Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaalla nyt 43 positiivista koronanäytettä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 43 koronatartuntaa. Viimeisen vuorokauden aikana positiivia näytteitä otettiin kolme kappaletta. Epidemia etenee edelleen kohtuullisen hitaasti.

Viimeisen vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu kolme uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteitä ja henkilöiden kontakteja selvitetään parhaillaan. Sairaalahoidossa OYS:ssa on edelleen samat 4 potilasta, joista 1 edelleen tehohoidossa. Yhteensä Pohjos-Pohjanmaalla on otettu 43 positiivista koronanäytettä.

Epidemian alusta lähtien Pohjois-Suomessa (OYS-erva) on analysoitu yhteensä noin 1700 näytettä. Viimeisen vuorokauden aikana näytteitä on analysoitu n. 300 kappaletta. OYS-ervalla ei ole muita sairaalahoidossa olevia koronapotilaita. 

OYS ei ole edelleenkään erityisen merkittävästi kuormittunut ja osaavaa henkilökuntaa, lääkkeitä ja hoitotarvikkeita on toistaiseksi riittävästi. Valmistautumista varsinaiseen epidemiaan jatketaan yhteistyössä alueen kuntien kanssa.

Hoidossa olevista potilaista ei anneta lisätietoja.

Lisätietoja:

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS:n vastaanotot voivat ruuhkautuvat syksyllä - koronaepidemian osalta tilanne vakaa2.4.2020 11:31:40 EESTTiedote

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) koronaepidemiassa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Sairaalassa on edelleen yhteensä neljä potilasta ja uusia positiivisia näytevastauksia on saatu kolme kappaletta. Potilaita, joilla ei ole flunssaan viittaavia hengitystieoireita kehotetaan tulemaan vastaanotoille ajanvarauksen mukaisesti. Muita kehotetaan olemaan yhteydessä sairaalaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme