Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 24.9.2020

Jaa

Syyskuussa on satanut paljon. Nyt ennuste on sen suuntainen, että viime syksyn kaltaista haitalliseksi koettua vedenpintojen laskua ei syksyn edetessä tapahdu.

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,07. Pinta on nyt noussut 12 cm kahdessa viikossa ja nyt taso on 15 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon.

Iisalmen reitillä pinnat ovat lähellä kesäkauden ylärajoja. Ärhäkkäät sadekuurot ovat pitäneet vedenpinnat ja juoksutukset vaihtelevina. Säännöstelemättömän Sonkajärven vedenpinta nousi syyskuun kolmen ensimmäisen viikon aikana yhden metrin verran, mutta on viimepäivinä kääntynyt laskuun.

Nilsiän reitin alaosalla Syvärin ja Vuotjärven pinnat ovat myös lähellä ajankohdan ylärajoja. Juojärvellä pinta on vain hieman ajankohdan keskimääräistä ylempänä.

Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 10 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema on nyt N2000+ 76,23. Pinta on ollut viimeaikaisista sateista huolimatta edelleen laskeva.

Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä Pielavesi, Iisvesi, Hankavesi ja Konnevesi ovat kaikki nousseet noin 10 cm ajankohdan keskimääräisten lukemien yli. Ainoastaan Suontee on vielä keskiarvonsa alapuolella.

Pohjavesitilanne

Pohjavesitilanne on sateiden ansiosta hyvä koko Pohjois-Savossa.

Lisätietoja
Vesitalousasiantuntija Ilkka Maksimainen, puh 0295026823, ilkka.maksimainen(at)ely-keskus.fi

Pohjavesitiedot:
vesitalousasiantuntija Ville Matikka puh. 0295 026 262, ville.matikka(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Maaseudun hanketukea haettiin Pohjois-Savossa yli miljoonalla eurolla9.10.2020 10:24:50 EESTTiedote

Pohjois-Savossa maaseutuohjelman hankehaku on jatkunut syksyllä vilkkaana edellisten hakukierrosten tapaan. Maaseudun hanketukien hakujakso päättyi syyskuun lopussa, jolloin Pohjois-Savon ELY-keskukseen saapui kahdeksan kehittämishankehakemusta. Haettu avustus oli yhteensä noin 1,1 miljoonaa euroa ja hankkeiden sisällöt vaihtelivat maatilojen varautumistoiminnasta, digitalisaation hyödyntämisestä ja laajakaistainvestoinneista aina luovien alojen hyödyntämiseen matkailussa. Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija ja kehittämisvastaava Jaana Tuhkalainen toteaa, että hakemuksia saapui käytettävissä olevaan rahamäärään verrattuna sopivasti, ja että useimmat jätetyistä hakemuksista olivat hyvin valmisteltuja. Myös uudet avaukset luoville aloille, digitalisaatio maataloudessa sekä uuden oppiminen kansainvälisesti ilahduttivat Tuhkalaista. Maaseutuohjelmaa 2014–2020 toteutetaan vuoden 2021 puolelle Kuluva maaseutuohjelmakausi kestää vuoden 2020 loppuun, mutta viimeinen hanketukien ha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme