Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri säilyttäisi rokotusjärjestyksen ennallaan

Jaa

Nykyinen järjestys tukee Suomen koronastrategian tavoitteiden toteutumista ja on linjassa muiden Euroopan maiden jakoperusteiden kanssa. Käytännön toteutuksen näkökulmasta rokotusjärjestyksen tulisi olla yksinkertainen ja selkeä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ei kannata kansallisen koronarokotusjärjestyksen muuttamista. Suomen koronastrategian tavoitteena on estää koronaviruksen aiheuttamia vakavia tautitapauksia, ennenaikaisia kuolemia ja elinvuosien menetystä sekä ylläpitää terveydenhuollon kantakykyä. Sairaanhoitopiirin näkemyksen mukaan nykyinen rokotusjärjestys tukee näitä tavoitteita.

Lisäksi on loogista ja eettisesti kestävää noudattaa muissa Euroopan maissa käytettyä, väestömääriin perustuvaa jakoperustetta myös Suomessa. Rokotejärjestykseen ei myöskään pitäisi tehdä nopeita ja toistuvia muutoksia.

Epidemiatilanne säilyy tasaisena Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronatilannekuvaa tiistaina 16.3. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen kiihtymisvaiheessa. Tartunnat ovat kuitenkin kääntyneet jälleen hienoiseen laskuun eikä lomakausi näytä aiheuttaneen alueelle pelättyä epidemian kiihtymistä. Oulun kaupunginsairaalan vaikea epidemiatilanne on sekin vähitellen rauhoittumassa.

Alueellisiin suosituksiin ja rajoituksiin ei linjattu muutoksia vaan niitä tarkastellaan seuraavan kerran tiistaina 23.3. Tällä hetkellä suositukset ovat voimassa 28.3. asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme