjalan kauppakamarit esittävät hallitusohjelmaan erityistoimia6.4.2023 10:28:47 EEST | Tiedote

Venäjän hyökkäyssodan ja turvallisuuspolitiikan vuoksi Pohjois- ja Etelä-Karjalan kauppakamarit esittävät Suomen hallitusohjelmaan erityistoimia. Ne tulee kohdentaa pahiten tilanteesta kärsineille maakunnille, jotka sijaitsevat NATO-rajan kriittisimmässä paikassa itärajalla. Elinvoiman lisääminen ja alueen asuttuna pysyminen rajamaakunnissa ovat nyt myös turvallisuuskysymyksiä; ei vain aluepolitiikkaa.

Kauppakamarit: Yritysten verotusta ei varaa kiristää – verokiilalaskuri paljastaa työn teettämisen kustannukset30.3.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Keskuskauppakamari ja alueelliset kauppakamarit vetoavat, ettei yritysten verotusta kiristetä seuraavalla hallituskaudella. Pysyvälle kasvu-uralle pääsy edellyttää kauppakamarien mukaan sitä, että rakenteellisiin ongelmiin tartutaan ja että yritysten, yrittäjyyden ja yksityisten investointien kannusteet ovat kunnossa. Suomessa on oltava kansainvälisesti kilpailukykyinen toimintaympäristö, erityisesti suhteessa tärkeimpiin verrokkimaihimme. Verokiilalaskurilla voi selvittää nykyiset työllistämisen kustannukset ja palkankorotuksesta käteen jäävän osuuden verojen ja maksujen jälkeen.

Kauppakamarit esittävät kymmenen ratkaisua yritysten työvoiman saatavuuden turvaamiseksi – osaajapula on tällä hetkellä Pohjois-Karjalan yritysten merkittävin kasvun ja kehittämisen este24.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Kauppakamarit vaativat, että osaavan työvoiman saatavuus yrityksille turvataan ensi vaalikaudella ja esittävät kymmenen konkreettista ratkaisua osaajapulan helpottamiseksi. Kriittisimpinä toimenpiteinä kauppakamarit pitävät maahanmuuton merkittävää kasvattamista nykyisestä, ammatillisen koulutuksen työelämälähtöisyyden vahvistamista sekä jokaisen lapsen ja nuoren riittävien perustaitojen varmistamista. Valtakunnallisesti jopa 73 prosenttia yrityksistä kertoi työvoiman saatavuuden rajoittavan yrityksensä kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä.

Kauppakamarikysely: Yritykset kokevat saavansa ilmastotoimista taloudellista hyötyä – kolmasosa yrityksistä asettanut päästövähennystavoitteen23.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Vastuullisuus, toimien taloudellinen kannattavuus ja mainehyöty ovat syitä, jotka ovat saaneet suomalaisyritykset tarttumaan ilmastotyöhön. Kauppakamarien jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä selviää, että noin 90 prosenttia kaikista yrityksistä kertoo tehneensä ilmastotoimia. Reilu kolmasosa kaikista yrityksistä ja suurista yrityksistä yli 80 prosenttia on asettanut päästövähennystavoitteen. Lähes 60 prosenttia vastaajista arvioi, että ilmastotoimet ovat taloudellisesti kannattavia pitkällä tai jo lyhyelläkin aikavälillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme