Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aluetason yhteistyö tarjoaa mahdollisuuksia Saksassa

Jaa

Ylijohtaja Terttu Savolaisen delegaatio vieraili Baden-Württembergissa 2.-6.5.2022 Savolaisen johtamalla delegaatiolla oli tapaamisia ylimmän poliittisen johdon kanssa. Delegaatioon kuului kaikkiaan 25 henkilöä, jossa oli mukana laajasti niin tieteen, liike-elämän, aluehallintoviranomaisten kuin luontoalan ja matkailun asiantuntijoita. Yhteistyö jatkuu tulevina vuosina monilla osa-alueilla.

Ylijohtaja Terttu Savolaisen delegaatio vieraili 70-vuotisjuhlallisuuksiaan viettävässä Saksan Baden-Württembergissa 2.-6.5.2022.  Delegaatio osallistui maapäivien järjestämään 70 v. juhlaan. 

Ohjelmassa oli teematapaamisia, yhteistyöneuvotteluita alueiden elinkeinojen sekä kansallispuistojen välillä, sekä tapaamisia ylimmän poliittisen johdon kanssa.

Puurakentamisen ja kansallispuistojen välisen yhteistyön asiantuntijaryhmille oli lisäksi omat erillisohjelmansa. Delegaatioon kuului eri Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueelta kaikkiaan 25 henkilöä, jossa oli mukana niin tieteen, liike-elämän, aluehallintoviranomaisten kuin luontoalan ja matkailun asiantuntijoita.

Ylijohtaja Terttu Savolainen tapasi matkallaan maapäiväpresidentti Muhterem Arasin ja valtioministeri Florian Stegmannin. Tapaamisessa keskusteltiin yhteisistä haasteista, jotka liittyvät hiilineutraaliuteen ja energiakysymyksiin. Keskustelussa oli vahva yhteisymmärrys siitä, että aluetason yhteistyö on arvokasta ja se tarjoaa mahdollisuuksia löytää yhdessä ratkaisuja. Saksassa on paljon mahdollisuuksia erityisesti akkuteollisuudessa, painettavassa elektroniikassa, vedyssä sekä uusimman langattoman teknologian hyödyntämisissä. 

Delegaation tapaamisissa merkittävä paino oli puurakentamisessa. Pohjois-Suomesta tullut delegaatio tutustui eri puurakentamisen kohteisiin sekä tapasi Stuttgartin yliopiston edustajia. Käytännöntoimenpiteissä sovittiin vastavierailuista ja osallistumisesta yhteiseen puurakentamisen seminaariin lokakuussa 2022 Stuttgartissa.

Alueemme luonto- ja matkailuasiantuntijoita tutustui Schwarzwaldin kansallispuistoon ja alueen kuntiin. Matka oli jatkumoa pitkään jatkuneelle yhteistyölle, jossa pyritään jakamaan tietoa hyvistä käytänteistä luontomatkailun ja luonnonsuojelun kehittämiseksi.

Matkalla mukana olleet maa- ja kotitalousnaiset pohtivat konkreettisia jatkotoimia mm. seuraaviin teemoihin: suomalaiseen ja saksalaiseen ruokaperinteeseen liittyvän tapahtuman järjestäminen osana OULU2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden suunnittelua ja toteutusta, suomalaisten ja saksalaisten maaseudun naisten ja naisyrittäjien kohtaamiset jatkossa ja maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntijoiden yhteistyömahdollisuudet kansallispuistoverkoston kanssa.

"Saksa on Suomen suurin kauppakumppani. Alueemme on tärkeää myös aluetasolla etsiä ratkaisuja yhteisiin haasteisiin. Molemmat alueet tunnetaan innovariivisuudestaan ja tässä mielessä yhteistyö voi olla hyvin hedelmällistä," toteaa ylijohtaja Terttu Savolainen. 

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Baden-Württembergin alueen yhteistyöllä on pitkät perinteet, jotka ovat saaneet alkunsa jo 90-luvulla Oulun lääninhallituksen aikaan. Yhteistyö perustuu alueiden välillä solmittuihin yhteistyömuistioihin. Delegaation matka Baden-Württembergiin oli ensimmäinen sitten pandemian alkamisen.

Kuvat: Maapäiväpresidentti Muhterem Aras ja ylijohtaja Terttu Savolainen tapasivat parlamentin tiloissa.

Pohjois-Suomi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme