Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pohjoismaiden pääkaupunkien pormestarit kokoontuvat keskustelemaan koronapalautumisesta ja ilmastotoimista

Jaa

Pohjoismaiden pääkaupunkien pormestarit kokoontuvat etätapaamiseen tiistaina 20. huhtikuuta 2021. Kokoukseen osallistuvat pormestarit Jan Vapaavuori, Anna König Jerlmyr (Tukholma), Lars Weiss (Kööpenhamina), Raymond Johansen (Oslo) ja Dagur B. Eggertsson (Reykjavik).

Kokouksessa käsitellään kaupunkien koronaepidemiatilannetta, palautumissuunnitelmia ja yhteistyömahdollisuuksia. Tilannetta tarkastellaan muun muassa kulttuuri- ja tapahtuma-alan, matkailun, koulutussektorin ja sosiaalisten vaikutusten näkökulmasta. Pormestarit vaihtavat ajatuksia ja kokemuksia siitä, miten kaupungit voivat edistää yritysten selviytymistä kriisistä sekä hyödyntää digitalisaatiota palvelujen ja kaupunkilaisten arjen parantamisessa.

”Väestörakenne pohjoismaisissa pääkaupungeissa on samankaltainen, ja olemme kohdanneet samantyyppisiä haasteita koronakriisin hoidossa. Tämä tapaaminen on hyvä foorumi oppia toistemme parhaista käytännöistä. Toisaalta suuntaamme katseen myös kriisin yli. Pohjoismaiden kollegoita kiinnostavat Helsingin suunnitelmat keskustan kehittämiseksi. Ydinkeskustan elävöittämisen tarve oli vahvasti esillä jo nykyistä kaupunkistrategiaa kirjoitettaessa. Koronapandemian ohella älyliikenteen nopea kehittyminen ja digitalisaation tarjoamat uudet mahdollisuudet korostavat tarvetta konkreettisille toimenpiteille”, pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

Lisäksi kokouksessa käydään keskustelu kaupunkien ilmastotoimista ja tulevasta YK:n suuresta COP26-ilmastokokouksesta, joka järjestetään Glasgow’ssa marraskuussa 2021.

”Tulen esittelemään Helsingin työtä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallistason raportoinnissa. Helsingin ensimmäinen kestävän kehityksen raportti ’Agendasta teoiksi’ luovutettiin YK:lle heinäkuussa 2019 ja toinen raporttimme julkistetaan 19. toukokuuta 2021. Olemme olleet tällä saralla edelläkävijäkaupunkeja koko maailmassa yhdessä New Yorkin kanssa, ja kannustaneet useita eurooppalaisia kaupunkeja mukaan toimintaan”, pormestari Vapaavuori kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestarin erityisavustaja Lotta Backlund, puh. 040 531 3076, s-posti: lotta.backlund@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi palvelujen avaamisesta asteittain 17.5.2021 alkaen11.5.2021 17:30:05 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 11.5.2021, että epidemiatilanteen kehitys mahdollistaa joidenkin alueen palvelujen avaamisen asteittain ja rajoitetusti 17.5.2021 alkaen. Linjauksessaan koronakoordinaatioryhmä toteuttaa lapset ja nuoret ensin -periaatetta. Lisäksi ulkona tapahtuvaa toimintaa avataan sisätiloja ennen ja kiinnitetään huomiota toimintakyvyltään rajoittuneiden ja ikääntyneiden asemaan. Koordinaatioryhmä perustaa linjauksensa epidemiologiseen arvioon ja kokonaisharkintaan koronatilanteen kehittymisestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme