Finanssivalvonta

Pohjoismaat ja Baltian maat pyytävät Kansainvälistä valuuttarahastoa analysoimaan rajat ylittävän rahanpesun ja terrorismin rahoituksen riskejä alueellaan

Jaa

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) Pohjoismaiden ja Baltian maiden vaalipiirin kahdeksan maata ovat pyytäneet valuuttarahastoa analysoimaan rahanpesun ja terrorismin rahoituksen aiheuttamia uhkia ja haavoittuvuuksia alueellaan.

Pohjoismaat ja Baltian maat ovat pyytäneet vapaaehtoisessa hankkeessaan kansainvälistä valuuttarahastoa IMF:ää analysoimaan alueellaan rahanpesun ja terrorismin rahoituksen aiheuttamia olennaisimpia uhkia ja haavoittuvuuksia. Pyynnön taustalla on alueen rahoitusjärjestelmien kytkeytyneisyys ja erityisesti useat rajat ylittävät pankkiverkostot ja yhteydet.

IMF on luotettava ja riippumaton neuvonantaja rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämisen alalla, joten sen osallistuminen hankkeeseen antaa mahdollisuuden analysoida alueen riskejä kokonaisuutena ja edistymistä näiden riskien vähentämisessä sekä antaa suosituksia tulevaisuutta varten.

Kansainvälinen valuuttarahasto käynnistää analyysityön tammikuussa 2021, ja sen odotetaan raportoivan tuloksistaan vuoden 2022 puoliväliin mennessä. Analyysi kattaa kahdeksan maata, jotka ovat Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa Finanssivalvonnasta toimistopäällikkö Pekka Vasara, Rahanpesun estämisen toimisto sekä valtiovarainministeriöstä erityisasiantuntija Juho Keinänen, Rahoitusmarkkinaosasto.

Haastattelupyynnöt koordinoi Finanssivalvonnan viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5030, arkisin klo 9-16.

Tietoja julkaisijasta

Finanssivalvonta
Finanssivalvonta
PL 103, Snellmaninkatu 6
00100 Helsinki

09 183 51https://www.finanssivalvonta.fi/

Finanssivalvonta on rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen, jonka valvottavia ovat muun muassa pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä muut vakuutusalalla toimivat, sijoituspalveluyritykset, rahastoyhtiöt ja pörssi. Edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssivalvonta

I investerarmaterialet för investeringsbaserad gräsrotsfinansiering ska uppmärksamhet fästas vid beskrivningen av riskerna och det ekonomiska läget11.1.2021 12:34:31 EETTiedote

Finansinspektionen uppmanar bolag som ansöker om gräsrotsfinansiering och förmedlare av gräsrotsfinansiering att fästa särskild uppmärksamhet vid presentationen av de risker som är förknippade med investeringen och vid beskrivningen av bolagets ekonomiska läge. De antaganden som ligger till grund för prognoserna och riskerna i prognoserna ska också tydligt anges.

New recommendation by FIN-FSA on distribution of credit institutions’ profits18.12.2020 18:30:00 EETPress release

The FIN-FSA recommends that credit institutions under its direct supervision exercise extreme prudence in profit distribution paid in cash until 30 September 2021. The recommendation also applies to buy-backs and redemptions of shares in circumstances where the purpose of such buy-backs and redemptions would be the distribution of profits. This recommendation supersedes the recommendation issued on 28 July 2020 (Supervision release 29 July 2020 – 46/2020). The recommendation applies to credit institutions on their highest consolidation level.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme