Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Pohjoismaisen matkailusymposiumin 30-vuotisjuhlavuosi houkuttelee Porvooseen noin 150 tutkijaa

Jaa

Haaga-Helian Porvoon Campus isännöi vuosittaista Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research -tapahtumaa 27.–29.9.2022. Symposiumin teema liittyy matkailun ajankohtaisiin aiheisiin, kuten kestävään kehitykseen, elämyksiin ja esteettömyyteen.

Pohjoismaisella matkailututkimuksella on pitkät perinteet. Tutkijat ovat kokoontuneet vuosittaisiin symposiumeihin 1990-luvun alusta lähtien. Tämän vuoden symposium järjestetään Porvoossa 27.–29. syyskuuta, jolloin kaupunkiin saapuu noin 150 tutkijaa eri Pohjoismaista, Baltiasta ja muualta Pohjois-Euroopasta.

Tutkijat esittelevät symposiumin aikana tutkimushankkeita, jotka liittyvät matkailun ajankohtaisiin teemoihin, kuten matkailun kestävään kehittämiseen, matkailuun elämysalana ja digitalisaatioon. Porvoon symposium on kolmaskymmenes vuosittain järjestettävän tapahtuman historiassa.

Matkailu muutoksessa

Matkailun tutkimus on tärkeää aikana, jona monet kriisit ovat vaikuttaneet alaan sekä Suomessa että muualla maailmassa. Kriiseistä merkittävin on ollut COVID-19-pandemia, joka käytännössä pysäytti koko kansainvälisen matkailun. Myös Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on herättänyt huolen matkustamisen turvallisuudesta erityisesti Pohjois-Euroopassa. Samaan aikaan matkailun kestävyydestä keskustellaan. Suuri kysymys on, lisäävätkö viime vuosien mullistukset vihreiden ja entistä kestävämpien vaihtoehtojen kysyntää.

Suomen tunnetuin kestävän matkailun tutkija, Oulun yliopiston professori Jarkko Saarinen on yksi symposiumin pääpuhujista. Muut pääpuhujat ovat norjalainen matkailuelämysten asiantuntija Nina K. Brit Prebensen ja Iso-Britanniasta kotoisin oleva Iis Tussyadia, joka tutkimuksessaan keskittyy matkailualan digitalisaatioon.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta yliopettaja Jarmo Ritalahti vastaa konferenssin toteutuksesta. Tieteellisen toimikunnan puheenjohtaja Itä-Suomen yliopiston professori Raija Komppula. Useat Haaga-Helian Porvoon Campuksen opettajat ja opiskelijat ovat olleet mukana tapahtuman suunnittelussa yli vuoden ajan.

Symposium tarjoaa pohjoismaisille tutkijoille mahdollisuuden kohdata toisensa kasvokkain ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Järjestäjinä odotamme uusia ajatuksia siitä, miten matkailu on kehittynyt Pohjoismaissa viime vuosina, mutta myös uusia verkostoja ja tutkimusideoita, jotka tukevat osaltaan matkailualan tulevaa kehitystä.

Yhteyshenkilöt

Yliopettaja Jarmo Ritalahti, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, sähköposti jarmo.ritalahti@haaga-helia.fi, puh. 050 5166 410

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme