Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: Tilanne vakava Oulussa ja Kallion kuntayhtymän alueella

Jaa

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pohti 8.12.2020 pitämässään kokouksessa koronapandemian edellyttämiä alueellisia toimia puheenjohtaja, ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on vakava erityisesti Kallion peruspalvelukuntayhtymän alueella Ylivieskan, Nivalan, Sievin ja Alavieskan kunnissa sekä Oulun seudulla. Koko Pohjois-Pohjanmaan alue on edelleen korkeimmassa tartuntataudin vaiheessa, eli leviämisvaiheessa. Kainuussa kiihtymisvaiheen toimenpiteissä on onnistuttu hyvin. Kokous kuuli STM:n viestintäjohtaja Vivikka Richtin katsauksen rokoteviestinnän yhteensovittamisesta ja kriisitietoisuuden vahvistamisesta.

Ylijohtaja Terttu Savolainen kiitti kaikkia, että sunnuntaina itsenäisyyspäivän vietossa juhlallisuudet onnistuivat olosuhteisiin nähden hyvin. ”Saimme kokea rauhallisen ja yhteisöllisen poikkeuksellisen itsenäisyyspäivän”, hän totesi.

Leviämisvaiheen ja kiihtymisvaiheen määräykset ja suositukset ovat olleet voimassa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa viikon. Kahden viikon aikana tautitapauksia on tullut ilmi lähes kaikissa kunnissa Pohjois-Pohjanmaalla. Tautitilanne on Oulun lisäksi vakava Kallion peruspalvelukuntayhtymän alueella (ilmaantuvuusluku 156) Ylivieskassa, Nivalassa, Sievissä ja Alavieskassa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku (23.11.-6.12) Oulussa oli 195,3 tapausta 100 000 asukasta kohti, Ylivieskassa 209,5.

Tietojen mukaan maskisuositus on otettu hyvin vastaan kansalaisten parissa. Kaupoissa, asioinneissa ja kouluissa maskit on otettu hyvin käyttöön. Suositukset ovat voimassa 18. päivään joulukuuta. Ensi viikolla alueelliset koordinaatioryhmät päättävät suositusten jatkoista, samoin kuin aluehallintovirasto yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten rajoituksista.

Jokaisen tulisi nyt valmistautua jouluun hyvin erityisellä tavalla tapaamisia välttäen ja etäisyydet säilyttäen.

Rokotukset ulotetaan koko väestöön

Rokotukset lähtevät käyntiin koko Suomessa ensi vuoden alussa. Alueellisia rokotetoimia on ryhdytty valmistelemaan ja kaikille tarjotaan mahdollisuus rokotteen ottamiseen tietyssä järjestyksessä, ensin terveydenhuollon henkilöstö, riskiryhmät ja lopulta rokotukset ulotetaan koko väestöön.

Tavoitteena on, että saamme väestömme rokotettua mahdollisimman kattavasti. Ylijohtaja Terttu Savolainen korostaa, että on erittäin tärkeää, että saamme rokotesuojan tätä tautia vastaan, niin yksilö- kuin väestötasolla. ”Näin suojaamme myös riskiryhmiä itsemme lisäksi” ylijohtaja painotti.

Viestintäjohtaja Vivikka Richt STM:stä kertoi valmiustoimikunnalle valtioneuvoston ja STM:n suunnitelmista rokote- ja kriisiviestinnästä, jossa THL:n tiedotuskanavavat ja ohjeistus sairaanhoitopiireille, aluehallintovirastoille ja kunnille on tärkeässä roolissa.

”Tiedon välittäminen alueilla on tutkimusten mukaan hyvin tärkeää. Se että alueellisista toimista on kerrottu kansalaisille juuri heidän oman alueensa viranomaisten toimesta, on nostanut luottamusta viranomaisiin, viestintäjohtaja Vivikka Richt kertoi.

Valmistelut rokotusten aloittamisesta ja siihen liittyvästä viestinnästä ovat loppusuoralla.

Valtioneuvosto päättää kansallisista linjauksista ja keskustelut ovat käynnistymässä myös kuntien kanssa siitä, miten rokotukset käytännössä toteutetaan. Yhteistyö sairaanhoitopiirien ja aluehallintovirastojen kanssa on ollut toimivaa.

Seuraava valmiustoimikunnan kokous on 15.12.2020

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

http://www.avi.fi/web/avi/avi-pohjois-suomi

http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

Pohjois-Pohjanmaa - PPSHP - OYS

https://oyskorona.fi/

https://www.ppshp.fi/Sairaanhoitopiiri/Ajankohtaista/Pages/default.aspx

Oulun Kaupunki

https://www.ouka.fi/korona

https://www.ouka.fi/oulu/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet

Kainuu - Kainuun sote

https://sote.kainuu.fi/

https://sote.kainuu.fi/koronainfo-kaikki-kainuun-soten-koronavirusta-kasittelevat-tiedotteet

THL /STM

https://stm.fi/-/ravitsemisliikkeiden-rajoituksille-joustoa-alueen-epidemiatilanteen-ja-ravintolan-paaasiallisen-toiminnan-mukaan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Aluehallintoviraston viestintä palvelee toimittajia arkisin klo 9 - 16. Oheinen numero ohjaa vaihteeseen.

Puh:0295 016 000viestinta@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Nya kontaktuppgifter för Regionförvaltningsverket i Södra Finland 18.1.202118.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Brevhanteringen koncentreras till Regionförvaltningsverket i Södra Finlands huvudkontor i Tavastehus. Samtidigt ändras regionförvaltningsverkets post- och besöksadress. Våra nya adresser Från och med den 18 januari 2021 är Regionförvaltningsverket i Södra Finlands nya postadress PB 1, 13035 AVI. huvudkontorets nya besöksadress är Wähäjärvenkatu 6, Tavastehus. Ansvarsområdet för arbetarskyddet använder postadressen PB 110, 00521 Helsingfors till slutet av februari. Från och med den 1 mars 2021 har ansvarsområdet för arbetarskyddet en ny postadress som är PB 7, 13035 AVI. Besöksadresserna för kontoren i Kouvola och Helsingfors ändras inte. Behandlingen av ärendet försnabbas om du beaktar följande då handlingarna skickas: Adressera brevet bara till regionförvaltningsverket (post som kommer på en tjänstemans namn fördröjer ärendehanteringen). Skicka brevet till regionförvaltningsverkets PB-adress (inte till besöksadresserna). Ange i början av dokumentet regionförvaltningsverkets diarienumm

Etelä-Suomen aluehallintoviraston uudet yhteystiedot 18.1.202118.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Kirjepostin käsittely keskittyy Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikkaan Hämeenlinnaan. Samalla muuttuvat aluehallintoviraston posti- ja käyntiosoite. Uudet osoitteemme 18.1.2021 alkaen Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi postiosoite on PL 1, 13035 AVI päätoimipaikan uusi käyntiosoite on Wähäjärvenkatu 6, Hämeenlinna Työsuojelun vastuualueen postiosoite PL 110, 00521 Helsinki on käytössä helmikuun loppuun saakka. 1.3.2021 alkaen työsuojelun vastuualueen uusi postiosoite on PL 7, 13035 AVI. Kouvolan sekä Helsingin toimipaikkojen käyntiosoitteet eivät muutu. Asian käsittely sujuu nopeammin, kun asiakirjoja lähettäessäsi huomioit seuraavat seikat: Osoita kirje vain aluehallintovirastolle (virkamiehen nimellä tuleva posti aiheuttaa viivettä asian käsittelyyn). Lähetä kirje aluehallintoviraston PL-osoitteeseen (ei käyntiosoitteisiin). Mainitse asiakirjan alussa aluehallintoviraston diaarinumero, joka on selvitys-, lausunto- yms. pyynnössä. Kun olet lähettämässä kirjepostia alue

Året 2021 inleds i väntan på vaccinet (Västra och Inre Finland)15.1.2021 14:58:49 EETTiedote

I årets första beredskapskommitté sammanställde myndigheterna en gemensam helhetsuppfattning om corona-störningssituationen. Smittläget varierar i landskapen och varje vecka. Därför kan olika tjänster, till exempel idrottsanläggningar eller bibliotek, hålla öppet på olika sätt i kommunerna. Regionförvaltningverkets nya sammankomstbegränsningsbeslut publicerades 14.1.2021 och den träder ikraft måndagen 18.1.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme