MIELI Suomen Mielenterveys ry

Pohjoismaiden huippukokous mielenterveydestä ja psyykkisestä kriisinkestävyydestä Helsingissä 18.–19.11.

Jaa

Suomi isännöi pohjoismaiden Nordic Mental Health Summit 2021 -huippukokouksen mielenterveydestä 18.–19.11. Helsingissä, osana Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuuskautta 2021.

Kokous nostaa esiin pandemian jälkeisen mielenterveyden jälleenrakennustyön Pohjolassa sekä kriisiaikoihin liittyvän itsemurhien ehkäisyn. Kokouksessa keskustellaan yhteiskunnallisista toimista, jotka edistävät mielenterveyttä, luovat henkistä kriisinsietoa ja vahvistavat pohjoismaisia hyvinvointivaltioita.

Huippukokous tarjoaa tilaisuuden pohjoismaisille asiantuntijoille, päättäjille, tutkijoille, kokemusasiantuntijoille ja virkamiehille tavata mielenterveyden edistämisen parissa.

Kokouksessa puheenvuorot pitävät muun muassa pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist ja valtiosihteeri Eila Mäkipää. Ministeri Thomas Blomqvistin mukaan jälleenrakennustyö pitää tehdä määrätietoisesti ja kokemuksia vaihtamalla.

”Panostamalla tehokkaampaan koordinointiin ja tiiviimpään tiedonvaihtoon pohjoismaisessa yhteistyössä edistämme mielenterveyttä, yhteiskunnan sietokykyä, tasa-arvoa ja kriisivalmiutta”, toteaa ministeri Blomqvist.

Valtiosihteeri Eila Mäkipään mukaan Pohjoismaat voivat toimia suunnannäyttäjinä mielenterveystyössä.

”Tarvitsemme toimia yhteiskunnan kaikilla sektoreilla mielenterveyden edistämiseksi. Yksittäiset henkilöt, perheet, työpaikat, kunnat ja hallitukset – kaikkien panostusta tarvitaan.”

MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturin mukaan kokous on merkittävä mahdollisuus pohtia jälleenrakennusta koronan jälkeen.

”On tärkeää, että päättäjät, tutkijat, kokemusasiantuntijat ja virkamiehet voivat vaihtaa osaamista ja kokemuksia siitä, miten vahvistaa pohjoismaisten yhteiskuntien ja niiden asukkaiden mielenterveyttä ja selviytymistä poikkeuksellisissa olosuhteissa”, muistuttaa Aalto-Matturi.

Nordic Summit 2021 järjestetään hybriditapahtumana Hotel Clarionissa Helsingissä sekä verkossa. Neljännen Pohjoismaiden mielenterveyden huippukokouksen järjestää MIELI Suomen Mielenterveys ry yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa, osana Suomen puheenjohtajuuskautta Pohjoismaiden ministerineuvostossa vuonna 2021.

Nordic Summit 2021 -aihetunnisteet:
#norden2021 #mentalhealth #postcovid19

Nordic Summit -mediatilaisuus ja lounas 18.11. klo 10.00

Median edustajat ovat tervetulleita tiedotustilaisuuteen ja lounaalle Hotelli Clarionin Kitchen & Table -kabinettiin 18.11. klo 10 alkaen.

Mediatilaisuuden ohjelma

10.00 kehitysjohtaja Kristian Wahlbeck, MIELI ry: Koronan mielenterveysvaikutukset Suomessa

10.10 kansanedustaja Tarja Filatov, eduskunnan mielenterveyspoliittinen neuvottelukunnan puheenjohtaja: Ajankohtaiskeskustelu eduskunnassa

10.20 johtaja Taru Koivisto, sosiaali- ja terveysministeriö: Toimet koronan mielenterveyskriisin välttämiseksi

10.30 toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi, MIELI ry: Miten Suomi voi vastata koronan mielenterveyshaasteisiin?

10.40 Median kysymykset

11.00 Lounas

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taru Koivisto, johtaja, sosiaali- ja terveysministeriö, p. 0295 163 323, etunimi.sukunimi@gov.fi

Mia Mäkinen, projektisuunnittelija, sosiaali- ja terveysministeriö, 0295 163 075, etunimi.sukunimi@gov.fi

Sari Aalto-Matturi, toiminnanjohtaja, MIELI Suomen Mielenterveys ry, etunimi.sukunimi@mieli.fi

Konferenssin puhujien haastattelut: Kristian Wahlbeck, kehitysjohtaja, MIELI Suomen Mielenterveys ry, etunimi.sukunimi@mieli.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme