Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi alkoi 2.2.2023 Oulussa – päivitykset tarpeen yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta

Jaa
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Kainuun prikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssin kuntien, viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median avainhenkilöille. Osallistujat jatkokurssille tulevat peruskurssit 72 - 75 vuosina 2013 - 2016 suorittaneille henkilöille Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnista.

”Jatkokurssin tavoitteena on syventää ja päivittää tietoja varautumisesta ja kokonaismaanpuolustuksesta ja kokonaisturvallisuudesta. Kurssin ohjelmaa laadittaessa on otettu huomioon ajankohtainen turvallisuuspoliittinen tilanne ja sen vaikutukset yhteiskuntaan ja arjen turvallisuuteen,” totesi kurssin johtajana Pohjois-Suomen aluehallintoviraston puolesta toimiva ylijohtaja Terttu Savolainen.

Kainuun prikaati puolesta kurssin johtajana toimii apulaiskomentaja, eversti Ari Lehmuslehti.

”Puolustusvoimien tärkein tehtävä on Suomen sotilaallinen puolustus. Normaalioloissa toiminnan tarkoitus on ennaltaehkäistä sotilaallisen voiman käyttö maatamme kohtaan. Parasta ennaltaehkäisyä on mitatusti erittäin korkea maanpuolustustahto,” eversti Lehmuslehti totesi.

Pohjoisen merkitys Suomen turvallisuudessa kasvoi

Ylijohtaja totesi lisäksi, että noin vuosi sitten turvallisuusympäristömme muuttui rajulla ennalta arvaamattomalla tavalla.

”Uudessa turvallisuuspoliittisessa ympäristössä korostuu pohjoisen geopoliittinen asema. Suomella on maayhteys maailmalle Ruotsin ja Norjan kautta. Pohjoinen kytkee Suomen maantieteellisesti länteen. Pohjoinen on nousemassa kriittisen tärkeäksi maamme puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta,” ylijohtaja Savolainen huomautti.

”Nykyinen tilanne on varautumisen ja turvallisuuden näkökulmasta huomattavasti vaativampi ja vakavampi, mitä olemme koskaan kohdanneet rauhanaikana. Isossa kuvassa meidän täytyy varautua siihen, että epävakauden ja epävarmuuden aika kestää vuosia. Nyt on satsattava siviilivalmiuteen ja varautumisen järjestelyjen saattamiseen kuntoon,” Savolainen totesi.

Liite

Lyhennelmä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolaisen puheesta alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssilla 2.2.2023 Oulussa

Lisätietoja:

Terttu Savolainen, ylijohtaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 050 583 9912

Ari Lehmuslehti, eversti, apulaiskomentaja Kainuun Prikaati ari.lehmuslehti@mil.fi p. 0299 451 101

Tom Tallberg, pelastusylitarkastaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 563

Pohjois-Suomi

Turvallisuus ja varautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjoinen23-valmiusharjoitus käynnistyi suurella webinaarilla30.3.2023 12:54:45 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto käynnisti 30.3.2023 Pohjoinen23-valmiusharjoituksen suurella webinaari I:llä, jossa määriteltiin tavoitteet ja tehtävät syyskuussa 2023 huipentuvalle harjoitukselle. Ylijohtaja Terttu Savolainen totesi avauspuheenvuorossaan, että turvallisuuspoliittinen tilanteemme on kuluneen vuoden aikana totaalisesti muuttunut ja tämä osaltaan tuo harjoitukseen todentuntua ja aitoutta.

Regionförvaltningsverken beviljade 1,9 miljoner till bibliotekens utvecklingsprojekt – läskunnighet, robotteknik och tjänsteutformning30.3.2023 12:45:00 EEST | Tiedote

Bibliotekens utvecklingsprojekt främjar fritidsläsning, läskunnighet och kontinuerligt lärande och utvecklar biblioteken som aktörer för aktivt medborgarskap, delaktighet, demokrati och yttrandefrihet. Med understöden skapas nya verksamhetsmodeller för att utveckla bibliotekstjänsternas genomslag och för hållbar utveckling.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme