Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: Tautia on liikkeellä pohjoisen väestössä

Jaa

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pohti 15.12.2020 pitämässään kokouksessa koronapandemian edellyttämiä alueellisia toimia varapuheenjohtaja, johtaja Pasi Ryynäsen johdolla. Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on tasoittunut, mutta tautia on liikkeellä väestössä ja vakava tilanne jatkuu. Kainuussa pandemian torjuntatoimenpiteissä on onnistuttu hyvin, mutta yksittäisiä tartuntoja on ilmaantunut viime viikkoina. Kainuun maakunnassa on voitu palata epidemian perustasolle.

Pohjois-Pohjanmaalla tartuntojen ilmaantumisen painopiste on siirtynyt Oulusta myös pienempiin kuntiin. Oulun lisäksi tartuntaryppäitä on Kallion (Ylivieska, Nivala, Sievi, Alavieska) peruspalvelukuntayhtymän, Helmen (Haapavesi, Pyhäntä) sosiaali- ja terveyspiirin ja Kempeleen kunnissa, sekä yksittäisiä tartuntoja aika monissa muissakin kunnissa. Pandemian leviäminen pyritään estämään niihin kuntin, jossa tautia ei ole.

Joulun vietossa toivotaan mahdollisimman suurta varovaisuutta ja tarkkaa ohjeiden noudattamista tilanteissa, jossa virus voi levitä. Yleisötapahtumat toivotaan peruttavaksi ja vain aivan välttämättömät tapaamiset voivat toteutua.

Valmiustoimikunta toivoo, että suosituksia noudattamalla paraneva tautitilanne voi jatkua joulunpyhien aikana. Kunnissa valmius säilytetään hyvänä myös loma- ja juhlakaudella, että voidaan reagoida nopeastikin tartuntojen torjumisessa.

Valmiustoimikunta kannustaa yrityksiä ohjeistamaan kaikkia entistä paremmin, että joukkoaltistukset saataisiin estettyä. Turvavälien, maskien, käsidesien käyttöä ja käsien kunnollista pesua pitäisi yrityksissä ohjeistaa noudattamaan aikaisempaa paremmin myös kahvi- ja ruokatauoilla. Valmiustoimikunta varoittaa yrityksiä suurista taloudellisista riskeistä, jotka liittyvät tautiryppään ilmaantumiseen.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta toivottaa turvallista ja terveellistä joulun ja uudenvuoden aikaa.

Seuraava valmiustoimikunnan kokous on 19.01.2021 klo 11 ja aina tarvittaessa.

Lisätietoja

Johtaja Pasi Ryynänen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto pasi.ryynanen@avi.fi, puhelin 0295 017 555 

Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto terttu.savolainen@avi.fi, puhelin 0295 017 551

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Aluehallintoviraston viestintä palvelee toimittajia arkisin klo 9 - 16. Oheinen numero ohjaa vaihteeseen.

Puh:0295 016 000viestinta@avi.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sammankomstbegränsningarna i Päijänne-Tavastland förlängs till 15 februari – tillställningar med över 10 personer förbjudna, även mindre bör undvikas21.1.2021 13:01:00 EETTiedote

Södra Finland Enligt den bedömning som Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts regionala coronasamordningsgrupp gjort är de nuvarande sammankomstbegränsningarna nödvändiga i distriktet även under de kommande veckorna. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förlänger begränsningarna av offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Päijänne-Tavastland sjukvårdsdistrikts område till och med den 15 februari 2021. Det är skäl att undvika alla sammankomster alltid då det är möjligt.

Päijät-Hämeen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 15.2. asti – yli 10 hengen tilaisuudet kielletty, pienempiäkin tulisi välttää21.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Etelä-Suomi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat alueella tarpeen myös tulevina viikkoina. Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia 15.2.2021 asti. Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme