Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa 13 500 työtöntä työnhakijaa maaliskuussa

Jaa

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 12 %. Lomautettujen määrä (vajaa 2 300) on yli kolmannes viime vuotta vähemmän. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä on 16 % vähemmän kuin vuosi sitten, kun taas pitkäaikaistyöttömiä yli kolmannes viime vuotta enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja (yli 3 900) oli enemmän, kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savossa oli maaliskuun lopussa 13 483 työtöntä työnhakijaa, mikä on vajaa 1 200 työtöntä vähemmän kuin koronapandemian alettua vuosi sitten. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli maaliskuun lopussa vajaa 2 300, mikä on yli 1 100 lomautettua vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Lomautettujen määrä on vuodenvaihteen jälkeen kääntynyt laskuun.

Ilman lomautettuja työttömien määrä (11 220) on likipitäen sama kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 12 %, mikä on prosenttiyksikön viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 12,6 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa 1 700, mikä on 16 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä on 4 800, mikä on yli kolmannes vuoden takaista enemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Sisä-Savon seudulla (+14 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (10,5 %) ja vastaavasti korkeimmat Koillis-Savon (13,9 %) ja Varkauden seuduilla (13,6 %).

Maaliskuussa uusia avoimia työpaikkoja oli viime vuotta enemmän (yli 3 900 kappaletta).

Maaliskuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen,
Pohjois-Savon ELY-keskus,
p. 0295 026 541,
raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Keski-Savossa käynnistyy kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman laadinta - Kerro näkemyksesi kävelyn ja pyöräilyn nykytilanteesta5.5.2021 09:26:13 EEST | Tiedote

Keski-Savon kuntiin (Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus) laaditaan kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma vuoden 2022 aikana. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Keski-Savon kuntien, Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja maakuntaliittojen kanssa. Edistämisohjelmassa määritellään pitkän tähtäimen visio kävelyn ja pyöräilyn lisäämiseksi seudun kunnissa sekä kuvataan toimenpiteet kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuuden lisäämiseksi. Tarkoituksena on lisätä kävelyä ja pyöräilyä sekä arkimatkoilla että vapaa-ajan liikuntamuotona ja näin parantaa kuntalaisten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Edistämisohjelman laadinta ohjelmoidaan vuoden 2021 aikana ja sen taustaksi toteutetaan asukaskysely. Asukkailta kysytään, missä ovat kävelyn ja pyöräilyn suurimmat puutteet ja ongelmakohdat sekä selvitetään asukkaiden nykyisiä liikkumistapoja ja niihin vaikuttavia taustatekijöitä. Asukkailta toivotaan myös ideoita kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi tulevina vuosina. Tuloksia hyödynnetään edistämisoh

Manner-Suomen maaseutuohjelman siirtymäkausi 2021—2023 ja uuden ohjelmakauden 2023—2027 valmistelu28.4.2021 13:05:06 EEST | Tiedote

Manner-Suomen maaseutuohjelman siirtymäkausi 2021—2022 Ohjelmakausien vaihdos on tuonut lyhyen katkoksen hanke- ja yritystukien myöntämiseen Manner-Suomen maaseutuohjelmasta. Ennen uuden ohjelmakauden CAP27 käynnistymistä maaseutuohjelman rahoitusta myönnetään siirtymäkauden varoista. Siirtymäkaudella hankerahoitusta voi hakea 2014—2020 ohjelmakauden toimenpiteiden mukaisesti. Tänä vuonna Pohjois-Savon ELY-keskuksen myöntövaltuus maaseutuohjelman hankkeille on 5,06 miljoonaa euroa. - Alustavasti olemme varautuneet, että myöntövaltuudesta 60—70 % varataan yritystukiin ja loput kehittämishankkeille. Yrityksillä on tällä hetkellä investointihalukkuutta, arvioi yritystutkija Pekka Stjerna. - Kehittämishankkeille on rahaa jaossa lähes aikaisempien vuosien suuruinen määrä, sillä laajakaistahankkeiden osuus siirtyy valtakunnalliseen elpymisvarojen hakuun, täydentää maaseutuasiantuntija Jaana Tuhkalainen. Seuraavat kehittämishankkeiden hakujaksot päättyvät 30.4. ja 30.9.2021. Laajakaistahankke

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme