Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaalla koronaepidemia toistaiseksi hallinnassa - uusi verkkosivusto kertoo maakunnan koronatilanteen, suositukset ja rajoitukset

Jaa

Koronaepidemia etenee Pohjois-Pohjanmaalla, mutta toistaiseksi tartuntojen lukumäärä on pystynyt hallinnassa. Uusi verkkosivusto kokoaa yhteen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset, sekä kertoo ajankohtaisen tiedon maakunnan koronaepidemiatilanteesta.

Vaikka uusia koronatartuntoja todetaan tasaiseen tahtiin, Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla. Yhteensä tartuntoja on todettu keväästä saakka 245 kappaletta. Edeltävän 7vrk:n ilmaantuvuus on 3,75.

Pohjois-Pohjanmaalla tarkkaillaan koronaepidemiatilannetta jatkuvasti yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa. Jos epidemia kiihtyy, maakunnassa on valmius tehdä uusia alueellisia suosituksia ja toimenpiteitä nopeallakin aikataululla. Yhteistyötä tehdään sairaanhoitopiirin, valtion aluehallinnon, THL:n ja kuntien edustajien kesken viikoittaisissa kokouksissa.

Koska epidemia on toistaiseksi hallinnassa Pohjois-Pohjanmaalla ja suuri osa tartuntalähteistä voidaan edelleen jäljittää, ei uusille alueellisille suosituksille tai rajoituksille ole tällä hetkellä tarvetta.

Voimassa ovat THL:n suositukset maskin käytöstä joukkoliikennevälineissä, matkalla koronatestiin ja karanteenin aikana sekä maahan saavuttaessa riskialueilta. Pohjois-Pohjanmaan Alueellinen koordinaatioryhmä on lisäksi antanut maskisuosituksen terveydenhuoltoon sekä ohjeen siirtyä etätyöhön mahdollisuuksien mukaan. Yli 50 hengen tilaisuuksissa tulee noudattaa koronaturvallisuuteen liittyvää ohjeistusta.

Uusi verkkosivu kokoaa yhteen alueellisen tilannekuvan, suositukset ja rajoitukset

Epidemiatilanteen viestintää tehostetaan uuden verkkosivun avulla. Sivulle oyskorona.fi kootaan ajankohtainen tieto epidemian sen hetkisestä tilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla. Sivulta löytyvät uusien tartuntojen lukumäärän lisäksi myös 7 ja 14 vuorokauden ilmaantuvuusluvut sekä Oysissa sairaalahoidossa olevien potilaiden lukumäärä. THL:n ohjeistuksen mukaisesti alle viiden potilaan kohdalla ei ilmoiteta tarkkaa lukumäärää.

Tilannetiedon lisäksi sivulle kootaan tieto Pohjois-Pohjanmaalle annetuista suosituksista ja rajoituksista. Sivulta löytyy myös ajankohtainen tieto epidemian kehittymisestä Pohjois-Pohjanmaalla viimeisen 8 viikon aikana.

Sivu löytyy osoitteesta oyskorona.fi ja se päivittyy kerran päivässä. Sivua kehitetään jatkuvasti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme