Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle perustetaan kaksi ateria- ja puhtauspalveluyhtiötä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue ja kunnat perustavat kaksi yhtiötä, jotka tuottavat alueen niiden kuntien ateria- ja puhtauspalvelut, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa liittyä in house -yhtiöön. Kunnat, jotka eivät liity in house -yhtiöön, tuottavat myös jatkossa palvelut itse tai ulkoistavat palveluntuotannon hankkimalla palvelut yksityiseltä palveluntuottajalta.

Kuva ruokahuollosta.
Kuva ruokahuollosta.

Taustalla on aluevaltuuston päätös 21.3.2022, että ateria- ja puhtauspalvelujen turvaamiseksi tulevaisuudessa hyvinvointialue voi perustaa yhdessä alueen kuntien kanssa enintään kolme ateria- ja puhtauspalvelujen in house -yhtiötä, joihin palvelut siirretään mahdollisimman kattavasti. In house -yhtiöt eivät toimi markkinoilla, vaan ne tuottavat palveluita vain omistajilleen ja ovat julkisomisteisia.

Ateria- ja puhtauspalveluyhtiöiden valmistelussa huomioidaan lähiruuan hyödyntäminen sekä yhteistyö paikallisten ateria- ja puhtauspalvelujen tuottajien kanssa. Henkilöstö siirtyy kunnista ja sote-organisaatioista suoraan yhtiöihin niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Yhtiöitä perustetaan kaksi, Pohjoinen ja Eteläinen. Pohjoiseen yhtiöön liittyvät Kuusamo, Taivalkoski ja Pudasjärvi sekä Kainuun ammattiopisto KAO. Eteläiseen yhtiöön liittyvät Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Sievi, Ylivieska, Pyhäjoki ja Siikajoki.

Yhtiöihin valitaan toimitusjohtajat, joiden hakuprosessi on jo käynnistetty. Hakuaika tehtäviin on 15.–29.6.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää yhtiöiden perustamisasiakirjojen allekirjoitustilaisuuden Oulun yliopistollisen sairaalan neuvotteluhuoneessa, Satakieli S1 235, 21.6.2022 kello 12–13. Media on tervetullut tilaisuuteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva ruokahuollosta.
Kuva ruokahuollosta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa alueen julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen.

Hyvinvointialueella työskentelevät 18 000 työntekijää tarjoavat asukkaille entistä yhtenäisempiä sosiaali-, terveys- ja pelastusalan palveluita. Alan ammattilaisille tarjoamme tiiviimmän yhteistyöverkoston ja uuden tavan kehittää palveluita. Budjettimme on noin 1,7 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät kotimaiselta Mediconsultilta27.6.2022 13:14:37 EEST | Tiedote

Esko Systems Oy on kilpailuttanut sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnan. Molempien osa-alueiden kilpailutukset voitti kotimainen Mediconsult Oy. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden rakentamisen. Kahden erillisen kilpailutuksen vertailuarvioinneissa painotettiin laatua 60 % ja hintaa 40 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme