Pohjois-Karjalan kauppakamari

Pohjois-Karjalan kauppakamarin Vuoden digitaalinen yritys on KIVUTON

Jaa
Pohjois-Karjalan kauppakamarin Vuoden digitaalinen yritys -palkinto on myönnetty KIVUTON-yhtiöille. Palkinto jaettiin kauppakamarin kevätkokouksessa Joensuussa maanantaina 8.5.2023.

Kivuton on valittu voittajaksi innovatiivisten ja ennakkoluulottomien teknologisten ratkaisujen käyttöönotosta eläinlääkäripalveluiden tuottamisessa sekä eläintuotteiden myynnissä verkkokaupassa. Kivuton koostuu kahdesta osakeyhtiöstä, jotka ovat Eläintohtori Kivuton Oy ja Verkkokauppa Kivuton Oy, ja se on onnistuneesti yhdistänyt perinteisen eläinlääkäriaseman palvelut digitaaliseen aikaan, parantaen samalla asiakaskokemusta ja laajentaen palveluvalikoimaansa.

Kivuton yhtiöitti verkkokauppansa vuonna 2017 erilliseksi Oy:ksi. Perheomisteinen Kivuton hyödyntää digitalisaatiota mallikkaasti. Kasvun aikaan saamiseksi on investoitu digitaalisiin ratkaisuihin, mutta myös yritysjohtamiseen. Yrityksen kasvuvauhti on nopea, ja vuonna 2022 yritysten liikevaihto yhteensä oli jo 7,2 miljoonaa euroa, josta verkkokaupan osuus oli yli 80%.

Eläinlääkäritoiminnassa yritys on investoinut merkittävästi nykyaikaiseen kalustoon, joka mahdollistaa lemmikkien terveyden ja hyvinvoinnin palveluiden tarjoamisen korkealaatuisesti ja tehokkaasti Pohjois-Karjalassa.

Kivuton on myös esimerkillisesti hyödyntänyt digitaalista sisältöä eläintuotteiden verkkokaupassaan. Yritys tuottaa runsaasti sisältöä verkkosivuilleen, joka auttaa eläinten omistajia saamaan apua ja tietoa erilaisista hoidoista sekä tukee eläintuotteiden verkkokauppaa. Tämä on osoitus siitä, kuinka Kivuton on onnistunut ristiin hyödyntämään digitaalisia sisältöjä palveluidensa kehittämisessä.

Kauppakamarin digivaliokunta haluaa tunnustuksen kautta korostaa Kivuton-yhtiöiden roolia teknologian rohkeana hyödyntäjänä ja alan kehityksen edelläkävijänä. Yritysten panostukset etäpalveluihin ja digitaalisiin ratkaisuihin parantavat eläinten hoitoa, tehostavat toimintaa ja auttavat asiakkaita löytämään helpommin tietoa ja tuotteita eläimiensä hyvinvoinnin tueksi, toteaa digivaliokunnan puheenjohtaja Teemu Purmonen.

Pohjois-Karjalan kauppakamarin digivaliokunta palkitsee Vuoden digitaalisen yrityksen nyt toista kertaa. Vuoden digitaalinen yritys -palkinto rohkaisee uuden teknologian hyödyntämiseen ja nostaa esille hyviä esimerkkejä, joista muut voivat ottaa oppia. Raati on arvioinut voittajaa valitessaan mm. ehdotusten edelläkävijyyttä, digiratkaisuista saatua hyötyä, esimerkillisyyttä ja vaikuttavuutta. Palkittavalla idealla voi olla alueellista, kansallista tai jopa kansainvälistä vaikuttavuutta.

Lisätiedot:

Teemu Purmonen, Pohjois-Karjalan kauppakamarin digivaliokunnan puheenjohtaja p. 044 246 4638 teemu@purmonen.fi

Toimitusjohtaja Heikki Mäkimattila, Eläintohtori Kivuton Oy ja Verkkokauppa Kivuton Oy p. 050 381 1281 heikki.makimattila@kivuton.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan kauppakamari
Pohjois-Karjalan kauppakamari
Torikatu 21 C
80100 Joensuu

http://www.pohjoiskarjalankauppakamari.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan kauppakamari

Pohjois- ja Etelä-Karjalan kauppakamarit esittävät hallitusohjelmaan erityistoimia6.4.2023 10:28:47 EEST | Tiedote

Venäjän hyökkäyssodan ja turvallisuuspolitiikan vuoksi Pohjois- ja Etelä-Karjalan kauppakamarit esittävät Suomen hallitusohjelmaan erityistoimia. Ne tulee kohdentaa pahiten tilanteesta kärsineille maakunnille, jotka sijaitsevat NATO-rajan kriittisimmässä paikassa itärajalla. Elinvoiman lisääminen ja alueen asuttuna pysyminen rajamaakunnissa ovat nyt myös turvallisuuskysymyksiä; ei vain aluepolitiikkaa.

Kauppakamarit: Yritysten verotusta ei varaa kiristää – verokiilalaskuri paljastaa työn teettämisen kustannukset30.3.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Keskuskauppakamari ja alueelliset kauppakamarit vetoavat, ettei yritysten verotusta kiristetä seuraavalla hallituskaudella. Pysyvälle kasvu-uralle pääsy edellyttää kauppakamarien mukaan sitä, että rakenteellisiin ongelmiin tartutaan ja että yritysten, yrittäjyyden ja yksityisten investointien kannusteet ovat kunnossa. Suomessa on oltava kansainvälisesti kilpailukykyinen toimintaympäristö, erityisesti suhteessa tärkeimpiin verrokkimaihimme. Verokiilalaskurilla voi selvittää nykyiset työllistämisen kustannukset ja palkankorotuksesta käteen jäävän osuuden verojen ja maksujen jälkeen.

Kauppakamarit esittävät kymmenen ratkaisua yritysten työvoiman saatavuuden turvaamiseksi – osaajapula on tällä hetkellä Pohjois-Karjalan yritysten merkittävin kasvun ja kehittämisen este24.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Kauppakamarit vaativat, että osaavan työvoiman saatavuus yrityksille turvataan ensi vaalikaudella ja esittävät kymmenen konkreettista ratkaisua osaajapulan helpottamiseksi. Kriittisimpinä toimenpiteinä kauppakamarit pitävät maahanmuuton merkittävää kasvattamista nykyisestä, ammatillisen koulutuksen työelämälähtöisyyden vahvistamista sekä jokaisen lapsen ja nuoren riittävien perustaitojen varmistamista. Valtakunnallisesti jopa 73 prosenttia yrityksistä kertoi työvoiman saatavuuden rajoittavan yrityksensä kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä.

Kauppakamarikysely: Yritykset kokevat saavansa ilmastotoimista taloudellista hyötyä – kolmasosa yrityksistä asettanut päästövähennystavoitteen23.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Vastuullisuus, toimien taloudellinen kannattavuus ja mainehyöty ovat syitä, jotka ovat saaneet suomalaisyritykset tarttumaan ilmastotyöhön. Kauppakamarien jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä selviää, että noin 90 prosenttia kaikista yrityksistä kertoo tehneensä ilmastotoimia. Reilu kolmasosa kaikista yrityksistä ja suurista yrityksistä yli 80 prosenttia on asettanut päästövähennystavoitteen. Lähes 60 prosenttia vastaajista arvioi, että ilmastotoimet ovat taloudellisesti kannattavia pitkällä tai jo lyhyelläkin aikavälillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme