Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon ilmastofoorumi 23.10.2020 – Maatalouden ilmastokysymykset

Jaa

Tule kuulemaan maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän ajankohtaiskatsaus ja keskustelemaan maatalouden ilmastokysymyksistä – millaista maatalous on tulevaisuuden hiilineutraalissa Pohjois-Savossa?

Pohjois-Savon ilmastofoorumi 23.10.2020 - Maaseudun ilmastokysymykset.
Pohjois-Savon ilmastofoorumi 23.10.2020 - Maaseudun ilmastokysymykset.

Ilmastofoorumin kolmannessa tilaisuudessa tarkastelemme toivottuja maatalouden ilmastokysymyksiä. Pohjois-Savon kasvihuonekaasupäästöistä 20 % aiheutuu maataloudesta. Olemme maatalousvaltainen, ruoantuottamisesta tunnettu maakunta. Maatalouden saralla tehdään myös ilmastotoimia. Kuulemme ministeri Jari Lepän ajankohtaiskatsauksen lisäksi puheenvuoroja Luonnonvarakeskukselta, Mäntylän tilalta Vesannolta, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:lta ja Valiolta. Liittenä tilaisuuden ohjelma.

Järjestämme foorumin etäyhteydellä, Teams-sovelluksen kautta.
Ilmoittautumiset: Ilmastofoorumin ilmoittautumislomake (Webropol.fi)

Pohjois-Savon ilmastofoorumin avulla lisätään vuorovaikutusta ilmastoasioiden äärellä. Kyseessä on alustamainen ratkaisu, joka mahdollistaa erilaiset tapahtumat ja työpajat, sekä erityisesti ajatusten- ja tiedonvaihdon. Pohjois-Savon ilmastofoorumi on kaikille avoin!

Tilaisuuden järjestää Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo (HIMA) -hanke. Hanke on Pohjois-Savon ilmastotyön koordinointihanke ajalle 1.1.2020 – 30.6.2021. Hanketta koordinoi Pohjois-Savon ELY-keskus. Hanketta rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Pohjois-Savon liiton kehittämisrahastosta.

Lisätietoja Ilmastofoorumista Pohjois-Savon ilmastotyön verkkosivuilla (hiilineutraalipohjoissavo.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Hanhela
Projektityöntekijä, Hiilineutraali maakunta –hanke
saara.hanhela(at)ely-keskus.fi
+358 295 026 773

Tapio Kettunen
Ilmastoasiantuntija
tapio.kettunen(at)ely-keskus.fi
+358 29 5026 710

Kuvat

Pohjois-Savon ilmastofoorumi 23.10.2020 - Maaseudun ilmastokysymykset.
Pohjois-Savon ilmastofoorumi 23.10.2020 - Maaseudun ilmastokysymykset.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Maaseudun hanketukea haettiin Pohjois-Savossa yli miljoonalla eurolla9.10.2020 10:24:50 EESTTiedote

Pohjois-Savossa maaseutuohjelman hankehaku on jatkunut syksyllä vilkkaana edellisten hakukierrosten tapaan. Maaseudun hanketukien hakujakso päättyi syyskuun lopussa, jolloin Pohjois-Savon ELY-keskukseen saapui kahdeksan kehittämishankehakemusta. Haettu avustus oli yhteensä noin 1,1 miljoonaa euroa ja hankkeiden sisällöt vaihtelivat maatilojen varautumistoiminnasta, digitalisaation hyödyntämisestä ja laajakaistainvestoinneista aina luovien alojen hyödyntämiseen matkailussa. Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija ja kehittämisvastaava Jaana Tuhkalainen toteaa, että hakemuksia saapui käytettävissä olevaan rahamäärään verrattuna sopivasti, ja että useimmat jätetyistä hakemuksista olivat hyvin valmisteltuja. Myös uudet avaukset luoville aloille, digitalisaatio maataloudessa sekä uuden oppiminen kansainvälisesti ilahduttivat Tuhkalaista. Maaseutuohjelmaa 2014–2020 toteutetaan vuoden 2021 puolelle Kuluva maaseutuohjelmakausi kestää vuoden 2020 loppuun, mutta viimeinen hanketukien ha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme