Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa vajaa 12 500 työtöntä työnhakijaa kesäkuussa

Jaa

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli kesäkuussa 11,1 %. Lomautettuna oli 1 050, mikä on 3 100 vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä oli kesäkuussa 28 % vähemmän kuin vuosi sitten, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli viidennes viime vuotta enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli kesäkuussa 4 200.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savossa oli kesäkuun lopussa 12 474 työtöntä työnhakijaa, mikä on 4 500 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli kesäkuun lopussa 1 050, mikä on 3 100 lomautettua vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Lomautettujen määrä on laskenut koko kuluvan vuoden ajan.

Ilman lomautettuja työttömien määrä (11 400) on vajaa 1 400 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 11,1 %, mikä on 4 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 12 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli kesäkuun lopussa 1 800, mikä on 28 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä on 4 800, mikä on viidenneksen vuoden takaista enemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Ylä-Savon seudulla (-34 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (8,3 %) ja vastaavasti korkein Koillis-Savossa (12,4 %).

Kesäkuussa uusia avoimia työpaikkoja oli 4 200.

Kesäkuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, p. 0295 026 541, raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme