Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan koronatartuntojen määrissä varovainen käänne parempaan – suosituksia jatketaan tammikuun 18. päivään saakka

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 15.12. pidetyssä kokouksessaan, että alueella voimassa olevia suosituksia jatketaan maanantaihin 18.1.2021 saakka. Vaikka suunta on oikea, ei vielä ole aika huokaista helpotuksesta. Erityisesti joulun ja vuodenvaihteen viettoon toivotaan koronaturvallista juhlamieltä.

Koronatartuntojen määrä on Pohjois-Pohjanmaalla ollut kuluneen viikon aikana hienoisessa laskussa. Tartuntoja todetaan kuitenkin edelleen ja tartuntaketjuja havaitaan yhä enemmän eri puolilla maakuntaa. Tartunnat eivät enää keskity vain Oulun kaupungin alueelle.

”Vaikka suositukset ja rajoitukset jatkuvat, haluamme välittää myönteisen viestin alueen asukkaille siitä, että tehdyt toimet ovat selvästi vaikuttaneet. Vielä tarvitaan jaksamista, että tilanne säilyy hyvänä eikä joulun tai vuodenvaihteen juhlinnoista lähde uusia tartuntaketjuja”, Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen muistuttaa.

Tartuntoja on tapahtunut nyt erityisesti perhepiirissä, työpaikoilla ja erilaisissa kaveriporukoiden illanvietoissa. Ennen joululomille suuntaamista esimerkiksi työpaikoilla tulisikin vielä jaksaa kiinnittää huomiota maskin käyttöön ja muihin korona-ajan hygieniaohjeisiin. Näin varmistetaan mukavammat joulunpyhät sekä itselle että työkavereille.

Hyvinvointia hiihtoladuilta, lenkkipoluilta ja läheisimpien ihmisten seurasta

Joulua kannattaa viettää pienellä porukalla, vain läheisimpien ihmisten kesken. Lisäksi on tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja huolehtia turvaväleistä. Erityisesti riskiryhmien suojelemiseen tulee kiinnittää huomiota.

Uudenvuoden juhlallisuuksia suunniteltaessa tulisi huomioida, että Aluehallintoviraston päätös yli 10 hengen yleisötilaisuuksien kieltämisestä koskee myös ilotulitustapahtumien järjestämistä. Nykyisellään rajoitus on voimassa 18.12. saakka, mutta Aluehallintovirasto valmistelee rajoituksen jatkamista 18. tammikuuta saakka. Yksityishenkilönä raketteja voi ampua, mutta tällöinkin vain esimerkiksi perheen kesken, sillä yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettävän.

”Vaikka osa palveluista on suljettuna rajoitusten vuoksi, kannattaa tulevalle vuodelle kerätä voimia sellaisen tekemisen kautta, mikä tässä tilanteessa on mahdollista. Esimerkiksi lenkkipoluilta, hiihtoladuilta tai läheisimpien ihmisten seurasta” Korpelainen summaa.

Pohjois-Pohjanmaan voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät osoitteesta oyskorona.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme