Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tienpidon ja liikenteen katsaus 2022

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tienpidon ja liikenteen katsaus sisältää keskeiset tienpidon toimet sekä ELY-keskuksen järjestämään joukkoliikenteeseen liittyvät keskeiset asiat.

Tienpidon ja liikenteen katsauksessa esitetään mm. kuluvan vuoden päällystystyöt ja parantamishankkeet.
Tienpidon ja liikenteen katsauksessa esitetään mm. kuluvan vuoden päällystystyöt ja parantamishankkeet.

Kuluvana vuonna toimialueemme tiestöä päällystetään noin 200 km matkalla. Lähes kaikki päällystyskohteet sijaitsevat päätieverkolla. Korjausvelan hallinnan kannalta kestävä määrä olisi noin 600 km. Nykyisessä tilanteessa vähäliikenteisellä tieverkolla tehdään ainoastaan paikkauksia, minkä vuoksi korjausvelka kasvaa kiihtyvällä tahdilla.

Tieverkon pieniä parantamistoimia tehdään kohdennetulla rahoituksella eri puolilla toimialuetta. Parantamistoimia rahoitetaan muun muassa eduskunnan jakovararahoituksella ja Oulun seudun MAL-rahoituksella. Lähes kaikissa hankkeissa on mukana myös kuntien rahoitusta.

Toimialueella suunnitellaan merkittäviä metsä- ja energiasektorin investointeja. Nämä investoinnit merkitsevät raskaiden kuljetusten lisääntymistä tieverkolla. Kuljetukset haastavat erityisesti vähäliikenteisen päällystetyn tieverkon sekä soratieverkon, jotka muodostavat elintärkeän hiussuoniston niin raaka-ainekuljetuksille kuin tuulivoiman rakentamiselle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Timo Mäkikyrö, puh. 0295 038 268.

Yksikön päällikkö, tienpidon suunnittelu Risto Leppänen, 0295 038 262.

Yksikön päällikkö, liikennejärjestelmä Heino Heikkinen, 0295 038 241.

Kuvat

Tienpidon ja liikenteen katsauksessa esitetään mm. kuluvan vuoden päällystystyöt ja parantamishankkeet.
Tienpidon ja liikenteen katsauksessa esitetään mm. kuluvan vuoden päällystystyöt ja parantamishankkeet.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Maanrakennustöitä Tyrnävällä ja Lumijoella kesäkaudella 202218.5.2022 14:38:19 EEST | Tiedote

Tietyöt aiheuttavat Tyrnävällä ja Lumijoella haittaa touko-lokakuun välisenä aikana. Tyrnävällä parannetaan maantietä 827 (Vanhatie) välillä Kunnankuja - Meijeritie. Rakentamiseen sisältyy ajoradan sekä jalankulku- ja pyöräilyväylien parantaminen, linja-autopysäkkien siirtäminen, kuivatuksen ja valaistuksen parantaminen sekä pintarakenteiden ja istutusten uusiminen. Lumijoella rakennetaan maantien 18622 (Ukuranperäntie) viereen kevyenliikenteen väylää noin kilometrin verran, parannetaan kuivatusta ja valaistusta sekä uusitaan päällyste Ukuranperäntielle noin 400 metrin matkalla.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa toimijoita selvittämään Fennovoiman ydinvoimalahankkeen alasajon vaikutuksia ja tarvittavia tukitoimia (Pohjois-Pohjanmaa)13.5.2022 11:15:45 EEST | Tiedote

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen alasajolla on merkittäviä suoria ja välillisiä vaikutuksia Pyhäjoen ja lähialueen elinkeinoille ja työllisyydelle. Vaikutukset heijastuvat myös laajemmalle alueelle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa alueen viranomaisia ja Hanhikivi-hankkeen toimijoita selvittämään tarvittavien tukitoimien laajuutta. Työryhmien tavoitteena on löytää keinoja elinkeinoille ja työvoimalle aiheutuvien vaikutusten lieventämiseksi. Toimintamalli perustuu työ- ja elinkeinoministeriön äkillisten rakennemuutosten hallinnan konseptiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme