Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Pohjoismaiden maanviljelijät kokoontuvat Hämeenlinnaan ruotimaan alan digitalisoitumista 16.-18.8.2017

Jaa

Pohjolan Talonpoikaisjärjestön Keskusneuvosto NBC:n laajennettu yleiskokous järjestetään Hämeenlinnan Cumulus Resort Aulangolla 16.-18.8.2017. Kokouksessa pohjoismaiset viljelijäjärjestöt keskustelevat muun muassa ruoka-alan digitalisoitumisen haasteista ja mahdollisuuksista sekä osuustoiminnan kilpailueduista ja tulevaisuudennäkymistä. Kokoukseen osallistuu toistasataa viljelijä- ja osuustoimintajärjestöjen edustajaa. Suomella on NBC:n puheenjohtajuus 2015-2017.

Kokouksen avaa MTK:n ja NBC:n puheenjohtaja Juha Marttila. Hämeenlinnan kaupungin tervehdys kuullaan kaupunginjohtaja Timo Kenakkalalta ja valtiovallan tervehdys liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriltä. Kutsumme median edustajat seuraamaan kokouksen avausta Hämeenlinnan Cumulus Resort Aulangolle, Aulangontie 93, keskiviikkona 16.8. kello 13.30 alkaen sekä digitalisaatioseminaaria kello 14 - 15.30. Myös yleiskokouksen muu ohjelma, mukaan lukien kuminantuotantoon perehdyttävä yritysvierailu 18.8., on avoin toimittajille.

Pohjolan Talonpoikaisjärjestön Keskusneuvosto NBC on vuonna 1934 perustettu pohjoismaisten tuottaja- ja osuustoimintajärjestöjen yhteistyöfoorumi. Jäseninä ovat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. ja Pellervo-Seura (Suomi), Lantbrukarnas Riksförbund LRF (Ruotsi), Landbrug og Fødevarer (Tanska), Bændasamtök Islands (Islanti), Norges Bondelag ja Norsk Landbrukssamvirke (Norja).

Viime vuosina viljelijät ovat tehneet pohjoismaista yhteistyötä muun muassa kauppapolitiikkaan, maatalouden ympäristösuojeluun, kotieläintuotannon antibioottikäytön minimointiin sekä pohjoismaisen ruokakulttuurin edistämiseen liittyen. Aulangolla pidettävä yleiskokous järjestetään osana MTK:n satavuotisjuhlavuotta, jonka teemana on ammattiylpeys.

Lisätietoja

Ohjelma (ruotsin kielellä)
Osanottajat

Yhteyshenkilöt:
Bettina Lindfors, MTK 100 tuottaja, 040 920 9810
Seppo Kallio, johtaja, MTK, 040 751 1178
Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK, 040 169 2060

Lisätietoja MTK 100 -juhlavuodesta

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n Marttila Berliinin ruokamessuilla: Suomella on paljon tarjottavaa laatua vaativalle kuluttajalle19.1.2018 09:00Tiedote

Suomi esittäytyy ruoka- ja matkailumaana tänään Berliinissä avautuvilla, maailman suurimmilla ruoka-alan kansainvälisillä kuluttajamessuilla, Grϋne Wochella. Suomen puhdas luonto ja maukkaat elintarvikkeet ovat valttikortteja, jotka puhuttelevat maailmalla juuri nyt, sanoi Maa- ja metsätaloustuottajan Keskusliitto MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila Suomen osaston avajaistilaisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme