ELY-keskukset

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tienpidon ja liikenteen katsaus kertoo keskeiset tämän vuoden tienpitotoimet

Jaa
Juuri julkaistussa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liiketeen katsauksessa esitellään Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen keskeiset tienpitotoimet vuodelle 2023. Katsauksessa esitetään myös ELY-keskuksen järjestämän joukkoliikenteen ajankohtaiset toimet, luodaan katsaus liikennejärjestelmäsuunnitteluun ja liikenneturvallisuustyöhön sekä esitellään keskeisiä suunnitteluhankkeita.
Kuvassa Oulun Haukiputaalla sijaitseva Jokikylän silta, joka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2023.
Kuvassa Oulun Haukiputaalla sijaitseva Jokikylän silta, joka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2023.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tienpitoon käytettävissä oleva rahoitus on kuluvana vuonna noin 86 miljoonaa euroa. ELY-keskus kohdentaa perustienpidon rahoituksen koko maassa noudatettavien yhtenäisten linjausten mukaisesti korjaukseen, parantamiseen, suunnitteluun sekä maanteiden päivittäiseen liikennöitävyyteen eli hoitoon.

Perustienpidon rahoitus on nykyisellään – viime hallituskaudella tehdystä korotuksesta huolimatta - riittämätön korjausvelan kasvun pysäyttämiseen. Tienpidon kustannusten voimakkaan nousun seurauksena ELY-keskuksen mahdollisuudet esimerkiksi päällysteiden uusimiseen vähenevät merkittävästi, joten maanteiden korjausvelan kasvu kiihtyy edelleen. Kuluvana vuonna ELY:n toimesta päällystetään 150 km tieverkkoa, kun tarve olisi noin 500 km vuosittain. Korjausvelkaa on erityisesti vähäliikenteisellä tieverkolla. Tämä maantieverkon osa on merkittävässä roolissa muun muassa maa- ja metsätalouden sekä huoltovarmuuden kannalta tärkeiden toimintojen (energia- ja elintarvikehuolto) kuljetuksissa.

Tieverkon parantamistoimia, kuten liittymäjärjestelyjä, jalankulun ja pyöräilyn väyliä sekä siltojen korjauksia tehdään eri puolilla toimialuetta. Kuntien rahoitusosuus on merkittävä useissa parantamishankkeissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Timo Mäkikyrö, puh. 0295 038 268,


Yksikön päällikkö, tienpidon suunnittelu Risto Leppänen, 0295 038 262


Yksikön päällikkö, liikennejärjestelmä Heino Heikkinen, 0295 038 241

Kuvat

Kuvassa Oulun Haukiputaalla sijaitseva Jokikylän silta, joka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2023.
Kuvassa Oulun Haukiputaalla sijaitseva Jokikylän silta, joka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2023.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kesän 2023 leväseuranta on alkanut (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.6.2023 13:54:07 EEST | Tiedote

Tällä viikolla käynnistyi jälleen kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen sinileväseuranta. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla. Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) ELY-keskuksen vakioseuranta koostuu 36 havaintopaikasta, joista 20 sijaitsee merialueella ja 16 sisävesissä. Osa havaintopaikoista on ollut mukana seurannan alusta eli jo vuodesta 1998 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme