Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan suositukset epidemian hillitsemiseksi ennallaan

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen epidemiatilannetta tiistaina 11.1.

Ryhmä totesi tilanteen jatkuvan edelleen vakavana, minkä vuoksi alueella voimalla olevat suositukset ja rajoitukset pidetään ennallaan.

Pohjois-Pohjanmaa on edelleen epidemian leviämisalue, ja niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat alueella korkeita. Vaikka sairaalahoitoa vaatineiden potilaiden määrä on säilynyt viime viikkoina pääpiirteittäin tasaisena, odotetaan myös vuodeosastohoitoa vaativien tautitapausten lisääntyvän omikron-virusvariantin leviämisen myötä. Vaikka variantti ei nykytiedon valossa aiheuta aiempaa vaikeampaa taudinkuvaa, tartuntamäärien lisääntyessä myös sairaalahoitoa vaativien tapausten määrä kasvaa.

Lasten ja nuorten harrastukset voivat jatkua

Etäkoulua tai lasten ja nuorten harrastustoimintaan kohdistuvia rajoituksia ei tällä hetkellä ole Pohjois-Pohjanmaalla suunnitteilla. Sen sijaan koordinaatioryhmä muistuttaa, että rokotekattavuuden nostaminen on edelleen keskeinen keino alueen terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Alueella on yhä suuri määrä ihmisiä ilman rokotusten antamaa suojaa, mikä aiheuttaa edelleen riskin terveydenhuollon kuormitukselle.

Myös alueella voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia esimerkiksi yksityistilaisuuksien järjestämisestä, maskien käytöstä ja etätyöstä sekä korona-ajan yleisistä hygieniakäytännöistä on edelleen tärkeää noudattaa.

Muutoksia valmisteilla jäljitys- ja testauskäytäntöihin

Kuten pääkaupunkiseudulla, myös Pohjois-Pohjanmaalla tartuntojen jäljitys on monin paikoin ruuhkautunutta. Alueella onkin valmistelussa muutoksia jäljitys- ja testauskäytäntöihin, jotta terveydenhuollon resursseja saadaan kohdennettua vaikuttavasti potilaiden hoitamiseen ja rokotuksiin. Valmisteilla olevan ohjeen mukaan tavallisissa flunssaoireissa ei esimerkiksi tarvitsisi poikkeustapauksia lukuun ottamatta hakeutua terveydenhuoltoon koronatestiin. Testaus- ja karanteenikäytäntöjen muutoksista tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Teija Puhto, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, infektiolääkäri, PPSHP. Puh. 040 509 6326, teija.puhto@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yliopistosairaaloiden roolia sote-uudistuksessa täsmennettävä ja rahoitus varmistettava18.1.2022 12:09:00 EET | Tiedote

Suomessa on viisi erityistason hoitoa antavaa yliopistosairaalaa. Tehtävänämme on huolehtia erityisen vaativasta erikoissairaanhoidosta Suomessa. Meillä yliopistosairaaloissa hoidetaan yhteensä jopa kahta miljoonaa suomalaista vuosittain. Lisäksi vastaamme tutkimuksesta ja osallistumme opetukseen kouluttaen mm. lääkärit ja muita terveydenhuollon ammattilaisia koko maahan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme