Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Pohjoismaisen kielikonferenssin keskiössä nuorten suhde pohjoismaisiin kieliin

Jaa

Hanasaari, Pohjoismaiden ministerineuvosto ja opetus- ja kulttuuriministeriö järjestävät torstaina 16.9. konferenssin, jonka aiheena ovat pohjoismaiset kielet ja pohjoismainen kieliyhteistyö.

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tapahtuman taustalla on se, että ensimmäisen Pohjoismaisen kielipoliittisen julistuksen julkaisemisesta on kulunut 15 vuotta, ja nyt on päivityksen aika.

”Tavoitteenahan on, että Pohjolasta tulee maailman integroitunein alue. Siksi kieli- ja kulttuuriymmärrys ovat ratkaisevan tärkeitä. Konferenssissa tarkastellaan pohjoismaista kieliyhteistyötä ylipäätään ja eritoten nuorten suhdetta pohjoismaisiin kieliin”, kertoo Svenska nu -verkoston projektipäällikkö Mikael Hiltunen.

Avauspuheenvuoron pitää opetusministeri Li Andersson. Sen jälkeen esitellään kieliyhteistyötä Pohjoismaissa käsittelevä tutkimus, ja luodaan katsaus siihen, miten nuoret suhtautuvat pohjoismaisiin kieliin. Konferenssin aikana käsitellään myös vähemmistö- ja viittomakielten todellisuutta Pohjoismaissa.

Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuuskauteen kuuluvan seminaarin päätteeksi pidetään paneelikeskustelu, jossa on mukana Pohjoismaiden neuvoston jäseniä.

Aika: 16.9.2021 klo 10.00–14.00 

Paikka: online-tapahtuma

Lue lisää ja katso koko ohjelma täältä: www.hanaholmen.fi/event/nordisk-sprakkonferens/

Yhteyshenkilö: Mikael Hiltunen, projektipäällikkö, Svenska nu -verkosto, mikael.hiltunen(at)hanaholmen.fi, tel. +358 406206006

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme