Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Savon alueelle aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus – vaihtoehtona rajoitukselle koronatodistus

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 2.12.2021 asettanut tartuntatautilain nojalla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueelle kokoontumisrajoituksen ajalle 6.12. – 27.12.2021. Vaihtoehtona rajoitukselle on koronatodistuksen edellyttäminen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa

  1. on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai
  2. on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Määräys on voimassa ajalla 6.12. – 27.12.2021.

Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittaja voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä.

”Tartuntatautilaki edellyttää viranomaisilta yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi ennakoivia torjuntatoimenpiteitä, jollainen tämä Pohjois-Savoon asetettu kokoontumisrajoitus on. Päätös on tehty huolellisen harkinnan jälkeen alueen väestön terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi ja toivomme, että tämä kevyt, lyhytaikainen ja kohdennettu rajoitustoimi riittää epidemian suunnan kääntämiseksi. Ottamalla koronarokotteet ja muilla jo ennestään tutuilla suojatoimilla voimme jokainen vaikuttaa tilanteen kehitykseen. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille, joten päätöksen haitalliset vaikutukset ovat aivan toisenlaiset kuin rajoituksilla on aiemmin ollut.”, toteaa ylijohtaja Soile Lahti.

Pohjois-Karjalaan ei rajoituksia

Itä-Suomen aluehallintovirasto pyysi asiantuntija-arvioita kokoontumisrajoitusten asettamisesta myös Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä (Siun sote). Huolellisen arvioinnin ja Siun sotelta saadun näkemyksen pohjalta sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ohjauskirje 1.12.2021 huomioon ottaen, Itä-Suomen aluehallintovirasto ei tässä vaiheessa aseta kokoontumisrajoituksia Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätökset ja yleistiedoksiannot (avi.fi)

Lisätietoja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen, p. 0295 016 880
terveydenhuoltoyksikön päällikkö, aluehallintoylilääkäri Sami Remes, p. 0295 016 876
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utvidgar inte stängningsbesluten för motions- och rekreationsutrymmen till att omfatta hobbyverksamhet för barn och unga21.1.2022 12:10:17 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland håller för närvarande inte på att inkludera handledd hobbyverksamhet för barn och unga i stängningsbesluten som gäller motions-, rekreations- och hobbyutrymmen. Barn och unga födda 2003 och senare får alltså fortsätta med handledd hobbyverksamhet i utrymmen som annars är stängda. Vid användning av utrymmen ska hälsosäkerheten fortfarande beaktas.

Myynnissä olevien rakennuskoneiden käyttöohjeissa puutteita21.1.2022 10:21:22 EET | Tiedote

Myytävissä rakennuskoneista tulee lainsäädännön mukaan olla saatavilla sekä suomen-, että ruotsinkieliset käyttöohjeet, joissa esitetään selkeästi koneiden oikea käyttötarkoitus ja turvallinen käyttö. ”Tekemämme rakennuskoneiden markkinavalvonnan perusteella käyttöohjeissa on ollut eniten velvoitettavaa. Näistä velvoitteista suurin osa koskee käyttöohjeiden kielellisiä vaatimuksia ”, kertoo ylitarkastaja Mikko Koivisto.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Kanta-Hämeen ja Etelä-Karjalan kokoontumisrajoituksia lähiviikkojen ajan – epidemiatilanne ja valtakunnallisen ohjauksen tilanne tiiviissä seurannassa20.1.2022 16:01:46 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 20.1.2022 päätökset kokoontumisrajoitusten jatkosta Kanta-Hämeen ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. Päätöksillä jatketaan helmikuun loppupuolelle tällä hetkellä voimassa olevia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia.

Pirkanmaan koronarajoitukset jatkuvat20.1.2022 15:23:31 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tänään tekemillä päätöksillä jatketaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen kohdennettua sulkumääräystä ajalle 22.1.- 4.2.2022. Samalla voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, jonka mukaan sisätilaisuudet on kielletty, jatketaan ajalle 22.1.- 4.2.2022. Lisäksi tilojen käyttöä koskeva rajoitus on voimassa 20.2.2022 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme