Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteella yhdenmukaistetaan kuljetuspalvelujen asiakasmaksujen laskutuskäytäntöjä

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella yhdenmukaistetaan laskutuskäytäntöjä vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelujen asiakasmaksun osalta. Tämä perustuu asiakasmaksulain 2a pykälään.

Pohde laskuttaa kuljetuspalveluiden asiakasmaksut jälkikäteen kuukausittain 1.6.2023 alkaen. Kuljettajat eivät enää peri asiakasmaksuja matkan yhteydessä. Muutos ei edellytä kuljetuspalvelun asiakkailta toimenpiteitä.


Osassa Pohteen alueen kunnista käytäntö on ollut jo voimassa. Kesäkuun alusta kaikkien kuntien alueella uusi käytäntö astuu voimaan.


Oulun alueen asiakkaiden lisäksi myös Oulunkaaren alueen (Ii, Pudasjärvi, Utajärvi, Vaala) kuljetuspalveluiden asiakkaat siirtyvät keskitettyyn matkapalvelukeskuksen matkojen välitykseen 1.6.23 alkaen. Oulunkaaren asiakkaita on tiedotettu muutoksesta ja ohjeistettu matkojen tilaamisessa.

Lue lisää: 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumisen tuen palvelun soveltamisohjeet 1.1.2023 alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja
Marja Salo
Palvelualuejohtaja
p 044 703 6987

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteella Tyrnävän alueen asiakkaiden kuljetuspalvelun tuottaja vaihtuu1.6.2023 09:51:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan Pohteen alueella Tyrnävän alueen kuljetuspalvelun palvelutuottaja vaihtuu 4.6.2023. Matkat tilataan jatkossa suoraan Tyrnävän sopimusautoilta. Matkan tilaus on tehtävä kello 16.00 mennessä edeltävänä päivänä matkan saatavuuden varmistamiseksi. Tilatun matkan muutoksesta tai peruuntumisesta tulee ilmoittaa vähintään tuntia aikaisemmin ennen tilattua lähtöaikaa.

Korjattu tiedote: Pohteen tarkastuslautakunta antaa 36 suositusta hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseksi30.5.2023 13:29:40 EEST | Tiedote

Pohteen tarkastuslautakunta on arvioinut hyvinvointialueen toiminnan käynnistymistä, hyvinvointialueen strategiaa, henkilöstön riittävyyttä sekä talouden tilannetta ja taloudellisia lähtökohtia toiminnan käynnistyessä. Toteutettujen arviointien pohjalta tarkastuslautakunta antaa 36 suositusta hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseksi. Suositukset liittyvät hyvinvointialueen toimintaan, talouteen ja hallintoon sekä henkilöstöön ja asiakkaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme