Poikkeusolojen lisä maksettava kaikille kunta-alan työntekijöille, siinä on tes-ratkaisun avain

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty vaativat, että poikkeusolojen lisä on maksettava kaikille kunta-alan työntekijöille. Se on nopein tie päästä tes-ratkaisuun.

Kunta-alan tes-neuvottelut jatkuvat maanantaina 18.5. Tes-ratkaisuun on mahdollista päästä nopeastikin. Avain löytyy kaikille kunta-alan työntekijöille maksettavasta poikkeusolojen lisästä.

- Jokainen kunta-alan työntekijä ansaitsee palkankorotuksensa. Lisäksi voimme kiittää heitä venymisestä ja jaksamisesta maksamalla jokaiselle poikkeusolojen lisän. Tämä on myös mahdollisuus päästä säälliseen lopputulokseen kunta-alan tes-neuvottelupöydässä, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine linjaa.

- Sillä välin kun suuri osa suomalaisista on tehnyt etätöitä, ovat kunta-alan työntekijät pitäneet Suomen pyörimässä. He ovat taistelleet eturintamassa sen puolesta, että yhteiskuntamme toimii ja palvelut toimivat. He ovat työskennelleet meidän jokaisen eteen, Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki muistuttaa.

Koronapandemialle ennustetaan mahdollista toista aaltoa syksyllä. Kunta-alan työehdoista, palkankorotuksista ja kiky-tuntien poistosta on sovittava nyt.

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL muodostavat yhdessä julkisen alan neuvottelujärjestö JAUn. JAU on yksi kolmesta kunta-alan pääsopijajärjestöistä, jotka neuvottelevat alan työ- ja virkaehtosopimukset yhdessä KT Kuntatyönantajien kanssa.

JAU edustaa noin kolmasosaa kunta-alan henkilöstöstä. Sote-alan ammattilaisista Unioniin kuuluvien liittojen jäseninä on muun muassa lähihoitajia, välinehuoltajia, sairaanhoitajia, laitoshuoltajia ja osastonsihteereitä.

Lisätietoja:
- Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, p. 040 702 4772
- Puheenjohtaja Maija Pihlajamäki, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, p. 0400 537 756

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL muodostavat yhdessä julkisen alan neuvottelujärjestö JAUn. JAU on yksi kolmesta kunta-alan pääsopijajärjestöistä, jotka neuvottelevat alan työ- ja virkaehtosopimukset yhdessä KT Kuntatyönantajien kanssa. JAU edustaa noin kolmasosaa kunta-alan henkilöstöstä. Sote-alan ammattilaisista Unioniin kuuluvien liittojen jäseninä on muun muassa lähihoitajia, välinehuoltajia, sairaanhoitajia, laitoshuoltajia ja osastonsihteereitä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL uuteen lakkoon Jyväskylässä, kaupunki ei kuuntele työntekijöitään vaan uhkaa yhä jättilomautuksilla ja irtisanomisilla5.11.2020 15:00:00 EETTiedote

Jyväskylän kaupunki ei suostu jatkamaan henkilöstönsä kanssa keskusteluja keinoista, joilla kaupungin talous saataisiin tasapainoon ilman irtisanomisia, jättilomautuksia ja työehtojen heikennyksiä. JHL vastaa keskusteluhaluttomuuteen lakolla, jossa ovat perjantaina 6.11. mukana varhaiskasvatus, koulunkäynninohjaajat, liikunta-, katu- ja viherpalvelut sekä kaupungin ruokahuollosta vastaava Kylän Kattaus.

JHL lakkoon Jyväskylässä: Yt-neuvottelut pelkkää teatteria, kaupungin neuvoteltava henkilöstön kanssa aidosti talouden kohentamisen keinoista29.10.2020 15:00:00 EETTiedote

JHL vastustaa Jyväskylän kaavailemia suurlomautuksia, irtisanomisia ja työehtojen heikentämisiä lakolla. Kaupungin työntekijöistä koulunkäynninohjaajat, varhaiskasvattajat ja liikuntapalvelujen JHL:läiset jäsenet ovat lakossa 30.10. Liitto vaatii, että Jyväskylän on muka-neuvottelujen sijaan neuvoteltava aidosti henkilöstönsä kanssa siitä, miten kaupungin talous saadaan parempaan kuntoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme