Pieni Ideapuoti Oy

Poimi kesän parhaat matkavinkit Pohjois-Karjalaan.

Jaa

Frisbeegolfia kansallispuistossa, elämyskylpyjä kalevalaisessa kylpylässä, höyrylaivaristeilyjä Pielisjoella, piirakanleivontaa Bomballa, rokkifestareita Joensuussa – siinä muutama esimerkki Pohjois-Karjalan monipuolisesta lomatarjonnasta. Poimi tästä hotellinjohtajien parhaat lomavinkit kesään 2022!

Break Sokos Hotel Bomban kylpylä, Spa Bomba
Break Sokos Hotel Bomban kylpylä, Spa Bomba

Elämyskylpyjä Pielisen rannalla

Bomballa ihastuttavat ylellinen kylpylä, jylhä luonto ja uniikki karjalaiskylä hirsirakennuksineen. Kylän keskus on Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja pitopöytineen.

Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtajan Sanna Tenhusen mielestä Bomballa parasta on sen monipuolisuus. “Bomba on ihan oikea resortkohde kylpylöineen, uimarantoineen, safaritaloineen ja monine aktiviteetteineen. Täällä viettää helposti useammankin vuorokauden. Hotellin sijainti Pielisen rannalla on tietysti hieno, ja noin tunnin ajomatkan päästä löytyy peräti neljä kansallispuistoa.”

Hotellinjohtaja Tenhusen lomavinkit Bomballe:

 1. Vuokraa eBike Villin Pohjolan safaritalolta ja lähde vaaroille seikkailemaan. Hotellilta voit ostaa retkieväät mukaan, nuotiopaikkoja on alueella runsaasti.
 2. Bomban talon piirakkapaja, jossa pääsee leipomaan omat karjalanpiirakat.
 3. Valamon viinipruuvi, jossa maistellaan luostariviinejä karjalaisten makupalojen kanssa.
 4. Golfaajille Pielis-Golfin 9-reikäinen kenttä; kesällä raikas, tuulisella säällä vaativa. Suomen parhaaksi 9-reikäiseksi kentäksi valittu.
 5. Bomban kesätori tapahtumineen, myynnissä käsitöitä ja kesäisiä herkkuja

Rokkia ja risteilyjä Joensuussa

“Joensuussa kesää vietetään puistoissa, torilla ja joen rannoilla.  Hotellimme ovat lomanviettoa ajatellen todella hyvillä paikoilla, Original Sokos Hotel Vaakuna torin laidalla ja Original Sokos Hotel Kimmel Pielisjoen varrella. Ensi kesänä saamme Kimmeliin vielä laadukkaan hotellispan, odotan sitä jo innolla”, hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo sanoo. “Joensuussa on paljon koettavaa, ja hotelleistamme saa lainata polkupyöriä kesäretkeilyyn. Vaihtoehtoisesti voi vuokrata potkulaudan, niitä tulee ensi kesänä kaupunkiin peräti 750.”

Kesästä 2022 Uusitalo kertoo tulevan kaikkien aikojen tapahtumakesän. “Rokkikansaa hemmotellaan kesäkuussa Osuuskaupparockilla ja heinäkuussa Ilovaari- ja Ilosaarirock-festareilla. Lisäksi tiedossa on niin Voimamiesten MM-kisaa, Kalevan Kisoja kuin Extreme Runia. Jokaiselle jotakin.”

Hotellinjohtaja Uusitalon kesäiset Joensuu-vinkit:

 1. Vip Cruisen maisemaristeilyt luksushöyrylaiva Paul Wahlilla. Risteilyjä järjestetään 29.6. ja 3.8. viidesti päivässä, lähtö matkustajasatamasta.
 2. Marttojen kahvilasta Joensuun torilta saa vastapaistettuja karjalanpiirakoita. Heinäkuussa martat järjestävät myös piirakkakouluja.
 3. Taitokortteli käsityöläispuoteineen ja kahviloineen on viehättävä must-kohde Joensuun kävijöille.
 4. Original Sokos Hotel Kimmelin iso kesäterassi Pielisjoen rannassa eli Bistro Heilin Piha pihagrilleineen
 5. Vinkki golffaajille: kierros luonnonkauniilla Kontioniemen golfkentällä.

Sibeliusta ja frisbeegolfia kansallismaisemassa

Break Sokos Hotel Koli sijaitsee upealla paikalla Ukko-Kolin huipulla. Niin hotellihuoneista, ravintolasta kuin spasta avautuu ikiaikainen näkymä kansallismaisemaan. Hotellin pihasta lähtee reitti kolmen huipun kierrokselle, ensimmäisen huipun saavuttaa jalan jo vartissa. “Ukko-Koli, Akka-Koli ja Paha-Koli, jokaiselta avautuu omanlaisensa näkymä vaarojen yli”, hotellinjohtaja Pasi Ripatti kertoo.

“Kolilla sijaitsee myös Suomen ainoa kansallispuistossa oleva frisbeegolfrata. Uniikki rata kiertää rinteitä kauniissa kansallismaisemassa tarjoten lisäksi fyysistä haastetta, sillä korkeuseroja täällä kyllä riittää”, Ripatti toteaa.

Hotellinjohtaja Ripatin kesälomavinkit Kolille:

 1. Retki Pielisessä kelluville valkeille Hiekkasaarille. Kanootteja ja suppilautoja voi vuokrata paikallisilta seikkailuyrittäjiltä.
 2. Kansallispuiston retkeilymahdollisuudet, eripituisia reittejä niin patikoijille kuin pyöräilijöille.
 3. Kolin huipulla soi! Show&Dinner -tapahtuma 17.6. Tapahtuma herättää Sibeliuksen sävelet eloon sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin tulkintoina.
 4. Koli Relax Spa – tyylikäs hemmottelukylpylä aikuiseen makuun kansallismaisemin.
 5. Maisemahissillä alas rinnealueelle ja nauttimaan Rinnetuvan grilli-illoista.

Lisätietoja: Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja, puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi

https://www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

https://www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel

https://www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-vaakuna

https://www.sokoshotels.fi/fi/koli/sokos-hotel-koli

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Break Sokos Hotel Bomban kylpylä, Spa Bomba
Break Sokos Hotel Bomban kylpylä, Spa Bomba
Lataa
Frisbeegolfia Kolilla
Frisbeegolfia Kolilla
Lataa
Break Sokos Hotel Koli
Break Sokos Hotel Koli
Lataa
Höyrylaiva Paul Wahl
Höyrylaiva Paul Wahl
Lataa
Kontioniemi Golf
Kontioniemi Golf
Lataa
Karjalanpiirakkapaja Bomban talolla
Karjalanpiirakkapaja Bomban talolla
Lataa
Kimmel Spa
Kimmel Spa
Lataa
Joensuu kesällä, kuva Omar El Mrabt
Joensuu kesällä, kuva Omar El Mrabt
Lataa
Kolin kansallismaisemaa kesällä, kuva Kolin matkailu
Kolin kansallismaisemaa kesällä, kuva Kolin matkailu
Lataa
Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu
Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pieni Ideapuoti Oy
Pieni Ideapuoti Oy

Helsinki

0503278923http://www.pieniideapuoti.fi

Viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy tuottaa vaikuttavia viestinnän sisältöjä matkailu- ja elämysalan yrityksille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pieni Ideapuoti Oy

Ruotsalainen Housecar tulee matkailuajoneuvojen Airbnb-markkinoille – tarjoaa täysvakuutuksen vuokrauksen ajalle20.1.2022 10:35:00 EET | Tiedote

Oman tilan tarve sekä aikatauluttoman omatoimimatkailun trendi ovat lisänneet matkailuautoilun suosiota entisestään. Ja kestävän matkailun periaatteet kasvattavat vuokrauksen suosiota. Nyt Suomen markkinoille tulee ruotsalainen Housecar matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylisellä palvelullaan. Ajoneuvon omistajalle yritys tarjoaa ison porkkanan: täyden vakuutuksen ja 24/7 tiepalvelun.

Hollantilainen Camptoo nousi Pohjoismaiden johtavaksi matkailuajoneuvojen jakamisalustaksi.17.9.2021 08:10:00 EEST | Tiedote

Uusin yrityskauppa tuo suomalaisten varattaviksi 400 uutta matkailuautoa Ruotsissa ja Tanskassa. Hollantilainen, kesällä 2021 Suomen markkinoilla aloittanut matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen palvelu Camptoo sekä sen tanskalainen kilpailija Out2Camp yhdistyvät. Camptoo ostaa Out2Campin liiketoiminnat, jonka myötä siitä tulee Pohjoismaiden johtava matkailuajoneuvojen jakamispalvelualusta yli 500 ajoneuvollaan. Maailmanlaajuisesti Camptoon palveluun on listattu jo lähes 4000 ajoneuvoa.

Matkailuautolla syyslomamaisemaa voi vaihtaa vaikka joka päivä. Poimi tästä parhaat matkavinkit!30.8.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Värikylläiset puut, keltaiseen taipuvat viljapellot ja aamusumussa heräilevät järvet; monelle syksy on kauneinta matkailuaikaa. Vilkkaimman lomasesongin päätyttyä frisbeegolfradoille, kulttuurikohteisiin ja kansallispuistojen poluille on vähemmän ruuhkaa. Matkailuautolla paikkaa voi vaihtaa vaikka joka päivä mutta harrastusvälineet ja muu tarpeellinen pakataan vain kerran. Camptoo tarjoaa huolettoman tavan testata matkailuautoilua: vuokraat auton yksityisomistajalta haluamanasi aikana ja lähdet seikkailuun. Camptoon Suomen valikoimissa on tällä hetkellä yli 50 yksilöllistä ajoneuvoa. Poimi tästä vinkit syyslomaseikkailuun!

Matkailuajoneuvojen Airbnb-palvelu lanseerataan Suomeen16.6.2021 13:05:00 EEST | Tiedote

Hollantilainen matkailuyritys Camptoo lanseeraa seikkailunhaluisille suomalaisille uuden tavan nauttia retkeilyelämästä. Yrityksen Airbnb-tyylinen verkkopalvelu yhdistää matkailuajoneuvojen omistajat ja vuokraajat. Yksityisomistaja laittaa matkailuautonsa tai -vaununsa vuokralle ja ansaitsee lisätuloja silloin, kun ei itse sitä käytä. Matkailijalle palvelu tarjoaa valikoiman yksilöllisiä loma-ajoneuvoja - vaikka naapurin pihasta noudettuna. Jakamistalousalustan uskotaan houkuttelevan tien päälle erityisesti nuoria pariskuntia, perheitä ja eläkeläisiä.

Kolin kesä tarjoaa niin rantaloman, retkipolut kuin huippujen huikeat maisemat. Uutuutena reppulauttaretket Hiekkasaarille.1.6.2021 09:15:00 EEST | Tiedote

Koli herää parhaillaan kesään, josta odotellaan jälleen ennätyksellisen vilkasta. Kansallispuistoon kannattaakin suunnata heti alkukesästä. Silloin pohjoiskarjalainen luonto esittelee parhaansa, majoituspaikoissa on hyvin tilaa ja kaikki kohteen palvelut jo saatavilla. Kansallismaiseman ohella Kolin kesä tarjoaa monipuolisen kattauksen vesi- ja retkiaktiviteetteja sekä aidon rantaloman tunnelmaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme