Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa vähän alle 13 000 työtöntä työnhakijaa huhtikuussa

Jaa

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli huhtikuussa 11,5 %. Lomautettuna oli 1 900, mikä on 4 700 vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä oli huhtikuussa 35 % vähemmän kuin vuosi sitten, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli yli kolmannes viime vuotta enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli huhtikuussa yli 4 100.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savossa oli huhtikuun lopussa 12 945 työtöntä työnhakijaa, mikä on yli 5 700 työtöntä vähemmän kuin koronapandemian alettua vuosi sitten. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli huhtikuun lopussa 1 900, mikä on 4 700 lomautettua vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Lomautettujen määrä on vuodenvaihteen jälkeen kääntynyt laskuun.

Ilman lomautettuja työttömien määrä (11 000) on 2 000 työtöntä vähemmän, kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 11,5 %, mikä on 5,1 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 12,1 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli huhtikuun lopussa reilut 1 600, mikä on 35 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä on 4 900, mikä on kolmannes vuoden takaista enemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Ylä-Savon (33 %) ja Koillis-Savon (32 %) seuduilla. Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (10 %) ja vastaavasti korkein Koillis-Savossa (13,4 %).

Huhtikuussa uusia avoimia työpaikkoja oli yli 4 100.

Huhtikuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen
Pohjois-Savon ELY-keskus
p. 0295 026 541
raili.nissinen@ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

ELY-keskus kartoittaa perinnemaisemia ja etsii kunnostuskohteita Pohjois-Savossa1.6.2021 08:31:01 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskuksen biologit kartoittavat maakunnan perinnemaisemia jälleen tulevana kesänä. Inventoinnit ajoittuvat kesä-elokuulle ja painottuvat Kiuruveden, Vieremän, Sonkajärven, Iisalmen ja Lapinlahden alueille. Aiemmin inventoitujen kohteiden tiedot päivitetään ja lisäksi kartoitetaan uusia kohteita, kuten maatalouden ympäristösopimuksilla hoidettavia alueita sekä maanomistajien ilmoittamia kohteita.

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 27.5.202127.5.2021 10:27:16 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,56. Pinta lienee tämän kevään osalta ylimmillään. Nyt taso on 9 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Lisäjuoksutukset ovat olleet täysitehoisesti käynnissä Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken säännöstelypadosta jo kaksi kuukautta. Juoksutuksia jatketaan niin kauan, että vedenpinta kääntyy selvästi laskuun Kallavedessä. Iisalmen reitillä tulvahuiput olivat latvajärvissä jo huhtikuun viimeisinä päivinä ja Onkivedessä toukokuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäisen huipun jälkeen tuli toinen matalampi nousu pitkän viileän sääjakson jälkeen. Säännöstellyissä Kiuruvedessä, Porovedessä ja Onkivedessä pinnat on saatu laskettua kesäajan lupatasoihin. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet lienevät lähellä huippuaan. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä, missä nousuvaraa luvan ylärajaan on 15 cm. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 48 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen v

Valtatie 5:n parantaminen on aloitettu välillä Karvasalmentie – Mäntylahdentie, Lapinlahti27.5.2021 09:52:58 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskus on aloittanut hankkeen valtatien 5 parantaminen välillä Karvasalmentie – Mäntylahdentie rakennustyöt Lapinlahdella. Ensimmäisenä työvaiheena on aloitettu puuston poisto, ja työt jatkuvat pintamaan poistolla ja louhinnoilla. Hankkeessa rakennetaan ohituskaistapari tarvittavine yksityistiejärjestelyineen sekä parannetaan Karvasalmentien ja Mäntylahdentien liittymäalueet. Hankkeen yhteydessä poistetaan Tirilän tasoristeys. Hankkeen rakentamisen kokonaiskustannukset ovat noin 4,5 milj. euroa. Urakoitsijana hankkeella toimii Koneurakointi Aimo Tikkanen Oy. Urakka valmistuu lokakuussa 2022. Lisätietoa: Yleiskartta (pdf)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme