Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus esittelee yleisötilaisuudessa suunnitelmia Kiimingintiellä (mt 849) sijaitsevan Iijoen sillan uusimiseksi

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain mukaista tiesuunnitelmaa Iijoen sillan uusimiseksi Kiimingin ja Yli-Iin väliselle maantielle 849 yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Hankkeen nimi on "Maantien 849 (Kiimingintie) parantaminen Iijoen sillan kohdalla sekä jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen välille Huotarintie–maantie 851 (Karjalantie), Oulu, tiesuunnitelma".

Tiesuunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa luonnoksia esitellään alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään 22.2.2023 klo 17–18.30 Yli-In koululla, osoitteessa Tulisijantie 4. Tilaisuudessa voi tutustua luonnoksiin ja esittää niistä mielipiteensä. Tilaisuudessa esitettäviin aineistoihin voi tutustua 16.2.2023 alkaen hankkeen sivulla: vayla.fi/mt-849-kiimingintie

Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden, jalankulun ja pyöräilyn olosuhteiden parantaminen. Sillan parantamisen tavoitteena on myös elinkeinoelämän kuljetusten turvaaminen myös jatkossa.

Tiesuunnitelman toimenpiteitä:

  • Iijoen nykyinen silta puretaan ja nykyisen sillan sijaintiin rakennetaan uusi silta. Jalankulkua ja pyöräilyä varten rakennetaan kolme metriä leveä moottoriajoneuvoliikenteestä reunakivellä erotettu korotettu jalankulku- ja pyöräilyväylä.
  • Sillan rakentamisen ajaksi rakennetaan nykyisen sillan alavirran puolelle kiertotie ja Iijoen ylittävä yksikaistainen kiertotien silta. Liikenne ohjataan liikennevaloilla.
  • Kiiminki–Yli-Iin välisen maantien 849 (Kiimingintie) länsipuolelle välille Huotarintie–Karjalantie rakennetaan jalankulkua ja pyöräilyä varten kolme metriä leveä moottoriajoneuvoliikenteestä reunakivellä erotettu korotettu jalankulku- ja pyöräilyväylä. Rakennettavan jalankulku- ja pyöräilyväylän pituus on noin 500 m.
  • Kiimingintien ja Karjalantien liittymäalueella jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä ja linja-autopysäkkejä parannetaan
  • Karjalantieltä rakennetaan uusi ajoneuvoliikenteen yhteys Iijoen sillan länsipuolella olevalle veneiden laskupaikalle.

Tiesuunnitelman valmistuttua keväällä 2023 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville verkkosivuillaan 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu vuoden 2023 lopussa. Hankkeen kustannusarvio on noin 10 milj. € (alv 0 %). Hankkeen rakentamisajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Esittelyvideo (youtube.com)
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Ari Kuotesaho, puh. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Oulun kaupunki Sami Hietakangas, puh. 044 703 2111, etunimi.sukunimi@ouka.fi.

WSP Finland Oy projektipäällikkö Viljo Heikkinen, puh. 040 566 7034, etunimi.sukunimi@wsp.com.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla helmikuussa 20 700 työtöntä työnhakijaa21.3.2023 08:10:18 EET | Tiedote

Työttömyys kääntyi Pohjois-Pohjanmaalla kasvuun syksyllä 2022 ja työttömien määrä on jatkanut kasvua alkuvuodesta 2023. Pohjois-Pohjanmaalla oli helmikuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 500 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä on edelleen korkea (2 300), mikä johtuu sekä heikentyneestä taloustilanteesta sekä talvikauden vähentyneestä työntekijätarpeesta. Avoimien työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiempaan koko maakunnan alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme