SDP EDUSKUNTA

Pohjoismaiden neuvoston sosialidemokraatit: Pohjoismaiden tehostettava ilmastotyötään vahvistamalla hiilinielujen käyttöä

Jaa

Pohjoismaiden neuvoston sosialidemokraattinen ryhmä vaatii Pohjoismaita tehostamaan ilmastotyötään vahvistamalla hiilinielujen hyödyntämistä. Sosialidemokraattinen ryhmän mielestä Pohjoismaiden ilmastopolitiikan kansallisten suuntaviivojen tulisi painottaa hiilinielujen lisäämisen tärkeyttä ilmastonmuutoksen torjumisessa. Ryhmä on jättänyt asiasta jäsenehdotuksen neuvoston käsiteltäväksi.

‒ Pohjoismaiden neuvoston sosialidemokraattisen ryhmän jäsenehdotus on ajankohtainen etenkin hallitustenvälisen ilmastopaneelin 1,5 asteen raportin julkistamisen jälkeen. Tarkoituksenmukaista on, että valtioita ja yrityksiä kannustettaisiin suorien päästöjen vähentämisen lisäksi myös kompensoimaan päästöjään. Siksi Pohjoismailla tulisikin olla yhteinen visio hiilinielujen roolista ilmastonmuutoksen torjunnassa, kansanedustaja ja Pohjoismaiden neuvoston jäsen Erkki Tuomioja toteaa.

Sosialidemokraatit muistuttavat jäsenehdotuksessaan, että Pariisin sopimuksen mukaan ilman hiilidioksidipitoisuutta voidaan vähentää mahdollisimman tehokkaasti paitsi rajoittamalla päästöjä myös sitomalla hiiltä luonnollisella tavalla kasvillisuuteen eli luonnon omiin hiilinieluihin. Pohjoismaiden yhteisen kannan muodostaminen hiilinieluista mahdollistaisi toiminnan hiilinielujen edistämiseksi myös EU:n tasolla.

‒ Jäsenehdotuksessa esitetään, että Pohjoismaiden neuvosto suosittaisi Pohjoismaiden ministerineuvostoa yhteistyössä EU:n kanssa sisällyttämään ilmastopäästöjen kompensoinnin vahvemmin myös kansainväliseen ilmastosopimukseen. Pohjoismaiden yhteinen kanta luo pohjan myös tälle työlle, Tuomioja jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erkki Tuomioja

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Filatov: Lisäresurssia hoivakoulutukseen, hoiva-avustajista pika-apua16.2.2019 14:17:58Tiedote

Vanhuspalveluissa väännetään yhä kättä siitä, pitääkö hoitajamitoitus saada lakiin. - Kyllä pitää, sanoo työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Filatov. Hän puhui sosialidemokraattien vaalistartissa Orimattilassa lauantaina. - Hoitajamitoitus ei yksin auta, vaan tarvitaan muitakin toimia. Mutta jos hoitajia ei ole tarpeeksi, hoidosta ei millään taikakeinolla saada laadukasta. Hoitajilla tulee olla työlleen riittävästi aikaa, muutoin ei voida varmistaa hyvää hoitoa, muistuttaa Filatov. - Hallituksen ministeri Soini esitti hoitajien rekrytointia Filippiineiltä. Itse kannatan suomalaisten hoivakoulutuksen lisäämistä. Hoiva-alalle on yhä hakijoita paljon enemmän kuin koulutukseen pääsee. Kevään 2018 yhteishaussa sotealan ammattikorkeakoulutuksiin oli koko maassa kaksi kertaa enemmän hakijoita kuin aloituspaikkoja. - Jos lääketieteelliseen tiedekuntaan pääsee suhteessa isompi osa hakijoista kuin työvoimakoulutukseen lähihoitajakoulutukseen, niin tarvitsemme en

 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositiojäsenet: Valiokunta pakotettiin lausumaan pelastustoimen tulevaisuudesta, vaikkei järjestäjästä ja soten rahoituksesta ole vielä tietoa14.2.2019 14:48:33Tiedote

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Anneli Kiljunen (sd), Kristiina Salonen (sd), Arja Juvonen (ps), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja Veronica Rehn-Kivi (r) jättivät tänään eriävän mielipiteen valiokunnan lausuntoon pelastustoimen järjestämisestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme